Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Trei secrete ale cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie | Lidia Fecioru: "Uneori, poţi găsi dragostea unde te aştepţi mai puţin"

Trei secrete ale cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie | Lidia Fecioru: "Uneori, poţi găsi dragostea unde te aştepţi mai puţin"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre cele trei secrete ale cuplurilor care au 50 de ani de căsnicie.

Trei secrete ale cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie | Lidia Fecioru: "Uneori, poţi găsi dragostea unde te aştepţi mai puţin"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2023   •   19:00

"Primul dintre secrete este chiar şi cel de bază într-o căsnicie. Vorbim despre susţinerea interesului celuilalt. Dacă ai unul în casă care ia iniţiative bun, nu-l contrazice. Poţi discuta, dar să-i susţii mereu gândirea.

Trebuie să existe susţinere în orice, în absolut orice. Este extrem de important să ai pe cineva care să fie un suport. Trebuie să fie ceva reciproc toată treaba asta. Părerea partenerilor contează. Nu trebuie să existe manipulare şi tiranie.

Poate unul dintre parteneri câştigă mai mult, dar celălalt va face toate celelalte lucruri în casă. Deci, iar există susţinere.

Dragostea se va schimba. Noi ştim că dragostea ţine foarte puţin. Sunt familii care spun că se iubesc ca în prima zi. Nu contest, dar foarte rare cazuri. Dragostea se transformă în grijă, în responsabilitate, respect. Iubirea se poate manifestă sub multe forme. Chiar şi "Îmbracă- te că afară este frig". Deci, iubirea se manifestă altfel.

Citeşte şi: Cele trei vârste de aur ale omului, cu Lidia Fecioru: "Sunt foarte mulți care ratează aceste etape"

Lidia Fecioru: "Uneori, poţi găsi dragostea unde te aştepţi mai puţin"

Să nu avem aşteptări ca iubire va rămâne la fel. Ea se transformă. Chestia asta trebuie să vină natural. Când este impusă, se vede că face contra firescului.

Uneori, poţi găsi dragostea unde te aștepți mai puţin. Sunt oameni care nu se iubesc de la început, dar pe parcurs descoperă în celălalt persoana pe care ar putea să o iubească şi pentru care ar putea sacrifica tot. 

Putem vorbi aici despre căsătoriile la început de viaţă sau poate chiar la 35, 40 de ani. Când ne căsătorim cu un pic de experienţă în spate, ştim să ne ponderăm. Ştim ce să alegem. Iubirea este oarbă. Ştim ce trebuie să descoperim şi ştim să-l iubim necondiţionat. Te îndrăgosteşti de un om după cum se comportă.

Poate nici măcar nu-i rupt din Soare, dar felul lui de a fi te atrage. E atât de atent la viaţa ta, încât îl iubeşti pentru asta. Iubirea aceasta este cea mai trainică.

Dacă la tinereţe mai reuşim să estompăm lucruri care nu ne plac la partener, la bătrâneţe deloc. Dacă există acea înţelegere reciprocă o căsătorie va ţine.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse casnicie
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close