Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Noi măsuri pentru alegerile locale 2020. Ce trebuie să facă cetățenii la intrarea și la ieșirea din secția de vot

Noi măsuri pentru alegerile locale 2020. Ce trebuie să facă cetățenii la intrarea și la ieșirea din secția de vot

Autoritățile au anunțat ce reguli se iau în timpul campaniei și în ziua votului, în cazul alegerilor locale din 27 septembrie.

Noi măsuri pentru alegerile locale 2020. Ce trebuie să facă cetățenii la intrarea și la ieșirea din secția de vot
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Sep 2020   •   14:45

La secțiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de igienă și obligativitatea alegătorilor la intrare și la ieșire de a dezinfecta mâinile, a spus Raed Arafat, luni, în ședința de Guvern.

Noi reguli pentru votul la alegerile locale 2020

Potrivit premierului Ludovic Orban, urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți.

”Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a mai spus Ludovic Orban.

Arafat: Masca obligatorie în secția de vot

Cei care au carte de identitate și merg la vot vor introduce ei documentul în fanta aparatului care o citește, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

Trebuie dezinfecție la intrarea și la ieșirea din secție. Pune mâna pe ștampilă, buletin de vot, semnează de prezență. Trebuie să reducem pericolul asupra reprezentanților din secțiile de votare”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Citiți și:

Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul Orban

×
Subiecte în articol: alegeri alegeri locale
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close