Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Siropul natural de tuse pe care românii îl pot face acasă. Lidia Fecioru: "Copiii pot lua trei linguriţe pe zi"

Siropul natural de tuse pe care românii îl pot face acasă. Lidia Fecioru: "Copiii pot lua trei linguriţe pe zi"

Lidia Fecioru a dezvăluit reţeta pentru siropul natural de tuse pe care românii îl pot face acasă.

Siropul natural de tuse pe care românii îl pot face acasă. Lidia Fecioru: "Copiii pot lua trei linguriţe pe zi"
Sursa foto: Antena 3 CNN | Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2023   •   20:04

"Se ia o lămâie, o spălăm bine cu apă fierbinte ca să îi luăm ceara, apoi o clătim foarte bine, o înţepăm cu o scobitoare, punem puţină apă la fiert, iar când apa clocoteşte dăm drumul la lămâie în apă şi o fierbem cinci minute.

Înainte de a o pune la fiert îi facem câteva înţepături cu scobitoarea. O fierbem cinci minute, o scoatem, o lăsăm să se răcorească, stoarcem sucul din lămâia uşor fiartă într-un pahar, punem două linguri de glicerină şi 200 de grame de miere, amestecăm bine şi punem la frigider.

Adulţii pot lua câte trei linguri pe zi - dimineaţa, la prânz şi seara, copiilor le dăm trei linguriţe pe zi cu o jumătate de oră după masă.

Dacă tusea este foarte puternică le putem da câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare", a explicat Lidia Fecioru.

Băutura care vindecă şi calmează tusea. Lidia Fecioru: "Este aur curat"

Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou.

Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Tot pentru tuse, dar şi pentru răceală, Lidia Fecioru a mai dezvăluit, într-o altă emisiune, reţeta pentru dulceaţa de ceapă.

"Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă.

O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere.

Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie. 

Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă", a explicat Lidia Fecioru.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close