Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lidia Fecioru prezintă cele mai bune locuri din casă pentru aşezarea plantelor

Lidia Fecioru prezintă cele mai bune locuri din casă pentru aşezarea plantelor

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse" de la Antena 3, cele mai importante locuri din casă unde trebuie să aşezăm plantele. "Ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres. Controlează energiile negative", a spus Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru prezintă cele mai bune locuri din casă pentru aşezarea plantelor
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2022   •   20:20

Feng Shui-ul, e cel care ne învaţă foarte bine când şi unde şi ce plante să punem. De pildă, filozofia lor orientală spune că trebuie să ţinem plante în dormitor, dar seara e bine să le scoatem. Păi cine stă să pună floarea dimineaţa şi seara să o scoată din dormitor. Mai puţină anxietate. Nu numai că şi Feng Shui-ul spune, dar şi studiile realizate la Universitatea Wahshingon o susţine.

Lidia Fecioru: "Plantele ne fac să ne relaxăm"

Plantele ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres, de aceea e bine să avem plante în casă. Plantele ne fac să ne simţim mai bine şi pentru starea sufletească, dar şi fizic.

Ne ajută să fim mai concentraţi şi mai creativi. De pildă, unde avem un cactus la birou, chiar atrage energia negativă şi e bine să îl ţinem lângă calculator. 

Locurile din casă unde trebuie să aşezăm plantele 

În baie trebuie să existe o plantă care este în formă de arbust, cum ar fi bonsaiul, bambusul, chiar şi ficus. Feriga este o plantă care curge şi nu e bine, pentru că şi aşa, baia e plină de energie negativă, pentru că avem sticle de plastic, creme, şampoane. Deci, planta din baie e bine să fie sub formă de arbust.

Planta recomandată de Lidia Fecioru în dormitor

În dormitor, se spune că nu trebuie să existe plante, pentru că fură oxigenul din cameră. Şi de aceea e bine, dacă avem o plantă şi vrem noi să o mutăm dimineaţa şi să o scoatem seara din dormitor, e treaba noastră. Trebuie să ne uităm că sunt şi plante care ajută şi care produc oxigen.  Plantele cu frunză cărnoasă produc oxigen. Şi putem să pună o plantă de acest gen în dormitor, cum ar fi aloe.

În sufragerie trebuie să punem arbuşti, cum sunt este lămâiiul, portocalul, bonsai, ficus, deci plantele mai măricele, cum este şi papirus, care are frunza ascuţită. Se aşează, de obicei, în colţurile camerelor, adică în colţurile sufrageriilor.

Cum trebuie să aşezăm plantele pe hol

Dacă avem un hol mai mare, e bine să punem plante, dar plantele se pun în zig-zag, pe hol. Nu trebuie puse în linie, ci în zig-zag, pentru că energia curge prin zag-zag, că altfel dacă punem numai pe o parte, energia loveşte şi nu e bine. Aşa spune Feng Shui-ul, nu noi. 

La intrare în casă. Este mai importantă şi e bine să punem planta în centrul intrării, asta dacă avem o casă mai mare, să nu o ascundem într-un colţ, să o punem undeva la vedere, să fie chiar în mijlocul camerei, cum ar fi un ficus, un măslin. Sunt plante care purifică aerul, acţionează ca protector şi controlează energiile negative care intră pe uşă. 

(...) E bine să evităm feriga. Nu este bine să o ţinem în casă. Cel mai bine este să o plantăm afară, în grădină. Eu am avut o ferigă foarte frumoasă la balcon şi curgea aşa, pe un perete. Şi aveam alături o sticlă de pălincă, şi am rugat-o pe vecina să ude florile. Şi a udat-o până a murit. 

În bucătărie sunt ghivecele mititele, cu tot felul de plante. Avem planta aceea, alb cu verde, dar putem pune şi busuioc, cimbru, levănţică, şi chiar un pomuleţ cu frunze de dafin, pentru că rezistă  la întuneric, la umiditate. Noi în bucătărie facem aburi când gătim şi când sunt plante, ele curăţă foarte bine aerul în bucătărie. Se spune că trebuie să fie puse în partea de sud şi de nord, dar e mai gres într-un apartament", a spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close