Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lucrurile care ne îmbătrânesc sufletește și nu ne dăm seama. Lidia Fecioru: „Asta îți strică și sufletul și te face ursuz”

Lucrurile care ne îmbătrânesc sufletește și nu ne dăm seama. Lidia Fecioru: „Asta îți strică și sufletul și te face ursuz”

lidia fecioru
Lidia Fecioru în ediția de pe 6 iulie 2024 a emisiunii Adevăruri ascunse | Sursă foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2024   •   19:00

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în ediția de sâmbătă a emisiunii Adevăruri ascunse, despre lucrurile care ne îmbătrânesc sufletește și nu ne dăm seama.

„Sunt foarte mul de lucruri care ne îmbătrânesc sufletește, cam după ce ne cresc copiii începem să le trăim, pentru că atâta timp cât avem copiii, avem activitate. Nu există să ai timp să te plictisești, să te plângi, să te gândești exact. Unicul lucru care ne îmbătrânește și când avem copiii este să stăm într-un job care nu ne place. De aceea trebuie să mișcăm lucrurile, să ieșim din confortul nostru și să ne găsim ceva ce ne-ar face plăcere să facem, obligatoriu. Rămânerea la un job de genul ăsta îți strică și sufletul și te îmbătrânește și te face și ursuz. Și-ți răpește timpul.

Rămânerea la un job de genul ăsta îți strică și sufletul și te îmbătrânește și te face și ursuz. Și-ți răpește timpul. Oboseala psihică e mai importantă decât cea fizică. Trebuie să facem lucruri care să ne relaxezi. Dacă nu avem chef să facem nimic fizic în casă, punem un film care sa ne relaxeze mintea. Orice lucru pe care îl faci fără plăcere te epuizează.

Îmbracă-te și du-te să te plimbi, să-ți aerisești mintea. O să găsești pe cineva cu care să schimbi o vorbă. Poți să ai dialog și cu oameni pe care nu-i cunoști sunt.

Următorul punct este izolarea socială. Oamenii care nu ies și nu discută, se izolează social. Dacă n-am cu cine să vorbesc în casă, ies în fața blocului. Sunt oameni care nu au acea această chestie de a ieși, de a se plimba, de a vorbi cu vecinii, cu oameni pe stradă. Atunci să-și caute să facă voluntariat, să-și creeze o activitate socială, unde să aibă o ieșire obligatorie. Important mai ales pentru cei care se simt singuri”, a spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Citește mai multe din Adevăruri ascunse
» Vezi toate știrile din Adevăruri ascunse
Cele mai noi știri
Parteneri
x close