Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Ghika va fi beatificat pe 31 august, la Bucureşti

Vladimir Ghika va fi beatificat pe 31 august, la Bucureşti

Vladimir Ghika va fi beatificat pe 31 august, la Bucureşti
de M.T.    |    22 Aug 2013   •   09:46

Vladimir Ghika a rămas în mintea tuturor credincioşilor drept un slujitor al lui Hristos. Şi-a dedicat viaţa credinţei şi a promovat-o în lumea întreagă. În plus, a creat primul serviciu de ambulanţe din România, a înfinţat primul dispensar la Bucureşt şi ceea ce astăzi cunoaştem ca spitalul Parhon.

Suveranul Pontif Papa Francisc l-a recunoscut drept preot martir, iar în data de 31 august va fi beatificat la Bucureşti.

Beatificarea monseniorului Vladimir Ghika este prima de acest gen care va avea loc la Bucureşti . Etapa este una de recunoaştere a sfinţeniei sale în cadrul Bisericii Catolice. Un martir care a fost şi primul ambasador al României la Vatican.

Beatificarea va avea loc în cadul unei ceremonii ample la care sunt aşteptaţi mii de credincioşi atât din ţară, cât şi din străinătate.

Beatificarea va avea loc pe 31 august, la Romexpo. Acolo unde se va desfăşura prima etapă de recunoaştere a credinţei preotului romano-catolic. Însă, scopul final este canonizarea la Vatican, adică recunoaşterea acestuia ca sfânt.

×
Subiecte în articol: beatificare Vatican
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close