Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Traume în cuplu dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Traume în cuplu dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse" despre traumele pe care le aduci în cuplu dacă nu ai fost iubit în copilărie. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   19:00

Un copil simte din burtă când nu este dorit, spune Lidia Fecioru. "După aceea ne întrebăm de ce copilul este un copil încet, că nu știe să vorbească. Un copil agitat care nu doarme noaptea. Are o stare de agitație pe care mama nu o înțelege. Copilul nu o poate explica pentru că nu poate și nu înțelegi de ce se întâmplă toate chestiile astea cu copilul tău? Pentru că el a venit cu niște energii pe care tu i le-ai transmis din burtică", a spus Lidia Fecioru.

Când crește mai mare, copilul simte dacă un părinte îl iubește mai mult și celălalt nu, a avertizat ea.

Dacă părinţii nu se înţeleg şi frecvent au loc certuri în familie, e o nouă traumă pentru copil.

Când va crește și va începe să aibă relații, inclusiv relaţii de prietenie la școală, el tot timpul va avea complexe și nu va avea încredere în el. I se va părea că iubirea nu este de ajuns.

"Se spune că fetița trebuie drăgălită și luată în brațe până la 6 ani. Așa se pune temelia relației ei cu un partener când va fi mare. Când crește, începând de la 7 ani încolo, tatăl trebuie să o ducă de mână ca ea să se simtă protejată, în siguranță.(...) Băiețeii învață ce face mama", a precizat Lidia Fecioru.

Copilul trebuie să simtă că este iubit. "Să nu vă fie rușine și nici frică să vă îmbrățișați copilul, indiferent cât este el de mare", spune Lidia Fecioru.

Potrivit ei, toţi părinţii trebuie să fie atenți la comportament.

"Noi suntem cei care le arătăm ce să facă, cum să facă, când să facă ...prin felul nostru de a fi", a concluzionat ea.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close