Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Dependenţele cărora le cad pradă o mulţime de vedete, cu Lidia Fecioru: "Toate au la bază lipsa de iubire"

Dependenţele cărora le cad pradă o mulţime de vedete, cu Lidia Fecioru: "Toate au la bază lipsa de iubire"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, care sunt dependenţele cărora le cad pradă o mulţime de vedete.

Dependenţele cărora le cad pradă o mulţime de vedete, cu Lidia Fecioru: "Toate au la bază lipsa de iubire"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2021   •   19:33

"Noi toţi avem câte o dependenţă. Că suntem dependeţi de o persoană, sunt oameni care spun că nu pot trăi fără o persoană, aceasta fiind de fapt o credinţă falsă. Totul este o falsitate", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Acunse.

Cauzele psihologice ale abuzului de droguri, alcool şi jocuri de noroc

Dependenţa de băutură

"De exemplu sunt mulţi care beau şi care spun: "Mai beau astăzi şi gata".

Aceşti oameni care sunt dependenţi de alcool şi au această dependenţă bolnăvicioasă, ei fug de realitate. Au nevoie să se deconecteze de la viaţa cotidiană şi fug în realitatea lor. 

Alcoolicii, de obicei, ignoră faptul că atunci când se trezesc dimineaţa, problemele lor sunt tot acolo, pentru că ei fug de realitate. Ei cred că dacă s-au îmbătat, problemele lor se vor rezolva. 

Lipsa de voinţă îi macină, îi face să nu aibă încredere în ei şi fug mereu de ei însăşi în loc să se ducă la un specialist să ceară ajutorul. Nu au încredere şi li se pare umilitor să se ducă să ceară ajutorul. 

Am văzut şi oameni care s-au lăsat aşa deodată şi nu au mai pus gura pe alcool, dar sunt foarte rari. Aceştia au renunţat de bună voie", a precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Dependenţa de mâncare

"O altă dependenţă este dependenţa de măncare. Aceasta este lipsa de afecţiune. De singurătate, oamenii, încep să mănânce foare mult. Mâncatul oferă plăcere de foarte multe ori. Tot ce-i lipseşte omului, înlocuieşte cu mâncarea. 

Şi lipsa de afecţiune îngraşă copiii, fiindcă acum noi înlocuim iubirea pentru copii cu un telefon, cu un gadget, în loc să-l strângem în braţe. Copiii se îngraşă pe fond de stres, sunt foarte multe dezechilibre hormonale la copii de foarte mici. Să ducem copiii la mişcare, iar alimentaţia să fie raţionalizată. Copiii, dar şi adulţii nu trebuie să mănânce între mese", a afirmat Lidia Fecioru.

Dependenţa de activităţi

"Dependenţa de foarte multe activităţi: muncă, sport, cumpărături şi aşa mai departe are legătură cu lipsa de iubire. Cei care muncesc mult se refugiază în muncă, femeile de obicei se duc şi îşi cumpără câte o rochie.

Dependenţa de sport are şi plusuri şi minusuri. 

Lipsa de iubire de sine şi de neputinţa de a te pune în valoare pentru persoana ta, vorbim aici de exagerări, de extreme. Lumea trebuie să înţeleagă că munca, hainele, sportul, sunt semne ale nevrozelor. 

De fapt, se spune că fuga către muncă şi către citit este de fapt, fuga de viaţă, care de obicei are la bază lipsa de curaj. Nu ai curaj să ieşi, nu ai curaj să faci ceva", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Acunse.

Dependenţa de fumat 

"Acea picătură de nicotină ne face bine la creier, ea stimulează creierul imediat şi parcă ne înviorăm, dar dacă facem exces de ţigară, deja este dependenţă.

Oamenii s-au lăsat de ţigări ca şi de femei, ca şi de băut, dintr-o dată, care au avut voinţă", a spus Lidia Fecioru.

Dependenţa de jocurile de noroc

"Aceasta este cea mai dureroasă, pentru că oamenii văd în jocurile de noroc o chestie iluzorie. În funcţie de joc, iluzia diferă.

Miza este că vor să câştige şi nu contează cât pierde, că pierde de zece ori mai mult decât ar câştiga, este un cerc vicios.

Toate aceste dependenţe, la bază, au lipsa de iubire. Lipsa de afecţiune are la bază tot ce ţine de aceste dependenţe. 

Sunt oameni care nu-şi găsesc locul în viaţă şi au nevoie de adrenalină. Ei tot timpul trebuie să fie stimulaţi", a menţionat Lidia Fecioru.

Dependenţa de jocurile de pe calculator 

"Aici chiar vorbim despre lucruri iluzorii. O lume în care oamenii se pot transforma în ce vor ei, prinţese, regi, bandiţi, orice personaj. Trăind într-o astfel de iluzie, încep să-şi irosească viaţa acolo, ei nu ies din acea realitate.

Pe ei daca îi scoţi, nu au nici curaj, nu-şi găsesc locul în viaţa reală", a precizat Lidia Fecioru pentru Antena 3, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Dependenţa de droguri

"Vorbim aici de fuga de viaţă. Oamenii care sunt dependenţi de droguri, fug de viaţa lor.

În această chestie se pleacă ori dintr-o viaţă teribil de neplăcută sau dintr-o viaţă prea bună", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Parteneri
Huiduieli, la concertul Coldplay din București: Manelistul Babasha a cântat cu trupa
x close