Antena 3 CNN Actualitate "Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie". Cum îi minte Băsescu pe aliaţii din NATO

"Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie". Cum îi minte Băsescu pe aliaţii din NATO

"Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie". Cum îi minte Băsescu pe aliaţii din NATO
de S.T.    |    29 Mar 2014   •   22:06

Alessandra Stoicescu a prezentat, sâmbătă, în cadrul emisiunii "Q&A", modul în care preşedintele Traian Băsescu a reevaluat China, calcând în picioare adevărurile.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la Haga, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după Summit-ul Securităţii Nucleare, că “ ajungem să ne încurcăm”.

Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm, mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut”, a afirmat Traian Băsescu, atacând astfel premierul şi denigrând România.

Cum îi minte Băsescu pe aliaţii din NATO

În 2006, Traian Băsescu lăuda China şi afirma că această ţară reprezintă o prioritate pentru politica externă a României. La doi ani după intrarea României în NATO, preşedintele Traian Băsescu făcea vizite în China, însă în 2014, dornic să fie în continuare sprijinit de americani, îşi schimbă atitudinea.

"China reprezintă o prioritate pentru politica externă a României nu doar datorită tradiţiei, a prieteniei care durează de multe decenii între cele două ţări, ci şi pentru că acest stat începe să devină un jucător important pe scena internaţională", spunea preşedintele, în 2006.

Tot atunci, într-un interviu pentru China News, Traian Băsescu declara că "din punct de vedere economic, decizia este ca România şi China să se implice reciproc mai mult , fiecare pe piaţa celeilalte, atât cu investiţii, cât şi cu desfăşurarea acţiunilor comerciale".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Q&A cu Alessandra Stoicescu".


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close