Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lidia Fecioru, leacul zilei pentru infecţii urinare sau disfuncţii biliare: "Se fierb două linguriţe timp de cinci minute"

Lidia Fecioru, leacul zilei pentru infecţii urinare sau disfuncţii biliare: "Se fierb două linguriţe timp de cinci minute"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3, beneficiile plantei de oregano.

Lidia Fecioru, leacul zilei pentru infecţii urinare sau disfuncţii biliare: "Se fierb două linguriţe timp de cinci minute"
de Alin Tarnovschi    |    16 Ian 2021   •   22:34

Îl putem folosi de foarte multe ori în infecţiile urinare. Pentru bufeuri, pentru scăderea apetitului sexual, sunt oameni care au probleme cu respiraţia, pentru scăderea hiperacidităţii stomacale, pentru meteorism, pentru disfuncţia biliară.

Se ia un pahar de apă, se pun două linguriţe de oregano, se pune la fiert, se fierbe cinci minute, îl acoperim 30 de minute, îl stoarcem. Câtă apă a scăzut din cele 200 de mililitri, adăugăm la fel, să ajungă la 200 de mililitri.

Se bea câte jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă.

E foarte bun inclusiv pentru linişterea sistemului nervos pentru că spuneam că tot ce ţine de plante aromate, toate fac parte din aromoterapie legat de sistemul nervos.

Ceaiul e foarte bun şi pentru cei care au avut probleme cu plămânii. Am văzut un tomograf după un COVID-19. Zici că sunt găuri prin care pătrunde lumina. Am întrebat de ce se vede aşa şi mi-a spus că acele găuri sunt de fapt trombi pe plămâni.

E foarte bun şi pentru tensiune, însă numai pentru cei care au tensiune foarte mare. Dacă facem tensiunea 18-20, putem bea ceai de oregano.

Noi când spunem aceste lucruri oamenii trebuie să înţeleagă. Nu înlocuim nicio formă de tratament, ba din contră, oamenii să meargă la medic să îşi ia tratamentul.

Ce este planta de oregano şi cum poate fi folosită

Oregano este o plantă medicinală, o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, dar poate fi găsită şi în sudul şi centrul Asiei.

Este o plantă culinară folosită pentru aroma frunzelor sale, care poate fi mai aromată atunci când este uscat decât atunci când este proaspătă. Are o aromă tic, cald şi uşor amară, care poate varia ca intensitate.

Factori precum climatul, anotimpul şi compoziţia solului pot afecta uleiurile aromatice prezente în planta de oregano.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close