Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI
Sursa foto: FOTO: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:31

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI Creşterea veniturilor tuturor românilor, dezvoltarea infrastructurii, susţinerea sistemului de educaţie şi a celui de sănătate, reformarea clasei politice, a administraţiei sunt printre priorităţile candidaţilor aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice din judeţul Botoşani pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, care au răspuns întrebărilor adresate de AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Liliana Mincă, candidat al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Experienţa mea profesională, şi mă refer la cei 27 de ani de activitate, faptul că n-am ars nicio etapă şi am pornit de jos, aş putea să spun, din poziţia de secretară, după care asistent preşedinte, director de vânzări, director executiv, preşedinte de autoritate de stat. Până acum am vorbit de activitatea din mediul privat. Din 2005, preşedinte în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, faptul că am reuşit să reprezint România la diverse reuniuni internaţionale, rezultatele mele din cadrul Companiei Naţionale Loteria Română, când indicatorii de performanţă au demonstrat că am adus plus valoare pentru statul român şi nu în ultimul rând cei patru ani de activitate în cadrul Parlamentului, cele 94 de iniţiative legislative, din Opoziţie, din care 16 deja sunt transformate în legi şi sunt promulgate. Eu cred că asta a determinat conducerea partidului să mă nominalizeze şi să îmi dea posibilitatea să fiu candidatul ALDE la filiala judeţeană Botoşani pentru Camera Deputaţilor. Şi nu numai asta, inclusiv conducerea filialei judeţene Botoşani a fost preluată de către mine.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. În primul rând sunt o serie de proiecte care încă sunt pe ordinea de zi şi sunt spre dezbatere în comisiile de specialitate şi candidez pentru că îmi doresc un prim-ministru şi un guvern pe care să-l susţin, un guvern responsabil, cu un prim-ministru responsabil, care să ducă la creşterea alocaţiei de stat la nivelul mediei Uniunii Europene. Este un proiect al meu, un proiect de suflet pe care l-am făcut, iar PNL-iştii l-au respins. Din 11 decembrie, sper ca ALDE să intre într-o alianţă cu un partid care să îşi dorească bunăstarea românilor şi fericirea fiecărui cetăţean, ori lucrul acesta putem să-l facem prin creşterea veniturilor tuturor românilor, prin reducerea taxelor, prin crearea de locuri de muncă astfel încât tinerii să nu plece din ţară, ci să rămână în ţară, şi cei care au plecat să se reîntoarcă. Îmi doresc în primul rând să existe învăţământ de calitate, să existe servicii pe măsura celor din Uniunea Europeană pentru că, dacă am avea un buget bine fundamentat şi oameni puşi în funcţii nu doar de către partide, ci în primul rând pe criterii profesionale, cu siguranţă bugetul ţării nu va fi cheltuit de către firme de partid.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. În ceea ce priveşte votul pe listă sau votul uninominal, părerea mea este că partidele mici nu sunt avantajate nici cu votul pe listă şi nici cu uninominalul. Aici contează foarte mult omul care deschide lista şi mă refer la partidele mici, contează foarte mult activitatea profesională a acelui om şi notorietatea. Or pentru partidele mari, candidaţii din acele partide sunt mult mai avantajaţi pentru că lista de partid, ştiţi foarte bine, oricum şi într-un caz şi în altul, şi la uninominal, sunt votate partidele mari şi nu oamenii, pe când în partidele mici sunt votaţi oamenii. Sunt analizaţi foarte bine oamenii şi voturile le primesc oamenii care candidează.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Costel Şoptică, candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Consider că experienţa acumulată în cei patru ani de zile, dar şi seriozitatea şi responsabilitatea cu care am tratat acest mandat de deputat pe care urmează să-l închei mi-au dat legitimitatea, dar şi privilegiul de a deschide lista de candidaţi pentru Senatul României a Filialei Judeţene a Partidului Naţional Liberal Botoşani. Totodată, uzând de poziţia de deputat, am reuşit, în anumite domenii, să includ problemele judeţului în programul de priorităţi al legislativului. Cunoscând îndeaproape neajunsurile botoşănenilor, am putut susţine, alături de colegii mei, proiecte de lege sau modificări legislative ce au vizat în mod direct interesele lor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Cu siguranţă, proiectul cu care vin în faţa alegătorilor este alternativa pe care Partidul Naţional Liberal o oferă românilor, aceea a unei Românii echilibrate şi prospere. Privind în ansamblu, PNL garantează măsuri realiste şi concrete, printre care generalizarea cotei unice de 16%, reducerea la jumătate a numărului de taxe şi impozite, măriri de salarii pentru toţi bugetarii, în mod echitabil şi transparent pe baza Legii salarizării unitare. În perspectiva viitorului mandat de parlamentar, pentru judeţul Botoşani, voi susţine finanţarea modernizării secţiilor de copii ale Spitalului Judeţean, dar şi proiectul privind construirea de creşe şi grădiniţe. Prioritare sunt proiectele de extindere a sistemului de alimentare cu apă de la Săveni spre nordul şi nord-vestul judeţului, dar şi cele de reabilitare a drumurilor naţionale Botoşani-Săveni-Manoleasa-Rădăuţi Prut, Botoşani-Ştefăneşti şi Dorohoi-Darabani. Iar doleanţa majoră şi pentru care an de an parlamentarii liberali s-au luptat pentru obţinerea finanţării o reprezintă modernizarea drumului naţional Botoşani-Tg. Frumos. Este o promisiune fermă pe care am făcut-o în această campanie electorală botoşănenilor, o promisiune pentru care noi, cei din echipa liberală, garantăm că va fi realizabilă pe termen scurt şi mediu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Cu siguranţă unul dintre cele mai importante avantaje ale votului uninominal este acela că cetăţeanul are liberul arbitru de a acorda încredere în primul rând omului şi apoi apartenenţei politice. Este evident că inclusiv la ierarhizarea candidaţilor se ţine cont de anumite criterii, drept dovadă, ordinea pe listă a fost votată de peste 490 de delegaţi în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PNL Botoşani. Obţinerea celui mai mare număr de voturi a justificat plasarea mea pe prima poziţie la Senat. Un avantaj al votului pe listă este acela că oferă posibilitatea ca, atunci când un candidat se retrage din varii motive, locul vacant să fie ocupat de următorul pe listă, iar în aceste condiţii, se evită situaţia ca un partid politic să rămână fără candidat. Votul pe listă este un vot dat unei echipe, aşadar vorbim de o muncă la unison care uneşte şi întăreşte echipa.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Cristian Vasile Achiţei, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Respectarea Criteriilor de integritate impuse de PNL; votul organizaţiei PNL Botoşani la Consiliul de Coordonare Judeţean; experienţa în administraţia publică în cei peste 13 ani de consilier judeţean şi trei mandate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani; competenţa în atragerea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană; competenţa în modernizarea, reabilitarea şi întreţinerea infrastructurii de drumuri; munca în partid şi faptul că reprezint o nouă generaţie de parlamentari.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Judeţul Botoşani are nevoie de continuarea investiţiilor publice care generează locuri de muncă bine plătite.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI Priorităţi: continuarea reabilitării şi modernizării tuturor secţiilor Spitalului Judeţean şi a policlinicii; modernizarea drumurilor naţionale Botoşani-Tg. Frumos şi Botoşani-Săveni-Manoleasa-Rădăuţi Prut; extinderea reţelelor de alimentare cu apă potabilă (proiectul ''Apă în fiecare localitate''); construirea de creşe şi grădiniţe; dezvoltarea conductei de gaz metan Botoşani-Săveni-Darabani, cu închiderea unui nou inel la Dorohoi; reabilitarea drumurilor naţionale Botoşani-Ştefăneşti şi Darabani-Rădăuţi-Prut; continuarea reabilitării şi modernizării drumurilor de interes local - judeţene şi comunale (proiectul 'Asfalt în fiecare localitate'').

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI Reforma Parlamentului: prin prezenţa continuă la serviciu, prezenţa în circumscripţie, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Eficienţă (acte normative clare şi în folosul oamenilor) şi dereglementare (punerea în ordine şi simplificarea legislaţiei actuale).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Cred că, în acest moment, votul pe listă este mai bun decât cel uninominal. Votul uninominal în sistem proporţional, aşa cum a fost în 2008 şi 2012, a distorsionat rezultatul pentru că trimitea în Parlament şi oameni de pe locul 2 şi 3. Cel mai corect sistem ar fi fost vot uninominal pur în două tururi de scrutin, iar câştigătorul să meargă în Parlament, sau un vot mixt (Senat - uninominal pur şi Camera Deputaţilor - listă). Avantajele votului pe listă: mai puţini parlamentari, nu sunt necesare alegeri parţiale, criteriul financiar nu mai este cel mai important. Dezavantajele votului pe listă: se votează o listă şi nu un om.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Corneliu Popescu, candidat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Prezenţa în politică din 1990, opţiuni clare de dreapta, simpatii pentru familia PPE şi experienţa politică: două mandate la Consiliul Judeţean, un mandat de preşedinte la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, un mandat senator. La acestea se adaugă participarea cu convingere, la proiectul "Mişcam România".

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Proiectul oferit este programul politic al Partidului Mişcarea Populară, prezentat public, "PMP -Lupta pentru România" cunoscut pe scurt ca: 300 de parlamentari; reîntregirea României, cu provinciile pierdute, Basarabia, Bucovina de Nord etc.; reforma în sănătate; reforma în educaţie; infrastructura; debirocratizarea; dezvoltarea agriculturii. Priorităţile personale în cazul acestui program se vor axa pe dezvoltarea mediului rural, reformarea administraţiei, recredibilizarea puterii legislative.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Votul pe listă, aşa cum este acum, oferă posibilitatea alegătorilor de a vota partidul preferat, dar nu şi a candidatului susţinut, ducând din punctul meu de vedere la un absenteism foarte mare. În 2012, nu a fost vot uninominal, votul uninominal implicând două tururi de scrutin. În ambele situaţii ar trebui să revedem condiţiile pentru participarea independenţilor în alegeri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Marian Ionel Jurgiu, candidat al Partidului România Unită (PRU) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Sunt preşedintele filialei judeţene, pregătirea profesională de jurist, vârsta potrivită, sistemul relaţional şi valorile naţionaliste comune cu ale partidului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Priorităţile sunt: 1. salariul minim pe economie - 2.000 lei; 2. pensie minimă garantată - 900 lei; 3. - 1000 de grădiniţe noi cu program prelungit; 4 - STOP vânzării pământului către străini; 5. - STOP colonizării cu refugiaţi; 6 - ajutoare de stat doar pentru companiile şi cetăţenii români; 7 - STOP privatizării companiilor strategice (Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica ); 8 - STOP retrocedărillor ilegale; 9 - cooperativizare prin înfiinţarea asociaţiilor de producători.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Avantaje vot pe listă: 1. se poate propune o listă cu candidaţi reprezentativi şi chiar dacă nu toţi sunt cu şanse reale de a ajunge parlamentari se transmite electoratului şi o gândire comună, de grup, a unui număr de oameni/candidaţi care au idei şi proiecte comune. Dezavantaj vot pe listă: accederea unor persoane străine de problemele cetăţenilor (persoane impuse de la centrul partidelor, din alte judeţe) sau chiar a unor persoane cu reale probleme de intergritate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Doina Federovici, candidat al Partidului Social Democrat (PSD) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. La votul pe care l-am primit de la colegii mei, cred că cel mai mult a contat faptul că pe tot parcursul mandatului, din 2012 până în prezent, am preluat fiecare problemă din judeţ şi am încercat să găsesc o cale de rezolvare, prin prisma instrumentelor parlamentare: fie că vorbim de inechităţi sociale, investiţii locale, creşteri salariale ale anumitor categorii profesionale. Consider că încrederea acordată de organizaţia judeţeană şi centrală se datorează seriozităţii cu care am tratat de fiecare dată propunerile legislative pe care le-am iniţiat, a implicării în activitatea parlamentară de zi cu zi şi, nu în ultimul rând, a preocupării permanente de a pune pe primul loc interesele cetăţenilor din judeţ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Doresc să îmi continui mandatul în Senatul Romaniei pentru a putea duce mai departe activitatea susţinută din ultimii 4 ani în slujba şi în folosul cetăţenilor care m-au învestit cu încredere în 2012. Candidez pentru a face echipă cu un guvern care va creşte veniturile românilor şi va reduce taxele, astfel încât după 4 ani să avem mai mulţi botoşăneni în clasa de mijloc. Proiectul meu este foarte clar: toţi românii să aibă un trai decent, salarii mai mari, pensii cinstite, servici medicale şi educaţionale de calitate, să ne respectăm profesorii şi să nu ne izgonim din ţară tinerii care învaţă o meserie, care învaţă carte şi pentru care avem pregătite măsuri importante, printre care programul primul salariu prin care le garantăm un venit de 2.500 lei brut pe lună în primii 3 ani de muncă. Prioritatea mea pentru Botoşani este finalizarea modernizării infrastructurii rutiere, continuarea construcţiei de locuinţe în mai multe zone ale judeţului şi modernizarea unităţilor de învăţământ, proiecte începute de altfel în guvernarea lui Victor Ponta.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. În cazul votului uninominal există o legătură directă între alegător şi ales, aşadar contează mai mult candidatul decât partidul. La votul pe listă partidul este pus în prim-plan, iar ponderea candidatului în ceea ce priveşte relaţia cu alegătorul este intermediată de formaţiunea politică în mai mare măsură. În ambele situaţii candidaţii PSD au demonstrat că sunt interesaţi de problemele de pe plan local şi nu a contat modul de alegere. În oricare dintre cele două tipuri de alegeri, parlamentarii PSD şi-au adus aportul la creşterea nivelului de trai al botoşănenilor, reprezentându-i cu profesionalism.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Tamara Ciofu, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Desemnarea pentru primul loc pe listă a avut loc prin votul colegilor mei din forurile noastre de conducere: Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean. Cred că la votul acordat de colegii mei a contat foarte mult experienţa profesională şi politică în primul rând şi ceea ce am reuşit să fac în Parlament în domeniul asistenţei medicale şi a familiilor şi copiilor cu probleme sociale în al doilea rând. Aceste criterii au fost luate în consideraţie şi la evaluarea foarte riguroasă care a avut loc la centru. După cum ştiţi conducerea centrală a partidului nostru pune accent în special pe expertiza candidaţilor într-un anumit domeniu de activitate.  

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. În primul rând candidez pentru a face în aşa fel încât creşterea economică a României şi a judeţului nostru să ajungă în buzunarul fiecărui botoşănen, nu să fie doar pe hârtie. Voi iniţia şi promova măsuri legislative pentru creşterea şanselor tinerilor să-şi formeze o familie în România, să îşi crească copii aici în ţară. În al doilea rând vreau să continui activitatea legislativă în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale, aşa cum am fost în primul mandat alături de familiile cu copii pentru care am obţinut dublarea alocaţiilor, am redus tariful pentru transportul elevilor, am scutit de la plata impozitului familiile care au copii cu dizabilităţi, am extins reţeaua de asistenţi comunitari prin angajarea a 90 de asistenţi sanitari şi mediatori comunitari pentru persoanele vulnerabile din judeţul Botoşani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Noua legislaţie electorală va duce la scăderea numărului de parlamentari şi va elimina anomaliile din modelul uninominal, unde chiar la noi în judeţ am avut trei parlamentari care astăzi sunt la PNL şi care practic au dublat colegiile în care au candidat. Nu aveau ce căuta în Parlament aceşti candidaţi. Deci e mai bine în actualul sistem. În oricare dintre situaţii, PSD a spus foarte clar că îşi doreşte o profesionalizare a viitorului Parlament. Aşadar noi avem numai oameni profesionişti pe liste care au experienţă în domeniile lor de activitate şi au avut rezultate, fie că vorbim de domeniul administraţiei publice locale, sănătate, educaţie sau muncă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI

Valentin Simion, candidat al Uniunii Salvaţi România (USR) pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 1. Am fost propus/votat de membrii filialei locale USR Botoşani şi acceptat, în urma unei întrevederi/interviu cu reprezentaţii conducerii centrale a Uniunii Salvaţi România. Motive principale: sunt un om activ, cu spirit de iniţiativă, direct implicat în acţiuni de organizare, comunicare facilă şi muncă efectivă; sunt născut, crescut, locuiesc şi muncesc în Botoşani, cunosc realitatea socio-economică a botoşănenilor, dorinţele şi frustrările acestora, raportate în special la nivelul de trai şi aşteptările de la clasa politică; nu am făcut parte din alte partide politice sau din ''elita'' botoşăneană; experienţa de muncă într-un cadru instituţional, care s-a materializat în special prin aplicarea legislaţiei şi procedurilor în beneficiul direct al cetăţenilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 2. Priorităţile au fost transpuse în mesaje simple pentru cetăţeni, dar ele conţin esenţa viitoarei mele activităţi:
- Oameni competenţi şi cinstiţi în Parlament: prin candidatura şi activitatea mea ulterioară vreau să determin schimbarea viziunii oamenilor asupra clasei politice, precum şi implicarea celor competenţi şi cinstiţi în orice aspect al vieţii publice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI - Români cu zâmbetul pe buze şi chef de muncă; mesajul este generalist, dar cuprinde în esenţă trei aspecte: a) crearea oportunităţii unui venit personal care să susţină un nivel de trai adecvat; b) schimbarea atitudinii angajator-angajat şi eliminarea temerii de a pierde un loc de muncă; c) iniţiativa şi munca bine plătite reduc ''preferinţa'' de a rămâne ''asistat''.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI - Să nu mai fim nevoiţi să plecăm din ţară: măsuri legislative ce vor avea ca efect facilitarea accesării fondurilor europene de către antreprenorii locali, creşteri salariale sustenabile, infrastructura materială şi administrativă modernă, reducerea decalajelor şi oportunităţilor din ţară faţă de cele din UE.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI - Să fim mândri că suntem botoşăneni: ne dorim ca judeţul Botoşani să nu mai fie exclus, ca până în prezent, din majoritatea planurilor de modernizare pe toate palierele; măsuri legislative menite să reducă numărul de asistaţi social, numărul copiilor instituţionalizaţi, reducerea natalităţii infantile şi a sarcinilor la minore; voi propune o abordare integrată în domeniul socio-economic, bazată pe asistenţa preventivă şi de autodeterminare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI - Să petrecem timp cu familia şi nu la ghişee: măsuri legislative ce vor duce la o reformă reală a administraţiei centrale şi locale prin depolitizarea factorilor de decizie, eliminarea multi-leveling-ului decizional şi redarea demnităţii/responsabilităţii specialiştilor, externalizarea serviciilor şi implementarea parteneriatului public-privat, reducerea ''hîrtiilor'' şi implementarea sistemelor ''online''.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI - Să conteze tinerii şi viitorul lor: mentalitatea societăţii tradiţionalist-conservatoare trebuie combinată cu viziunile modern-inovatoare ale tinerilor; voi susţine o politică de recunoaştere a competenţelor şi experienţei vârstnicilor, transferabile generaţiei tinere, iar pe de altă parte o politică de stimulare a iniţiativei şi promovarea inovaţiei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI 3. Votul pe liste favorizează partidele politice constituite la nivel naţional, în detrimentul partidelor locale şi a candidaţilor independenţi; dă oportunitatea conducerilor centrale ale partidelor politice să ''forţeze'' numirea candidaţilor, în detrimentul celor propuşi de filialele locale; omul este ''nevoit'' să voteze în multe situaţii partidul şi nu candidatul; prin reintroducerea circumscripţiilor judeţene, se regionalizează opţiunea electorală; a eliminat creşterea artificială a numărului de parlamentari. Nu pot exprima la momentul actual o preferinţă faţă de unul din cele două sisteme de vot.


 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close