Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. CTP, despre votul în pandemie: O logică simplă ne spune că nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă

Alegeri locale 2020. CTP, despre votul în pandemie: O logică simplă ne spune că nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă

ALEGERI LOCALE 2020. Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că românii nu ar trebui să se sperie de mersul la vot în condiţii de pandemie, la alegerile locale din 27 septembrie, dacă nu s-au temut de în concedii de aglomerația de pe litoral. 

Alegeri locale 2020. CTP, despre votul în pandemie: O logică simplă ne spune că nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    26 Sep 2020   •   16:55

ALEGERI LOCALE 2020. În plus, riscul de infectare cu coronavirus este mai mic în secţia de vot decât la mare, la supermarket sau la serviciu.

ALEGERI LOCALE 2020. "Mă gândesc dacă îi va speria pe cei care au fost în concediu la mare în această vară, nu numai în România, ci și în alte părți. Dar în România - am văzut cu toții ce a fost acolo și consecințele se văd acum, în rata aceasta de infectare de 1.500, 1.600, 1.700 pe zi. O logică simplă ne spune că nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă la mare", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

CTP: Nu cred că e mai mare probabilitatea de infectare la vot decât la slujbă

ALEGERI LOCALE 2020. "Probabil că vor fi și incidente, imposibil să nu existe și unii care să nu respecte la un moment dat regulile, dar, în general, nu se poate compara. Acolo vor intra doar cinci persoane în secție, dacă cineva are temperatură, dacă are simptome, va fi condus pe o traiectorie separată, la o cabină separată, care va fi dezinfectată după aceea, se păstrează distanța între persoane.

ALEGERI LOCALE 2020. Sigur că există o probabilitate să te infectezi oriunde în acest moment, în această lume. Dar evident e mult mai mică la secția de votare decât în supermarket, la serviciu – oamenii ăștia se duc la serviciu, nu? Nu cred că este mai mare probabilitatea de infectare la secția de votare decât la slujbă, unde te duci și respecți niște reguli", a adăugat jurnalistul.

ALEGERI LOCALE 2020. Cum votăm duminică la alegeri, ca să nu luăm COVID. Dr. Virgil Musta: "Dacă respectăm aceste măsuri, nu e niciun risc"

Reguli pentru alegerile locale din 27 septembrie

ALEGERI LOCALE 2020. Alegerile locale au loc duminică, pe 27 septembrie, iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. 

ALEGERI LOCALE 2020. Cel mult cinci alegători vor avea acces în acelaşi timp în sala de vot, aceștia vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască. Acestea sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor, prevăzute de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență.

Mască, distanţă, dezinfectant

ALEGERI LOCALE 2020. În plus, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază.

ALEGERI LOCALE 2020. De asemenea, este prevăzută asigurarea distanțării fizice de minimum un metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția periodică după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare.

ALEGERI LOCALE 2020. Totodată, primarii trebuie să asigure, pe cât posibil, circuite separate de intrare și ieșire din secție. Tot administrațiile locale trebuie să asigure flacoane cu soluție dezinfectantă. Alegătorii vor fi obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare și la ieșirea din acesta.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu coronavirus
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close