Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. Cinci exerciţii pentru cei care au atacuri de panică

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. Cinci exerciţii pentru cei care au atacuri de panică

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a enumerat în cadrul rubricii "Leacul zilei" din emisiunea "Adevăruri ascunse", cinci exerciţii pentru cei care au atacuri de panică.

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. Cinci exerciţii pentru cei care au atacuri de panică
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2021   •   22:41

"E un exerciţiu pe care să îl facă cei care au atacuri de panică. Când avem un atac de panică, avem cinci lucruri de făcut foarte repede.

Trebuie să stabilim cinci lucruri pe care le vedem foarte bine. 

Patru lucruri pe care le putem atinge în jurul nostru.

Trei lucruri pe care le putem auzi. Adică merge televizorul.Trebuie să ne concentrăm să auzim televizorul, sau să auzim o salvare de afară, sau vorbește cineva în jurul nostru.

Două lucruri pe care le putem mirosi. 

Și un singur lucru pe care îl putem gusta. Ceva dulce, sărat, acru, amar, acru. Asta trebuie să facem când avem atac de panică.

Deci, ne concentrăm să vedem lucrurile împrejur. Lumea de obice închide ochii și se strânge, se crispează și atunci e bine să facem aceste lucuri. Această tehnică se numește împământare. 

Ne conectăm, ne împământăm și făcând aceste lucruri, noi aruncăm creierului nostru, o mingiuță și îi distragem atenția stării noastre. Creierul nostru controlează imediat starea și ieșim repede din atacul de panică. Sunt foarte mulți care au pățit asta în stradă. Încercăm să ne așezăm jos și stabilim ce să vedem", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse".

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close