Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Ce nu ar trebui să spui niciodată despre tine: "Un om care te judecă nu e un prieten"

Ce nu ar trebui să spui niciodată despre tine: "Un om care te judecă nu e un prieten"

Bioenergoterapeutul Lida Fecioru a explicat, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, ce nu ar trebui să spui niciodată despre tine.

Ce nu ar trebui să spui niciodată despre tine: "Un om care te judecă nu e un prieten"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    13 Mar 2021   •   20:01

Aş face asta, dar nu sunt atât de pregătit, atât de bun pentru chestia asta. Nu este legat de neîncrederea în noi, ci de frica de eşec. Frica asta că nu ne reuşeşte, că vom da chix sau chiar nu avem încredere în noi şi spunem că pot face alţii, că fac mai bine decât noi.

Ai curajul să începi un lucru şi dacă vei începe cu siguranţă vei reuşi. Unde pune omul mâna, Dumnezeu pune mila şi lucrurile se vor întâmpla obligatoriu.

Atunci când îţi spui că nu poţi îţi tai elanul. Chestia asta vine din lipsa de încredere şi a doua este că ce o să spună lumea.

Asta e paradigma tuturor românilor: că ce zice lumea. E cea mai mare greşeală. Trebuie schimbat, măcar pentru copii care vin după noi.

Noi, tot timpul, vrem să fim pe placul tuturor şi este una dintre cele mai mari greşeli. Trebuie să fiu eu şi să fac tot ce pot. Aici, vine fericirea fiecăruia pentru că noi nu trăim pentru noi. Nu trebuie să lăsăm practic ca cineva să ne spună că are aşteptări de la noi. Dar de ce? Aşteptai să fiu mai slugarnică? Nu există.

În familie este terorism familiar. Supunere. Eşti şi sclav, şi cel care dă ordine. Aici vorbim despre societate, nu despre familie. În familie e permis orice.

Eu trăiesc în fericirea mea şi de ce trebuie să mă chinui, să mă îmbolnăvesc pentru ca eu să fiu ceva ce ai vrut tu să faci din mine. Dacă ai aşteptări de la mine, înseamnă că vrei să fiu o unealtă a ta.

Nu trebuie să fim la înălţimea nimănui.

Să nu dezamăgesc aşteptările cuiva care mi-a oferit ceva, asta e altceva. Dar e important să îţi faci bine treaba aşa cum crezi. Poate a trebuit să faci nişte compromisuri.

Judecata celorlallţi. Dacă faci ceva diferit de ce se întâmplă eşti tocat, dar nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne toace visurile, să ne distrugă visurile. Numai că nimeni nu are dreptul să ne judece. Se spune că atunci când vei încălţa papucii mei şi vei merge pe drumul meu, poate că tu mă judeci pentru o situaţie, dar ce am trăit eu tu nu ai cum să ştii.

Şi atunci, asta se numeşte invidie, bârfă. Iar de cei care te judecă, fugi mâncând pământul indiferente cât de scumpă ar fi prietenia aia. Un om care te judecă nu e un prieten.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close