Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Ce este căsătoria de oaspeţi | Lidia Fecioru: "Omul mai vrea şi friptură, nu doar ciorbă"

Ce este căsătoria de oaspeţi | Lidia Fecioru: "Omul mai vrea şi friptură, nu doar ciorbă"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre ce înseamnă o căsătorie de oaspeţi şi dacă afectează sau nu viaţa de cuplu.

Ce este căsătoria de oaspeţi | Lidia Fecioru: "Omul mai vrea şi friptură, nu doar ciorbă"
Sursa foto: antena3.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2023   •   19:00

"Căsătoria de oaspeţi este ceea ce avem în ziua de astăzi. Este acea căsătorie în concubinaj. Fiecare cu casa lui şi fără responsabilităţi. Femeia dă tot în această căsătorie, iar bărbatul primeşte tot şi nu dă nimic. 

Timpul împreună este limitat. Fiecare doarme acasă la el. Pe parteneri nu prea îi interesează nici cercul de prieteni pe care îl ai, nici anturajul, hobby-urile. Absolut nimic. Eu nu văd iubire aici. Unde este iubirea?!

Ce relaţie este asta?! Suntem doar aşa împreună şi atât. Nu există nici asumare în această căsătorie.

Totul începe din pat. Dacă deja nu mai dormim în acelaşi pat, deja este o problemă. Acolo există a treia persoană, clar. Se strică noţiunea de familie, noţiunea de cuplu. Familia este nucleul societăţii.", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe anten3.ro.

Lidia Fecioru: "Nu este iubire"

Când în pat sunt două persoane, nu mai încape şi a treia. Ei, dacă laşi loc, atunci încape şi cea de-a treia persoană.

Nici nu poţi să defineşti asta ca pe o relaţie. Dar şi ce curaj ai să faci un copil. Mulţi fac un copil pentru că îmbătrânesc. Nici nu mai contează dacă mai este iubire sau nu.

Forma această de modernism dăunează foarte grav. Mulţi o văd ca pe o relaţie relaxată, dar nu este aşa. Nu este iubire.

Mulţi spun că vai, evită rutina. Nu este aşa. SUnt oameni care nu vor să se implice. Mica plăcere este beneficiu. Chestia asta o fac oamenii care vor să fie singuri. Fac aceste relaţii strict fizice. Nu poţi să construieşti ceva prin asta. Omul nu vrea numai ciorbă, mai vrea şi friptură.

La un moment dat se va termina. Chiar dacă este rutină, ea ne face să învăţăm lecţii. Sunt oameni egoişti, care se gândesc la propriile interese.

E mult egoism în acei oameni. E o tonă de egoism la ambii parteneri. Nu este de lungă durată o asemenea relaţie. Se bucură că pot face ce vrea şi cam atât.", a mai spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close