Antena 3 CNN Adevăruri ascunse "Cu lăcomia nu îți merge": Pilda zilei, cu Lidia Fecioru

"Cu lăcomia nu îți merge": Pilda zilei, cu Lidia Fecioru

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Pilda zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse, despre lăcomie și jocurile de cuvinte.

"Cu lăcomia nu îți merge": Pilda zilei, cu Lidia Fecioru
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2023   •   20:30

Un învățător trebuia să-și hrănească familia și soția și nu avea unde munci acolo, în zona unde locuia familia și a fost nevoit să plece într-o altă localitate, mai departe să muncească. La sfârșitul anului a primit banii care i se cuveneau pentru munca pe care a depus-o și trebuia să-i trimită soției sale bani acasă.

Pentru că nu era poștă, din când în când mai trecea un căruțaș care ducea pachete de la unu la altul. Bărbatul l-a rugat pe acest om să-i ducă banii soției lui în localitatea că tot se ducea încolo și el întâi a refuzat, a zis că nu ia suma de bani.

La care el a zis: Domnule, te rog din suflet, soția mea e într-o situație grea și trebuie să-i dau, să aibă cu ce să-i hrănească pe copiii.

Și a zis: Bine, îi iau, dar tu trebuie să-mi plătești pentru chestia asta. Întrebat cât dorește, poștașul a spus că din acea sumă, el îi va da femeii cât va vrea

Bărbatul a fost de acord, și pe lângă bani i-a trimis și o scrisoare soției: Îți trimit 100 de arginți, acest om îți va da atâția bani cât vrea el să îți dea din această sumă. 

Poștașul ajunge la femeie și o înștiințează că are să îi dea o scrisoare și o sumă de bani de la șoțul ei, apo spune: Din toți acești bani, eu vreau să îți dau doar un argint. 

Ea era foarte supărată, săracă, rămăsese fără bani. Dar în zonă era un înțelept și a mers la el pentru a i se face dreptate. Înțeleptul a condamnat gestul poștașului care a luat 99 de arginți, în timp ce femeii i-a dat doar unul. Poștașul se apără și spune că așa a fost întocmeala cu soțul ei. 

Înțeleptul mai citește o dată scrisoare apoi îl întreabă pe poștaș cât bani vrea pentru drumul făcut. Acesta a răspuns că vrea 99 de arginți. 

"Deci, a fost un joc de cuvinte la mijloc, dar cu lăcomia nu îți merge", a declarat Lidia Fecioru

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close