Antena 3 CNN Actualitate Noi vouchere pentru români! Cine va beneficia și de când vor intra în vigoare

Noi vouchere pentru români! Cine va beneficia și de când vor intra în vigoare

Potrivit unor surse Antena 3, Guvernul pregătește noi ajutoare pentru români. Astfel, persoanele care au venituri sub 1.500 de lei vor primi vouchere sociale și anul viitor. Totodată, pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor primi un ajutor social, astfel încât venitul lor să ajungă la 2200 de lei.

Noi vouchere pentru români! Cine va beneficia și de când vor intra în vigoare
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    23 Sep 2022   •   07:36

Guvernul gândește un nou pachet pentru ajutorarea populației în contextul în care România are o inflație de 15%, un record pentru ultimele două decenii. 

Prima măsură propusă de Guvern ar fi un ajutor social, asemănător celui primit de pensionari la începutul anului acestuia. Este vorba despre persoanele care au o pensie mai mică de 1.600 de lei și care ar putea primi un ajutor astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei. Atenție însă! Această sumă va fi acordată o singură dată pe an! 

Pe de altă parte Guvernul are în plan și o prelungire a voucherelor sociale în valoare de 50 euro, care ar putea fi acordate și anul următor. Beneficiarii, care au venituri mai mici de 1.500 de lei, au primit astfel de vouchere și anul acesta, o dată la două luni, începând din primăvară. 

Potrivit surselor guvernamentale citate, jumătate din banii necesari vor veni de la bugetul de stat, cealaltă jumătate din fonduri europene.  

Măsurile sunt analizate în acest moment de Executiv și de coaliția de guvernare, spun sursele citate.

×
Subiecte în articol: vouchere alimente
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close