Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Unguentul care ajută la tratarea dermatitelor, psoriazisului și ciupercii piciorului. Lidia Fecioru: ”E foarte bun și când avem noduli tiroidieni”

Unguentul care ajută la tratarea dermatitelor, psoriazisului și ciupercii piciorului. Lidia Fecioru: ”E foarte bun și când avem noduli tiroidieni”

Un unguent care are la bază nuci verzi, ulei și ceară galbenă ne poate ajuta la tratarea dermatitelor, psoriazisului și ciupercii piciorului, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

de Georgiana Adam    |    22 Iul 2023   •   20:00

Pentru prepararea acestui unguent aveți nevoie doar de nuci verzi, ulei și ceară galbenă.

”Nucile verzi se taie în patru și le dai prin mașina de tocat. La 30g de nuci se pune un pahar de ulei, se lasă acoperit cam 10 zile la temperatura camerei. Din când în când le mai scuturăm.

Acel vas îl punem apoi într-un bain-marie și fierbem cam de trei ori la foc mic. Lăsăm să fiarbă uleiul cu nuca așa, după care adăugăm 15g de ceară galbenă și o mai lăsăm puțin până începe să fiarbă.

Când începe să topească ceara și să fiarbă, o oprim, o lăsam să răcorească un pic și tot uleiul și zeama cu ceara le trecem printr-un tifon, punem într-un borcan de sticlă sau de ceramică și păstrăm la frigider și avem un unguent de nuci care se vinde și în farmacie.

Este foarte bun pentru dermatite, mastopatie, boli de ciuperci la picioare, psoriazis. E foarte bun și când avem noduli tiroidieni.

Nu frecați, doar ungeți unde aveți problema, nu puneți comprese deasupra, nu împachetați cu folie, nu bandajați, nu bandajați, pentru că unguentul conține iod și poate arde pielea”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la rubrica Leacul zilei, de la emisiunea Adevăruri ascunse.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close