Antena 3 CNN Actualitate Virgil Musta, despre perioada Crăciunului: ”Va fi foarte grav! Sărbătorile nu vor mai fi posibile!”

Virgil Musta, despre perioada Crăciunului: ”Va fi foarte grav! Sărbătorile nu vor mai fi posibile!”

Virgil Musta a explicat că petrecerile în contextul sărbătorilor de iarnă nu vor mai fi posibile, ținând cont de numărul de cazuri de coronavirus care este în continuă creștere.

Virgil Musta, despre perioada Crăciunului: ”Va fi foarte grav! Sărbătorile nu vor mai fi posibile!”
Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook
de Laura Dinu    |    26 Oct 2020   •   09:15

”Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit DC News

Raed Arafat, despre petrecerile de Crăciun și Revelion: "Din păcate, va fi imposibil"

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, duminică seara, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, că în perioada alegerilor vor trebui respectate toate regulile pentru a nu fi răspândit virusul.

"Pentru ziua de vot o să insistăm ca, după ziua de vot, la anunțarea rezultatelor, să nu există niciun fel de sărbătoriri, ieșiri și contact fără mască. Chiar dacă lumea va fi bucuroasă, exact asta am văzut la locale - și poate acolo a avut un impact serios.

Asta este momentul în care va trebui să venim și să interzicem chiar în scris, probabil de acum, ca să fim siguri că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Chiar dacă nici la locale acest lucru nu era permis și totuși s-a întâmplat.

Deci va trebui să învățăm populația că indiferent cât de bucuros ești, care este problema la momentul respectiv, să nu ajungi să transmiți această boală peste tot în comunitate", a declarat Arafat.

Sărbători de iarnă adaptate virusului

Despre sărbătorile de iarnă, Raed Arafat a spus că acestea vor fi „adaptate virusului”.

"Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă.

Din păcate acest lucru va fi imposibil.

Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus", a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta Crăciun
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close