Antena 3 CNN Actualitate Virusul pestei porcine africane pare de neoprit. A fost confirmat la porcii din gospodării din Timiş şi Arad

Virusul pestei porcine africane pare de neoprit. A fost confirmat la porcii din gospodării din Timiş şi Arad

Virusul pestei porcine africane pare de neoprit. A fost confirmat la porcii din gospodării din Timiş şi Arad
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    28 Ian 2019   •   18:44

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat luni la porci din gospodării din judeţele Timiş şi Arad, anunţă ANSVSA.

În cazul judeţului Timiş prezenţa virusului PPA a fost confirmată într-o gospodările din localitatea Belinţ, în timp ce în judeţul Arad confirmarea virusului s-a făcut într-o gospodărie din oraşul Arad.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Gospodăriile afectate a fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrele Locale de Combatere a Bolilor au adoptat planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close