Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Ce trebuie să facem când mergem în vizită de Crăciun. Lidia Fecioru: ”Nu te duci cu mâna goală”

Ce trebuie să facem când mergem în vizită de Crăciun. Lidia Fecioru: ”Nu te duci cu mâna goală”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a spus în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse ce trebuie să facem atunci când suntem invitați la masa de Crăciun.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   19:00

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a precizat, în cadrul rubricii "Adevăruri ascunse", câteva reguli de care să ținem cont atunci când mergem în vizită de sărbători.

"La cineva nu te duci cu mâna goală. Când te duci pentru prima dată în casa omului, la noi se spune să iei o bucată de pâine pentru că asta e bogăția casei. Poate fi un tort, o prăjitură, un chec sau fursecuri, ceva care să reprezinte pâinea.

Cel mai important lucru atunci când mergem la cineva acasă este să nu întârziem niciodată, mai ales atunci când suntem invitați la o masă", a spus Lidia Fecioru.

De asemenea, aceasta a precizat că la cina de Crăciun trebuie să mergem obligatoriu cu cadouri: un buchet de flori pentru doamne, pentru bărbați o sticlă de vin sau alt tip de băutură și pentru copii dulciuri.

"Dacă vreți să oferiți și cadouri valorice, nu e nici o problemă. Cadourile trebuie desfăcute pe loc, de față cu persoana care ni le-a adus", a precizat bioenergoterapeutul.

O altă regulă pe care Lidia Fecioru ne spune să o respectăm este să nu ne descălțăm la intrare. "Nu te descălța la intrare, mai ales dacă gazda insistă asupra acestui aspect. În cadrul bunelor maniere, musafirii nu se descalță".

În ceea ce privește momentul în care luăm masa, ar fi bine să respectăm mai multe reguli de politețe. "La masă se aplică regula gheișei. Nu sufla în mâncare. Nu îți pune sare înainte de a gusta mâncarea. Niciodată nu așezi coatele pe masă. Nu vorbi cu gura plină.

Nu îți aprinde țigara atunci când ceilalți mănâncă, chiar dacă la acea masă se fumează. Este politicos să rămâi mai mult timp decât este necesar. Dacă vrei să pleci mai repede, retrage-te în liniște", a spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close