Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Goana după fericire, un sport fără beneficii, cu Lidia Fecioru: "Nu cumpăra adidași copiilor, în loc de iubire"

Goana după fericire, un sport fără beneficii, cu Lidia Fecioru: "Nu cumpăra adidași copiilor, în loc de iubire"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunse" de la Antena 3, cât de importantă este fericirea pentru fiecare dintre noi, dar și de ce nu trebuie sub nicio formă să cumpărăm dragostea copiilor cu obiecte materiale sau bani.

Goana după fericire, un sport fără beneficii, cu Lidia Fecioru: "Nu cumpăra adidași copiilor, în loc de iubire"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    07 Aug 2021   •   19:29

"Ni se pare nou că fuge de noi. Depinde în ce ne măsurăm fericirea. Uite, eu sunt fericită că sunt cu voi astăzi, deci pot să fiu fericită în acest moment. 

Noi trebuie să trăim clipa. Toată lumea așteaptă și zice că într-o zi o să facă ceva ș de acolo va fi fericită. Dar cine garantează chestia asta că de acolo vei fi tu fericită, poate vei fi și mai nefericită cât ești.

Nu avem cum să ne programăm fericirea. E bine să trăim acum, aici. Eu sunt fericită că sunt cu voi aici și putem să ne oferim celorlalți fericire.

Unele sunt dorințele, altele sunt niște utopii. Niște Fata Morgana după care aleargă pentru că nu știm ce înseamnă fericirea cu adevărat. E ca iubirea. Spui te iubesc. Păi arată-mi că mă iubești. Așa și aici. Arată-mi că ești fericită. Nu poți să spui "Eu o să-ți dăruiesc fericirea". Îmi dăruiești fericirea că exiști. Cine promite asta, e Fata Morgana", spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în emisiunea "Adevăruri ascunse"

Lidia Fecioru: "Timpul doar trece, nu vindecă nimic"

"Poate în clipa următoare nu mai suntem, or toți spun că lasă că am timp. Timpul doar trece, nu ne aduce nimic. Timpul vindecă! Nu vindecă nimic, doar trece. 

Nimeni nu ne poate garanta că mai suntem mâine. Trăiește clipa! Ea este cea mai importantă. O trăiești cu de toate.

Dacă îi întrebi pe cei care aleargă după lucruri materiale, nu știu să-ți spună ce este fericirea. Ei nu definesc fericirea. Pentru ei, nu există sau e fericire de scurtă durată. Mi-am dorit casa aia. Mi-am dorit mașina aia - și tot nefericiți sunt.

Chestia este că nu le aduce fericirea. Este doar un vis împlinit, o dorință. Trebuie să delimităm foarte clar ce ne face fericiți. Oamenii trebuie să înțeleagă că fericirea nu o poți aștepta de la cineva.

E un vis să spui El mă poate face fericită. E posibil să nu mă poată face pentru că eu nu știu ce este fericirea și nu știu să o definesc. Clipele nu trebuie să alergăm după ele, trebuie să le trăim pentru că nu știm. Numai așa, trăind, vom realiza ce este fericirea", mai spune aceasta.

Lidia Fecioru: "Nimeni și nimic nu poate sta în calea fericirii noastre"

"În calea fericirii nu poate sta nimeni și nimic. Dacă stăm să fim sinceri cu noi, nu poate sta nimeni și nimic, dar noi, neștiind să o deslușim, nu putem ajunge la ea. Nu știm când suntem fericiți, decât atunci când trăim clipa. Așa vom învăța ce este fericirea.

Dacă avem copii sau nepoți. Când stai să te gândești cât de fericit ești în comparație cu ceilalți care nu-i au sau care au, dar cu probleme. Îți dai seama ce fericire ai tu în suflet.

Altă chestie, de ce așteptăm fericirea de la alții? Pentru că așa suntem făcuți. Cerem de la alții. Dar nu o să vină nimeni să ne dea. Oamenii trebuie să învețe că nimic nu poate sta în calea fericirii lor. 

Ai o grămadă de rochii în dulap și nu poți să te îmbraci și să pleci, stai în casă. Crezi că rochiile alea te fac fericită? Valoarea lucrurilor trebuie să le punem la justa lor valoare. Fericirea este în valorile mici care ne înconjoară", explică bioenergoterapeutul.

Lidia Fecioru: "Sunt foarte mulți oameni bogați, dar nefericiți"

"De multe ori, banii nu alungă fericirea, dar nici nu o garantează. Sunt foarte mulți oameni bogați, dar nefericiți. Banii sunt un remediu pentru a-ți face unele mici plăceri, de a-ți crea o bază. Dacă nu ai niciun credit, îți dai seama ce fericit ești? Sunt o liniște, o siguranță. Banii ne aduc o siguranță, da nu fericirea.

Dacă cineva spune că doar un lucru îi face fericit, înseamnă că se amăgește singur și se ascunde în spatele unor lucruri. Poate chiar niște frustrări pe care le are și se minte singur. Își hrănește practic, orgoliul. Fericirea ca și iubire nu sunt palpabile", mai spune Lidia Fecioru.

Dacă nu ești fericit, schimbă ceva

"Dacă tot ce ai nu-ți aduce fericire, bucurie, înseamnă că ceva faci greșit în viața ta. Ceva trebuie să schimbi. Să schimbi drumul, persoana sau mai trebuie să faci ceva ca să împlinești, ca să-ți aducă picătura aia de fericire", îndeamnă bioenergoterapeutul.

"Romanticii, asta vedeau. Fericirea este o stare de moment. Este numai apanajul optimiștilor, niciodată al pesimiștilor. Aștia niciodată nu sunt fericiți.

Ca să fii fericit, trebuie să-l faci pe altul fericit. N-ai cum să trăiești toată viața într-un curcubeu de fericire. Acolo, sus, e șefu. Se compensează. Azi ești fericit, mâine, nu", adaugă și numerologul Mihai Voropchievici.

Mai sunt și oameni care sunt fericiți în singurătatea lor. O pauză în relații este fuga de responsabilitate sau când vrei să scapi de o fraieră sau de un fraier. Ai luat pauză? S-a terminat melodia. Când cineva spune că vreau o pauză, acolo e la revedere. Aia nu-i iubire.

Cei care au posibilități mai puține, sunt mult mai fericiți. Cu cât ai mai mult, cu atât ești mai nemulțumit. Începi să nu mai dormi. Poți să faci rai din ce ai. Mulțumește-te cu ce ai!

Lidia Fecioru: "Nu cumpăra adidași copiilor, în loc de iubire"

"Banii nu aduc fericirea. Nu le cumpărați copiilor adidași, în loc de iubire. Aceste sunt compensări. De cele mai multe ori, 80% dintre copiii care au primit totul, nu au valorificat nimic din ce au primit. Știe doar că dacă tatăl i-a luat o mașina de 100.000 mii euro, mâine, tot tatăl, îi va lua alta de 200.000 de mii. 

Părinții trebuie să înțeleagă că nu vor valorifica nimic. Dacă-l întrebi pe copil, nu mai știe. Dacă a făcut 20 de ani și începi să-i tot dai timp de 10 ani de zile și după pui stop, știi ce zice? Că n-ai făcut nimic pentru el toată viața. 

Nu cumperi dragostea copilului niciodată. Copilului trebuie să-i dai responsabilități de mic și atunci va valorifica și 5 lei dacă i-ai dat.

"Oamenii trebuie să învețe să nu mai stea în fața unei uși închise. Suntem orbi, chiori, muți și, de cele mai multe ori, așteptăm ca ușa să se deschidă. Poate ea nu se va deschide niciodată. Ne ține mândria, orgoliul, prostia și încăpățânarea.

Noi trebuie să valorificăm fericirea în fiecare lucru, chiar și că respirăm. Să vedem toate lucrurile bune în viața noastră", mai spune Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse fericire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close