Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI
11 Dec 2016   •   21:50

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. BEC: Prezenţa la urne pe ţară până la ora 12,00 de 12,47% REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI Prezenţa la urne pe ţară la alegerile parlamentare a fost, duminică, până la ora 12,00 de 12,47%, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC). 
Potrivit BEC, în Capitală au votat 12,55% dintre alegători. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Procentele cele mai mari s-au înregistrat în judeţele: Teleorman - 17,42%, Olt - 16,77%, Dolj - 15,57%, Dâmboviţa - 15,17%, Brăila - 15,05%. 

Cea mai redusă participare la vot a fost înregistrată în judeţele: Maramureş - 8,16%, Bistriţa - 8,17%, Timiş - 9,37%, Satu Mare - 9,61%, Arad - 9,62%, Sibiu - 9,85%. 

Până la ora 12,00, în sectorul 1 al Capitalei au votat 13,99% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, în sectorul 2 - 12,89%, în sectorul 3 - 11,42%, în sectorul 4 - 12,80%, în sectorul 5 - 11,10% şi în sectorul 6 - 13,60%. 

În mediul urban, au votat 58,37% dintre românii care au mers la urne până la ora 12,00, iar în mediul rural - 41,63%.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

BEC: S-a transmis un mesaj președinților de votare să permită accesul observatorilor acreditați

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, a anunţat că preşedinţilor de secţii de votare li s-a comunicat să respecte prevederile Hotărârii AEP privind procedura de acreditare şi să permită astfel observatorilor accesul în secţiile de votare, dacă aceştia deţin ecuson. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. "Procedura de acreditare spune în felul următor: se acreditează organizaţia non-guvernamentală sau instituţia media. Mai departe, responsabilitatea asupra persoanelor care primesc acreditări din partea acestor instituţii sau organizaţii non-guvernamentale e a lor. Deci nu ştiu să spun punctual dacă Popescu, Ionescu are sau nu are acreditare eliberată de respectivele ONG-uri, dar, dacă au avut acreditare, s-a transmis încă o dată un mesaj preşedinţilor de secţii de votare să li se permită accesul în secţiile de votare. (...) S-a transmis un mesaj pe cale de sms pe telefoanele mobile pe care preşedinţii de secţii le au, dar şi prin intermediul tabletelor existente în secţiile de votare ca aceştia să respecte prevederile Hotărârii AEP privind procedura de acreditare şi să permită accesul observatorilor dacă aceştia au ecuson de observator la ei", a declarat Muhuleţ duminică, pentru AGERPRES, cu privire la incidentele semnalate de către reprezentanţii Expert Forum. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Într-un comunicat de presă remis, duminică, AGERPRES, Expert Forum reclamă faptul că mai mulţi observatori acreditaţi ai săi şi ai Funky Citizens "nu au fost lăsaţi să intre în secţiile de votare în mod abuziv din diverse motive care ţin de neînţelegerea procedurii de acreditare de către preşedinţii secţiilor de votare". 

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat probleme de acest gen în secţiile 394, 774/775, 946, 776, 561, 362, 69, 309, 561 (Bucureşti), secţia 62 din Caracal, în secţii din Vălenii de Munte, 309, 472 (Iaşi), 82 (Ilfov), secţia 46 (Piteşti). 

"Dacă unii preşedinţi au solicitat nejustificat copii după acreditare sau copii după ecusonul observatorilor pentru a le pune 'la dosar', în alte cazuri personalul care asigură paza nu a lăsat observatorii nici măcar să intre în clădirea unde se află secţiile de votare", se mai arată în comunicatul de presă. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Peste 600 de români care au împlinit duminică 18 ani pot merge la vot

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Peste 600 de români care au împlinit duminică 18 ani pot merge la vot, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. 

"Votarea a început la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00. Persoanele care la acea oră se vor afla încă în sala unde se votează vor putea să îşi exercite dreptul de vot. Pot vota cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei 617 care au împlinit astăzi această vârstă", a precizat Dajbog, într-o declaraţie de presă. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ea a adăugat că serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor au program cu publicul duminică pentru a veni în sprijinul celor care nu deţin documente de identitate valabile. 

"Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. În cazul în care un alegător se află în altă localitate din judeţul unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, acesta poate vota la orice secţie de votare din acel judeţ, pe liste suplimentare", a declarat Monica Dajbog. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ea a amintit că toate operaţiunile care vor avea loc în secţii după încheierea votării vor fi înregistrate audio-video. De asemenea, procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării întocmite de birourile electorale ale secţiilor, validate de către biroul electoral de circumscripţie, respectiv de către oficiul electoral, vor fi puse la dispoziţie şi în format electronic, la cerere, membrilor birourilor electorale sau persoanelor acreditate, precum şi competitorilor electorali. 

"Vă reamintesc că şi la aceste alegeri se foloseşte Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, iar toate incidentele semnalate de acest sistem vor fi comunicate prin mijloace electronice către Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne pentru demararea cercetărilor", a menţionat Dajbog. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI


Premieră la alegerile parlamentare: numărarea voturilor va fi înregistrată video

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. La alegerile parlamentare de duminică procesul de numărare a voturilor va fi, în premieră, înregistrat video şi va fi folosit în continuare sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la urne, care a fost implementat la scrutinul local din iunie. 

Guvernul a adoptat, în octombrie, o hotărâre privind obligativitatea filmării procesului de numărare a voturilor în secţiile de votare din ţară şi din străinătate la alegerile parlamentare. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Tabletele aflate în dotarea tuturor secţiilor de votare vor fi folosite pentru a înregistra video desfăşurarea procesului de numărare a voturilor. Înregistrările vor fi realizate de operatorii tabletelor, iar prin intermediul acestora nu este vizată constituirea de probe în instanţă. 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, explica, la acea dată, că în ziua alegerilor parlamentare nu se supraveghează video votul ca atare, între deschiderea şi închiderea urnelor, ci doar perioada în care sunt numărate buletinele de vot. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Pe 8 decembrie, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, susţinea că alegerile parlamentare din acest an vor fi ''probabil cele mai transparente" care s-au desfăşurat vreodată în istoria României. 

Şeful STS a precizat că filmarea operaţiunii de numărare a voturilor nu este "o măsură doar declarativă" şi că există un sistem care să monitorizeze dacă se filmează sau nu. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. El a declarat că filmările vor fi păstrate trei luni, după care vor fi distruse, împreună cu dispozitivele de stocare pe care se află, urmând a fi păstrate doar în cazul în care Biroul Electoral Central sau organele legii solicită vreuna dintre înregistrări. 

În ceea ce priveşte semnalările de vot multiplu, Opriş a spus că acestea pleacă automat la poliţie, fără a fi filtrate de sistemul gestionat de STS. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. La alegerile locale din iunie s-a utilizat pentru prima oară sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de evitare a votului multiplu. Acest sistem a fost implementat de Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu STS. Astfel, alegătorii nu mai sunt obligaţi să semneze pe proprie răspundere că nu şi-au mai exprimat opţiunea electorală şi în altă secţie de votare. 

O altă premieră la alegerile parlamentare din acest an o reprezintă faptul că românii din diaspora au putut vota prin corespondenţă. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Cetăţenii români din străinătate s-au putut înscrie în Registrul electoral până în data de 14 septembrie şi au avut posibilitatea de a opta fie pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă, fie pentru a solicita înfiinţarea unei secţii de votare în localitatea de reşedinţă. 

Un număr de 4.561 de români din diaspora au votat prin corespondenţă, dintr-un total de 8.889 de cetăţeni români înscrişi în Registrul Electronic. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Spre deosebire de alegerile parlamentare precedente, la acest scrutin, senatorii şi deputaţii sunt aleşi pe listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale. Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori, iar pentru Senat este de un senator la 168.000 de locuitori. 

La scrutinul de duminică alegătorii votează numai la secţia la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia pot vota la orice secţie din cadrul circumscripţiei unde îşi au domiciliul sau reşedinţa. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România care în ziua votării se află în ţară pot vota la secţiile din ţară în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare. 

Cetăţenii români au drept de vot de la vârsta de 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, precum şi persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă. 

Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului şi la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor. Fiecare alegător îşi exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă, conform legislaţiei electorale. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Pe listele electorale suplimentare pot vota persoanele care fac dovada că au domiciliul sau reşedinţa pe raza secţiei de votare respective, însă au fost omise din lista electorală permanentă; care nu au făcut cereri de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă; care în ziua votării se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa şi care fac dovada că au domiciliul sau reşedinţa pe raza circumscripţiei electorale în care se află secţia de votare respectivă; membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator şi persoanele însărcinate cu menţinerea ordinii sau cu verificarea dispozitivului de menţinere a ordinii, dacă au domiciliul sau reşedinţa pe raza circumscripţiei electorale în care se află secţia de votare respectivă; candidaţii, dacă aceştia candidează în circumscripţia electorală respectivă. 

Pentru cetăţenii cu drept de vot care nu se pot deplasa la secţia de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. În cazul cetăţenilor care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare, cererile scrise se pot transmite prin intermediul altor persoane sau prin intermediul personalului de specialitate din unităţile medicale unde se află internaţi, după caz. 

Pentru ca votul exprimat să fie valabil, alegătorul trebuie să pună ştampila în interiorul chenarului corespunzător partidului sau candidatului independent pentru care optează. Pe buletinele de vot sunt tipărite în chenare numele partidelor sau ale candidaţilor independenţi, precum şi siglele electorale ale acestora. În chenarele corespunzătoare partidelor sunt tipărite şi numele candidaţilor propuşi de acestea. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului şi un vot pentru Camera Deputaţilor. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura buna desfășurare a alegilor: 10.000 dintre ei, în București

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura în acest sfârşit de săptămână liniştea şi ordinea pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare, iar 1.000 dintre ei vor acţiona în Bucureşti, au anunţat, sâmbătă dimineaţă, oficialii Jandarmeriei. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Irina Drăgan, jandarmii se vor ocupa, sâmbătă, de protecţia transportului buletinelor de vot către secţiile de votare, iar ulterior securizării acestora, activitate care se va încheia până la ora 18,00, vor asigura paza secţiilor. 

"Sâmbătă, în responsabilitatea instituţiei intră 4.528 de secţii în 3.117 locaţii. În ceea ce priveşte ziua alegerilor, Jandarmeria are în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine în zona a 5.529 de secţii din 3.017 locaţii. Jandarmeria asigură măsurile de ordine pentru zona în care se află Biroul Electoral Central, cele 41 de birouri electorale judeţene şi birourile de circumscripţie din sectoarele 1-6 ale Capitalei", a adăugat Drăgan. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ea a precizat că jandarmii vor patrula în marile oraşe şi în zonele adiacente, având o atenţie sporită pentru zonele aglomerate, dar şi pentru mijloacele de transport în comun. 

"Ca recomandare, Jandarmeria Română transmite tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Dacă sunt martorii unor fapte antisociale să sesizeze imediat cea mai apropiată echipă de jandarmerie sau poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi să anunţe ce s-a întâmplat", a mai spus Irina Drăgan. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. În ceea ce priveşte situaţia de la Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că aproximativ 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică şi protecţia a 500 de secţii de votare din oraş. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI
 

"Azi, pe timpul nopţii şi în ziua votului vom avea rezerve de intervenţie care vor putea acţiona punctual acolo unde va fi nevoie. Vom asigura protecţia transportului buletinelor de vot şi măsurile de ordine publică în zona secţiilor de votare, aproximativ 500 de secţii de votare care au fost alocate Jandarmeriei Bucureşti", a afirmat Enache.

Poliția Capitalei: Șoferii care transportă buletinele de vot la secțiile de votare, testați cu aparatul alcool-test

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, a anunţat, sâmbătă, că toţi conducătorii auto care transportă buletinele de vot la secţiile de votare din Bucureşti sunt testaţi cu aparatul alcooltest, "ca măsură de precauţie". 

"Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada procesului electoral, Poliţia Capitalei a mobilizat peste 5.000 de poliţişti. Aceştia vor asigura atât transportul buletinelor de vot la secţiile de votare, cât şi de la secţiile de votare, fiind, de asemenea, asigurată paza secţiilor", a mai spus Ghebaur. 

Acesta a fost prezent, sâmbătă dimineaţă, la Primăria Sectorului 6, la acţiunea de încărcare a buletinelor de vot în microbuze şi de transportare a lor către secţiile de votare din sector.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Daniel Băluţă: Am votat pentru solidaritate

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat că a votat la alegerile parlamentare de duminică "pentru linişte şi solidaritate". 

"Am votat pentru o lume mai bună, am votat pentru linişte, am votat pentru solidaritate şi nu pentru dezbinare şi pentru o ţară în care copilul meu vreau să rămână. Noul Parlament şi mai ales noul Guvern trebuie să se preocupe în mod deosebit să coaguleze energiile acestui neam. Este foarte important să intrăm în normalitate. Ceea ce se întâmplă în acest moment în România, din punct de vedere al tensiunii, din punct de vedere al dezbinării, nu este în regulă. Din acest motiv, aştept de la noul Parlament şi de la noul Guvern să aibă capacitatea să adune toate energiile pozitive, astfel încât traiul nostru de zi cu zi să fie mult mai bun", a declarat edilul de sector, la ieşirea din secţia de vot. 

Daniel Băluţă a votat la Colegiul National "Octav Onicescu" din Capitală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Robert Negoiță: Am votat pentru o Românie normală

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "o Românie normală". 

"Este necesară implicarea noastră a tuturor iar eu astăzi am votat pentru o Românie normală, pentru acea ţară pe care o doresc copiilor mei, în care administraţia centrală să-şi facă treaba, să luăm bani europeni cu care administraţia locală să-şi facă treaba, să creeze condiţii în şcoli, să creeze condiţii în oraşe şi în localităţi, justiţia şi toată lumea să-şi facă treaba corect, fără abuzuri şi respectând regulile şi pentru reguli bune că de aceea votăm astăzi Parlamentul pentru a avea un legislativ capabil. În consecinţă, am încredere în România şi că vom avea un Parlament care într-adevăr să reglementeze şi să rezolve problemele nu puţine şi nu uşoare pe care le avem momentan", a afirmat Negoiţă. 

El a spus că toată lumea trebuie să meargă să voteze pentru că "a veni la vot este o datorie". 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Mircea Dumitru: Am votat pentru seriozitate și profesionalism

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a afirmat că a votat duminică pentru ca reprezentanţii românilor în Parlament în următorii patru ani să aducă cu ei valori precum seriozitatea, profesionalismul, dar şi consecvenţa şi integritatea. 

"Astăzi am votat pentru ca reprezentanţii noştri în Parlament în următorii patru ani să aducă cu ei câteva valori în care cred foarte sincer. Am în vedere seriozitatea, profesionalismul, dar şi consecvenţa şi integritatea. Cred că acestea ar fi câteva valori importante pe care parlamentarii, senatorii şi deputaţii, ar trebui să le aibă în vedere atunci când legiferează pentru ţara noastră", a afirmat Dumitru la ieşirea de la urne.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Anca Dragu: Am votat pentru viitorul României

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat duminică pentru AGERPRES că a votat pentru viitorul României. 

"Am votat pentru viitorul României, pentru viitorul copiilor noştri. Am votat pentru că în România oamenii trebuie să trăiască în demnitate, trebuie să fie respectaţi de statul român şi cred în viitorul acestei ţări", a spus ea. 

Anca Dragu a votat la Liceul "Cervantes" din Bucureşti, alături de fiul ei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Nicușor Dan: Am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a votat, duminică dimineaţa, la Şcoala nr. 279 din Capitală, exprimându-şi convingerea că va fi o zi istorică pentru România.

"Am votat pentru o nouă clasă politică, am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii. Din ce am vorbit cu oamenii pe care i-am întâlnit, din ce ne transmit colegii noştri din judeţe, am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România. (...) Sunt convins că avem şansa unui viitor mai bun, sunt realmente convins şi, din informaţiile pe care le am, din tot ce am interacţionat cu lumea, atât eu, cât şi colegii mei din judeţe, sunt convins că va fi o zi mare pentru România", a declarat el, după ce a votat. 

Alături de Nicuşor Dan au fost alţi candidaţi ai USR precum Cristian Seidler, Florina Presadă, Cristina Prună, Claudiu Năsui, Silvia Dinică, Oana Bîzgan, Cristian Ghica. 

Nicuşor Dan a venit la secţia de votare împreună cu fetiţa sa în vârstă de şase luni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Traian Băsescu: Am votat cu gândul la o majoritate care să nu pună sub control politic justiția

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că a votat pentru un Guvern eficient şi cu gândul la o majoritate parlamentară care "să nu pună sub control politic justiţia". 

"În primul rând am votat cu gândul la faptul că în urma acestor alegeri vom avea un Guvern eficient. Eficient în a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de muncă. Am votat cu gândul la Guvern, care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor. Adică, natalitate, educaţie, sănătate", a afirmat Traian Băsescu, duminică, după ce a votat la Colegiul Economic "A.D. Xenopol". 

Preşedintele PMP a adăugat că a votat, de asemenea, "cu gândul la o majoritate care să nu pună sub control politic justiţia". 

"Şi, pe de altă parte, cu gândul la o justiţie care să înţeleagă faptul că respectarea drepturilor fundamentale este urgenţa zero în construirea unui stat de drept", a spus Băsescu. 

Întrebat dacă este de părere că românii se vor prezenta în număr mare la vot, el a răspuns: "Eu sper că vor merge". 

Preşedintele PMP a venit la vot cu soţia sa, Maria Băsescu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

Ministrul Motoc: Am votat cu speranța că românii vor avea mai multă încredere unii în alții

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca tot mai mulţi români să fie convinşi că viitorul lor cel mai bun este în ţară, dar şi cu speranţa că românii vor avea mai multă încredere unii în alţii. 

"Am mai fost dominat şi de gândul de a vota pentru ca tot mai mulţi români să fie convinşi că viitorul lor cel mai bun este în România. Am votat cu gândul la copiii noştri, la viitor şi cu speranţa că după aceste alegeri, într-o măsură mai mare, românii vor avea mai multă încredere unii în alţii, se vor sprijini mai mult unii pe alţii, pentru că împreună este evident că putem face lucruri extraordinare", a spus Motoc. 

El a precizat că a votat de fiecare dată până acum, opinând că orice alegere este şansa unui nou început. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. "În final de an de graţie 2016 sunt încredinţat că e în puterea noastră să facem România să se dezvolte rapid, frumos şi corect. Am votat şi din postura celui care pe parcursul anului am putut să măsor mai bine dimensiunea degradării contextului de securitate din regiunea noastră, dimensiunea volatilităţii politice din multe părţi din proximitatea României şi, ca atare, am votat cu conştiinţa că avem nevoie de o apărare puternică, de parteneriate solide şi de relaţii bune în Europa şi în cadrul NATO", a adăugat ministrul. 

Motoc a menţionat că s-au luat măsuri pentru ca toţii militarii români care se află în misiuni în străinătate să-şi poată exercita dreptul la vot. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. "A început deja votarea în unele dintre aceste teatre de operaţii. Ca să dau numai un exemplu, pentru cei 631 de militari din Afganistan sunt organizate trei secţii de votare la bazele militare Kabul şi Kandahar. Am transportat în timp util întreg materialul de vot. Este un bun nivel de informare despre condiţiile de exercitare a votului şi formalităţile care trebuie îndeplinite", a afirmat demnitarul. 

Referitor la prezenţa la vot, Motoc a declarat că nu este expert în acest domeniu, dar a remarcat "vremea extrem de prielnică", dar şi "emulaţia" din ultimele zile din spaţiul public şi de pe reţelele de socializare. 

×
Subiecte în articol: ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD alegeri parlamentare 2016 rezultate alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close