Antena 3 CNN Actualitate Zidul prăbuşit pe Calea Moşilor din Capitală i-a adus proprietarului o amendă de 4.000 de lei

Zidul prăbuşit pe Calea Moşilor din Capitală i-a adus proprietarului o amendă de 4.000 de lei

Zidul prăbuşit pe Calea Moşilor din Capitală i-a adus proprietarului o amendă de 4.000 de lei
06 Apr 2010   •   18:50


Proprietarul imobilului de pe Calea Moşilor din Capitală, care s-a prăbuşit parţial marţi, a fost amendat de către autorităţi cu câteva mii de lei. Casa avea peste 100 de ani vechime şi nu fusese consolidată.

Iniţial, reprezentanţii primăriei au declarat că imobilul are patru proprietari şi că aceştia vor fi amendaţi cu 7.000 de lei. Ulterior, însă, inspectorii Direcţiei Inspecţie şi Control General au verificat clădirea şi au constatat că aceasta este proprietatea lui Mălin Iulian Ştefănescu. Potrivit Mediafax, acesta a fost amendat cu 4.000 de lei.

Casa face parte din ansamblul de arhitectură Calea Moşilor inclus pe lista monumentelor istorice. Aceasta era inclusă în lista imobilelor aflate în clasa I de risc seismic şi se afla în stare avansată de degradare.

În urma prăbuşirii zidului, molozul a ajuns până pe liniile de tramvai, blocând astfel traficul rutier timp de mai multe ore.

În urma incidentului nu au existat victime, însă zona a fost izolată. Clădirea, situată în Calea Moşilor nr.106, se află în zonă protejată, însă nu a fost întreţinută corespunzător.

Inspectorii au mai stabilit că imobilul era ocupat abuziv de două familii, care nu au avut de suferit în urma accidentului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imobil zid prabusit amenda
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close