Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Leacul zilei cu Lidia Fecioru: Uleiul făcut în casă benefic pentru reumatism şi dureri musculare

Leacul zilei cu Lidia Fecioru: Uleiul făcut în casă benefic pentru reumatism şi dureri musculare

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse, reţeta unui ulei făcut în casă, benefic pentru reumatism şi dureri musculare.

Leacul zilei cu Lidia Fecioru: Uleiul făcut în casă benefic pentru reumatism şi dureri musculare
de Alin Tarnovschi    |    16 Mar 2021   •   21:01

Facem un ulei de ardei iute pentru a ne freca încheieturile pentru că îmbătrânim, nu întinerim. Şi atunci, putem face un ulei, singuri acasă.

Luăm zece ardei iuţi roşii, îi curăţăm, le tăiem doar căpăcelul, nu scoatem seminţele din ei şi le dăm drumul într-un borcan sau într-o sticlă (de sticlă, să nu fie de plastic) în care turnăm două pahare de ulei.

Ulei de care avem, că e de măsline, că e rafinat, dar eu zic să fie ulei simplu pentru că e ok. Acoperim borcanul şi îl punem la întuneric, undeva în şifonier, pentru o săptămână.

Sau putem să îi dăm prin maşina de tocat, să îi facem pastă. Şi amestecăm cu uleiul şi îl punem în şifonier o săptămână.

După o săptămână îl scoatem, trecem prin tifon masa pe care o avem şi cu acel ulei ne frecăm pe spate. E foarte bun pentru reumatism, pentru durerile de spate. Ne facem masaj.

Zece ardei iuţi prin maşina de tocat, amestecat cu ulei, lăsăm la macerat o săptămână şi apoi îl folosim pentru a ne face frecţie.

Ardeiul iute ştim foarte bine că îmbunătăţeşte circulaţia periferică aşa că nu e nicio problemă, chiar pentru cei care au probleme. Arterele mari duc sângele în jos, venele noastre duc sângele în sus şi îl duc cu greu mai ales când suntem supraponderali, când suntem mai sedentari.

Cei care au platfus. Şi din cauza asta apar varicele. Acest ulei e foarte bine să îl masăm, imediat după ce ne-am spălat, masăm cu acest ulei ca să ne înteţească puţin circulaţia şi să ne hidrateze foarte bine pielea.

×
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close