Antena 3 CNN Actualitate Zeci de câini eutanasiaţi ilegal de o firmă din Constanţa (VIDEO)

Zeci de câini eutanasiaţi ilegal de o firmă din Constanţa (VIDEO)

Zeci de câini eutanasiaţi ilegal de o firmă din Constanţa (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Sep 2010   •   20:50

Zeci de câini comunitari au fost omorâţi, joi, cu injecţii letale de o firmă privată din Constanţa, pe motiv că animalele sufereau de boli incurabile.

Scenele cumplite au fost filmate şi au ajuns la poliţie. O asociaţie de salvare a patrupedelor acuză firma că a ucis câinii, pentru că baza le era suprapopulată.

Veterinarul a reuşit să să eutanasieze 40 de câini, inducându-le moartea în mod lent. Angajaţii agăţau câinii cu nişte cârlige de metal pentru a-i apropia de gardul adăpostului, pentru ca apoi doctorul să injecteze substanţa letală.

"Avem un preţ pe cap de câine prin care se consideră hrănirea, sterilizarea, întreţinerea aici, darea spre adopţie, dar în cazul în care conform legii nu vine cineva să adopte un căţel în maximum 7 zile trebuie eutanasiat." a declarat administratorul adăpostului.

Legea spune clar că sunt eutanasiate doar animalele cu boli incurabile cu aviz în 15 zile de la direcţia sanitar-veterinară. În acte, toţi cei 40 de câini erau bolnavi.

Proprietarul firmei riscă o sancţiune de la o lună la 3 ani de închisoare, însă până la sentinţă, este îndreptăţit să-şi continue activitatea.

Observator

 

×
Subiecte în articol: caini vagabonzi eutanasiere
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close