Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:14

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Dezvoltarea economică cu investiţii şi locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite, sprijinirea fermierilor şi întreprinzătorilor, apărarea drepturilor comunităţii româneşti, respectiv a celei maghiare, protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător sunt câteva dintre priorităţile candidaţilor aflaţi pe primele poziţii pe listele formaţiunilor politice din judeţul Covasna pentru alegerile parlamentare, care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe lista de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Nicolae Nasta, candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România (ALDE) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Pentru mine este o onoare şi, în acelaşi timp, o mare provocare candidatura la Covasna. Vreau să le mulţumesc colegilor din filiala Covasna pentru invitaţia de a candida pe lista pentru Senat. Am decis să accept această provocare pentru că am convingerea că electoratul liberal, electoratul ALDE, trece bariera etnică. Nu am venit în Covasna pentru a face figuraţie. Nu, sub nicio formă. În momentul în care am decis candidatura în Covasna ştiam că îmi asum o responsabilitate foarte mare. Vreau să contribui, întâi de toate, la consolidarea organizaţiei ALDE, pentru a putea reprezenta o voce puternică pe scena politică din judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Alegerile din acest an sunt decisive pentru modul în care vor evolua atât România, cât şi judeţele ţării în anii următori. Covasna are nevoie de soluţii concrete, de soluţii reale care să ajute la dezvoltarea economică a judeţului. Programul economic al ALDE va reda Covasna covăsnenilor. Putem să îi convingem pe tineri să rămână în judeţ şi să construim aici împreună un viitor, însă, pentru ca acest lucru să aibă loc, avem nevoie de investiţii. Astăzi, tinerii pleacă la studii la Bucureşti şi puţini se mai întorc. Mulţi pleacă chiar din România. Avem obligaţia morală de a le oferi locuri de muncă mai bune şi mai multe oportunităţi aici, în Covasna. Doar aşa putem ridica judeţul de pe ultimele locuri din ţară din punct de vedere al dezvoltării economice şi crea prosperitate pentru covăsneni. ALDE Covasna va lupta pentru ca judeţul nostru să aibă acces la beneficiile care decurg din creşterea economică de care beneficiază ţara noastră. Covăsnenii trebuie să beneficieze de creşterea economică în buzunarele lor. Adică salarii şi pensii mai mari. ALDE s-a luptat şi se luptă pentru cetăţeni, fără paşi în spate şi fără ezitări. De la susţinerea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, la susţinerea măsurilor liberale pentru a creşte economia, dar şi creşteri ale veniturilor populaţiei. Modul în care a funcţionat economia în perioada 2004-2008 este un atu important pentru a demonstra oamenilor că nu venim cu promisiuni deşarte, că avem o experienţă solidă, o pricepere care să ne ajute ca aceste obiective să le ducem la bună îndeplinire.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Din punctul meu de vedere, votul uninominal, aşa cum a fost el creat şi cum a funcţionat în 2008 şi 2012, s-a dovedit că a fost o formulă incompletă şi experimentală. Faptul că revenim la listele de candidaţi reprezintă o dovadă de responsabilitate din partea partidelor. Votul pe liste, aşa cum a fost definit de legile electorale de anul trecut, putem spune că este superior votului uninominal, care avea o serie de lipsuri şi care a dus la situaţia în care să avem aproape 600 de parlamentari. Prin revenirea la votul pe liste, partidele îşi pot dovedi priorităţile şi viziunea prin oamenii pe care îi propun. Dar, cred că cel mai important aspect ţine de profesionalizarea Parlamentului prin reintroducerea votului pe listă. Partidele vor putea să impună în Parlament oameni pregătiţi, oameni cu experienţă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Ştefan Platon, candidatul ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Decizia a fost luată de organizaţia judeţeană ALDE şi aprobată de conducerea centrală a partidului având în vedere următoarele motive: în primul rând că prin această nominalizare se doreşte o schimbare a clasei politice, prin aplicarea unor criterii de integritate şi acordarea sprijinului politic unor candidaţi cu experienţă, care nu au avut probleme cu legea, în sens negativ. În al doilea rând, pentru faptul că de profesie sunt jurist, că am o bogată experienţă în domeniul privat şi public, lucrând opt ani în administraţia publică locală, dezvoltarea locală durabilă nefiind posibilă fără o strategie locală, judeţeană şi naţională care să vizeze dezvoltarea economică durabilă, fără cunoaşterea mecanismelor de funcţionare ale fiecărui sistem în parte şi, de ce nu, printr-un parteneriat public-privat. Şi, nu în ultimul rând, pentru că sunt candidatul care propune cu ocazia acestor alegeri un proiect politic atât de necesar, atât pe plan local, judeţean şi naţional, şi anume elaborarea şi adoptarea unei legi a agriculturii montane, un proiect care va asigura un cadru legal coerent, suplu şi pe termen lung, pentru desfăşurarea tuturor activităţilor din zonele montane defavorizate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Proiectul meu politic nu este unul complicat, este cred eu, pe înţelesul tuturor şi anume demararea tuturor procedurilor pentru elaborarea şi adoptarea de către forul legislativ a unei legi a agriculturii montane. Din discuţiile avute cu gospodarii din mediul rural, rezultă foarte clar că în prezent avem o agricultură de subzistenţă, bazată pe consumul propriu, care nu aduce plus valoare unei familii. Micii fermieri se confruntă cu probleme foarte complexe (...) Prioritatea mea în mandatul de parlamentar este ca, împreună cu echipa cu care lucrez la acest proiect, (...) să promovez o lege a agriculturii montane, care să legifereze şi să ofere cadrul legal de desfăşurare pe termen lung a tuturor activităţilor din zona montană a României. Nu vreau să generalizez, că voi face şi voi drege, dar vă asigur că din prima zi de mandat îmi voi respecta acest angajament, plecând şi de la considerentul că, în opinia mea, activitatea legislativă trebuie să fie în primul rând calitativă, iar legile să fie adoptate după o dezbatere publică reală cu toţi actorii implicaţi, care să asigure o unitate de interese, iar prin aplicarea ei să fie atinse scopurile pentru care aceasta a fost adoptată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Votul pe listă are ca principal avantaj faptul că un partid politic poate propune electoratului, în funcţie de propriul management al resursei umane (...), o listă de candidaţi în funcţie de programul de guvernare propus, de resursele umane implicate în activitatea legislativului, pe domenii de activitate, componenţa comisiilor celor două camere, astfel că, prin nominalizarea pe liste, partidul propune o echipă, componenţa viitoare a Parlamentului fiind dată din suma acestor echipe de politicieni asumaţi de fiecare partid în parte, partide supuse controlului democratic prin votul acordat la următorul scrutin. Viaţa a demonstrat că votul uninominal creează diverse disfuncţionalităţi, deoarece pune în prim-plan omul politic şi în subsidiar partidul politic din care face parte, acest lucru ducând de cele mai multe ori la nerespectarea drepturilor şi obligaţiilor ce revin membrilor de partid, aşa cum sunt ele prevăzute în statut, creând indisciplină organizaţională, ceea ce până la urmă duce la o imagine negativă a Parlamentului, ca instituţie fundamentală, democratică a statului de drept. De asemenea, cred că revenirea la liste va duce la o responsabilizare mai mare a parlamentarilor, care va trebui acompaniată cu regulamente noi care să atragă sancţiuni aspre pentru absenteism.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Camelia Vartiuc, candidatul Partidului Alianţa Noastră România (ANR) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Selecţia candidaţilor Alianţei Noastre România pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat a avut ca principale criterii cinstea, demnitatea şi profesionalismul. În funcţie de particularităţile fiecărui judeţ s-au mai avut în vedere şi alte aspecte. Pentru judeţul Covasna s-a ţinut cont în desemnarea candidaţilor de capacitatea de a media situaţii delicate, dar şi de hotărârea de a lupta pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor săi. Cu siguranţă există multe relaţii bazate pe respect între etnicii români şi maghiari. Nu vom acţiona niciodată în direcţia dezbinării lor, ci ne propunem să intervenim acolo unde etnicii români sunt subiect de discriminare, pe orice criteriu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. După o atentă radiografiere a stării societăţii româneşti, Alianţa Noastră România, prin toţi candidaţii săi, îşi propune următoarele obiective prioritare: statul românesc trebuie să îşi recapete demnitatea şi puterea, să aibă autorităţi eficiente şi loiale patriei, să garanteze securitatea tuturor cetăţenilor săi; stoparea înstrăinării pământului ţării şi irosirea resurselor; o nouă strategie de dezvoltare a învăţământului naţional şi alocarea resurselor necesare; crearea unui puternic capital românesc, cu păstrarea în proprietatea statului a tuturor utilităţilor şi a resurselor; susţinerea sistemului sanitar prin crearea unei infrastructuri moderne şi funcţionale şi o remunerare corectă a personalului. Având în vedere poziţia geopolitică a României, armata naţională trebuie sa fie dotată corespunzător şi antrenată, iar industria de apărare trebuie sa fie de prim rang. România este şi va rămâne o ţară creştină care aşază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Biserica trebuie să se dedice binelui naţiunii, operelor de caritate şi de învăţământ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Votul pe liste de candidaţi este în regulă, atâta vreme cât pe acele liste nu se regăsesc persoane cu probleme legale sau alt fel de probleme, incompatibile cu politica. Pentru a-ţi depune candidatura nu ţi se solicită nici să prezinţi un cazier fiscal sau judiciar, nu ţi se cere nici vreun aviz psihologic sau dovada studiilor. În felul acesta pe liste pot ajunge extrem de uşor persoane care NU au ce căuta în politică. Pe de altă parte, pe liste pot fi votaţi şi pot intra în Parlament oameni foarte buni din punct de vedere profesional, oneşti, patrioţi, dar care nu au abilităţi de comunicare (a se citi "tupeu") pentru a se prezenta în faţa votanţilor în culori favorabile. Poate că a venit timpul să înlocuim personajele politice extrem de vocale şi care ascund tot soiul de activităţi dubioase, cu specialişti cu bun simţ şi cu acea modestie caracteristică omului simplu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Florentin Robescu, candidatul ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Experienţa profesională şi compentenţa dobândită în sistemul de ordine şi siguranţă naţională în care am lucrat pe parcursul carierei mele, sistem în cadrul căruia am colaborat cu structuri de profil din Europa şi din lume, îmi conferă posibilitatea şi capacitatea de a interveni ca mediator într-o zonă delicată precum judeţul Covasna. Este cunoscut că în acest judeţ se întâlnesc nu atât două etnii, cât şi două tipuri de mentalităţi reprezentative care trebuie să îşi regăsească locul în cadrul comunităţii, fără aversiuni reciproce, ci doar cu bună înţelegere, toleranţă religioasă, socială şi culturală, promovându-şi fiecare modelele reale, demne de urmat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. În întreaga mea carieră am fost în slujba cetăţenilor prin prisma profesiei, în sensul că am aplicat legea pentru siguranţa comunităţii. Acum, după ce am părăsit sistemul de ordine şi apărare naţională, îmi doresc şi voi avea posibilitatea ca parlamentar să construiesc un cadru legislativ care să le confere cetăţenilor adevărata siguranţă şi libertate conform principiilor şi valorilor democratice, care nu au fost aplicate la standardele aşteptate de români în ultimii 27 de ani. În acelaşi timp urmăresc reînvierea spiritului civic patriotic, a voluntariatului şi a curajului exprimării liberei opinii în mod paşnic şi civilizat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Votul uninominal înseamnă o poartă deschisă corupţiei şi intereselor de tot felul, precum şi un număr foarte mare de parlamentari. Odată cu adoptarea votului pe liste se reduce numărul senatorilor şi deputaţilor, iar prin întocmirea listelor de candidaţi, partidele îşi asumă răspunderea deplină pentru calitatea persoanelor selecţionate. Dacă toate partidele ar acorda cu adevărat atenţie propriilor candidaţi, făcând o selecţie riguroasă, eliminând din start persoanele asupra cărora pluteşte orice fel de îndoială, atunci Parlamentul nou ales ar îndeplini cu fruntea sus condiţia de integritate şi exemplu în societatea românească. În Alianţa Noastră România, condusă de Marian Munteanu, ca partid tânăr, se regăseşte un număr foarte important de oameni hotărâţi care, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor schimba în bine mersul lucrurilor în ţara noastră.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Radu Dumitru Marinescu, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Motivul principal pentru care Partidul Ecologist Român m-a desemnat ca prim candidat al Camerei Deputaţilor este acela de a susţine interesele tinerei generaţii din judeţul Covasna. Întrucât Partidul Ecologist promovează ecologizarea naturii, dar şi a oamenilor, şi datorită faptului că noua generaţie este tot mai preocupată de mediul înconjurător, aceasta are nevoie de o reprezentare adecvată pentru a identifica principalele probleme cu care se confruntă judeţul Covasna şi a le aborda din perspectiva misiunilor adoptate de partidul pe care îl reprezint.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Scopul urmărit de mine, prin intermediul Partidului Ecologist, este de a promova şi de a adopta un plan de ecologizare a întregii ţări, de a pune capăt tuturor ilegalităţilor care se răsfrâng asupra mediului şi de a implementa un sistem prin care copiii noştri să fie conştienţi şi responsabili faţă de mediul în care trăiesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Consider că actualul sistem de votare, care a fost utilizat şi la alegerile din 2004, este, în principiu, unul corect şi transparent datorită prezentării listelor cu candidaţii fiecărui partid, fapt care duce implicit la scăderea numărului de parlamentari şi vine în sprijinul alegătorilor datorită uşurinţei de înţelegere şi aplicare a acestuia.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Gheorghe Baciu, candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. În mod sigur experienţa mea din administraţia publică şi din politică au fost luate în considerare, dar şi notorietatea pe care o am în zonă şi în judeţ. Pe de altă parte, eu mereu am fost de partea politică reprezentată de fostul preşedinte Traian Băsescu, care şi acum este preşedinte de partid (...) Pot să spun că am făcut ceva pentru comunitate în mandatele de primar al oraşului Întorsura Buzăului pe care le-am avut din 1989 şi până în 2008, iar faptul că am avut şapte mandate de primar nu e puţin lucru şi arată că m-am bucurat de încrederea oamenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Programul meu este adaptat programului partidului şi priorităţile principale ar fi învăţământ, sănătate şi cultură depolitizate, (...) o lege a sănătăţii bună, trainică şi viabilă în aşa fel încât doctorii să stea acasă, în România, iar românii să fie cât mai sănătoşi. Pornind şi de la specificul local al Întorsurii Buzăului, care a fost o zonă necooperativizată, doresc ca acel cadastru funciar să fie terminat în România, iar înscrierea terenurilor să fie peste tot realizată, în aşa fel încât stăpânii de drept al pământului, nu numai de fapt, să fie cetăţenii care îl posedă la ora actuală. Aici au fost întotdeauna fel de fel de interese ale avocaţilor din civil sau din Parlament, ale marilor latifundiari care dobândesc mai uşor pământul fără proprietate fiindcă valoarea lui e mai scăzută, în aşa fel încât să devină proprietari mari de pământ. O altă prioritate ar fi ca în zona forestieră să fie întreruptă orice tăiere abuzivă şi să se termine odată cu exportarea de masă lemnoasă brută a diferiţilor austrieci sau udemerişti care au tăiat sau ras mii şi mii de hectare de păduri în fiecare an. Desigur, la toate astea trebuie să adăugăm locuri de muncă, să vedem cum putem să atragem mai mulţi investitori în zonă şi în judeţ, să putem asigura cât mai multe locuri de muncă pentru cetăţenii noştri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Întotdeauna am crezut, din nişte argumente foarte bine întemeiate, că votul pe listă este cel necesar în ţara noastră. De fapt, acesta se practică aproape în toate ţările cu o democraţie mai avansată sau mai scăzută, datorită faptului că trebuie să se creeze o majoritate parlamentară care să pună în fruntea ţării un guvern, iar Guvernul are o răspundere politică, precum şi Parlamentul, despre ce se întâmplă şi cum se conduce ţara. Un guvern care nu răspunde în faţa nimănui nu poate fi un guvern care să satisfacă (...). Trebuie să răspundă unor cerinţe politice şi unui program politic de guvernare, pentru că, în fond, asta trebuie să aleagă oamenii, o platformă politică, un program care să ducă ţara la o mai bună dezvoltare economică, socială sau de orice fel ar fi ea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Octavian Goga, candidatul PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Experienţă, energie, implicare. Mişcarea Populară este un partid tânăr, care a crescut rapid în doi ani de zile. Astăzi, pentru a fi performant în politică, trebuie să fii prezent în comunităţile pe care le reprezinţi, să ai reacţii rapide, bazate pe experienţa anterioară. Lumea se mişcă repede şi timpul este foarte valoros. Eu sunt un om tânăr, un om activ, sunt mereu prezent în mijlocul oamenilor pe care îi reprezint, le cunosc problemele şi ştiu ce am de făcut să pun în aplicare şi soluţiile. Am experienţă în administraţia locală, dobândită în mandatele de consilier local şi judeţean. Aceste valori au contat când Mişcarea Populară m-a desemnat candidat pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Parlamentarul trebuie să reprezinte vocea oamenilor din colegiul său electoral. Eu voi reprezenta în Camera Deputaţilor judeţul Covasna, deci automat prioritate pentru mine vor fi problemele pe care le avem aici. Am totuşi câteva teme principale asupra cărora îmi voi direcţiona energia: agricultura şi situaţiile pe care le întâmpină fermierii în relaţia cu statul şi în special cu APIA. Covasna este un judeţ preponderent agricol, eu însumi am întemeiat o fermă în localitatea natală. Cunosc şi înţeleg dificultăţile fermierilor şi voi încerca să rezolv aspectele ce ţin de plata subvenţiei şi sprijin în agricultură, inclusiv prin atragerea de finanţări europene. Alături de colegii din Mişcarea Populară voi lupta pentru aplicarea riguroasă a Legii Educaţiei Naţionale. Trebuie să scoatem politica din şcoli şi să orientăm sistemul de învăţământ către elev şi nevoile lui. Şcolile profesionale sunt o soluţie atât pentru elevi cât mai ales pentru companiile care nu găsesc forţă de muncă. Dacă vom reuşi să scoatem de pe băncile şcolii generaţii educate de elevi, se va produce şi evoluţia societăţii. O altă direcţie principală este reforma sistemului de sănătate. Spitalele din România trebuie reorganizate. Normal este să mergi la spital să te vindeci, nu să fie locul unde te îmbolnăveşti mai grav.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Sistemul de vot uninominal are dezavantajele lui. Favorizează candidaţii cu notorietate şi resurse materiale. Aşa ne-am trezit în Parlament cu fel şi fel de oameni, celebrii în industriile lor, dar fără pregătire administrativă ori legislativă. Cântăreţi de muzică populară, actori şi aşa mai departe. Acum, că am revenit la vechiul sistem, atenţia pică pe modul în care partidele stabilesc listele de candidaţi, şi mai ales, modul în care-i ordonează. În cazul partidelor mari, primele locuri se transformă sigur în mandate. Chiar dacă un candidat nu este deloc agreat de către electorat, dacă este plasat pe primul loc în listă va obţine cu siguranţă un mandat. Alegătorii pot stabili doar numărul de locuri pe care le va obţine fiecare partid, nu şi persoanele care le vor ocupa. Asta nu este neapărat rău, căci partidele pot promova oameni competenţi, chiar dacă aceştia nu sunt foarte populari.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Gheorghe Tabalai, candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Reforma în PNL, prin promovarea oamenilor tineri, fără un trecut politic, oameni integri, competenţi profesional şi de bun simţ. În calitate de membru PNL Covasna şi consilier local am corespuns acestor criterii de integritate şi profesional, pentru o reprezentare corectă a cetăţenilor din judeţul Covasna. Este de ajuns să ne uităm pe lista candidaţilor eligibili la Senat, iar diferenţa este remarcabilă, doar prin faptul că sunt un om al locului care cunoaşte foarte bine zona, grijile şi problemele cetăţenilor covăsneni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Cu prioritate îmi doresc să reprezint comunitatea şi identitatea românească din judeţul Covasna, în Parlament. Să fiu o voce constantă şi pertinentă de apărare a drepturilor româneşti din această zonă, aşa cum nu s-a întâmplat în ultimii 8 ani. Să mă aflu prezent printre oameni şi să le pot soluţiona în timp real problemele cu care se confruntă în mediul de afaceri, social, să fiu un senator ce poate media între toate instituţiile pentru bunăstarea economică şi socială a cetăţenilor covăsneni. Ca proiect îmi doresc o reformă parlamentară, implicarea parlamentarilor efectiv în legiferarea proiectelor de lege atât de necesare construcţiei şi reformării României, printr-o muncă zilnică de 8 ore, timp de 3 săptămâni, iar a patra săptămână să fim în teritoriu în mijlocul alegătorilor pentru soluţionarea problemelor acestora. Pe plan local îmi doresc unitatea comunităţilor româneşti din judeţ, prin identificarea liderilor şi implementarea unor fundamente, principii şi acţiuni de conlucrare comună pentru unitatea românească, de aducere şi implicare socială a fiecărui preot din comunitatea din care face parte, în problemele identificate. E un proiect prioritar de unificare şi revitalizare a ideii de românism şi identitate românească. Îmi doresc implementarea cu prioritate a proiectelor de reformă în educaţie, sănătate şi crearea locurilor de muncă. Crearea de facilităţi, printr-o discriminare pozitivă de atragere a cadrelor didactice româneşti în judeţ, pentru predarea limbii române, a istoriei şi geografiei în mod special, dar şi a celorlalte materii, atât de necesare claselor cu predare în limba română, lipsa acestor cadre didactice din ultimii 8 ani ducând la o degradare puternică şi constantă a învăţământului covăsnean românesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Scrutinul de tip uninominal a dus la alegerea actualului Parlament ce a fost considerat în dese rânduri cel mai slab calitativ de după Revoluţie şi criticat dur pentru numărul nejustificat de mare al aleşilor raportat la populaţie. Votul pe lista de candidaţi propusă de fiecare partid sau alianţă în parte va duce la scăderea numărului de parlamentari, astfel în noul legislativ vor fi "doar" 466 de senatori şi deputaţi, faţă de 588 câţi au fost aleşi în anul 2012. Votul uninominal a dat dreptul alegătorului să pună ştampila "votat" pe un nume şi nu pe o listă, iar acest aspect a dus la creşterea nejustificată a numărului de parlamentari. Votul pe lista de candidaţi, personal cred că a determinat sau trebuia să determine partidele ca pe primul loc eligibil să desemneze oameni tineri şi integri, oameni aleşi după competenţă şi profesionalism, capabili, buni profesionişti, incoruptibili, în determinarea alegătorului să iasă la vot şi să poată vota oameni pe care poate conta în viitorul lui şi al copiilor lui. Consider că PNL Covasna a procedat întocmai şi a propus pe locul eligibil la Senat un asemenea om, pe care covăsnenii se pot baza cu încredere.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Corina Bote, candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Consider că decizia organizaţiei judeţene a PNL Covasna, aprobată de conducerea centrală a partidului, a avut în vedere următoarele motive: sunt un politician tânăr, care am intrat în PNL la vârsta de 20 ani şi care prin muncă am urcat treptele carierei politice, îndeplinind diverse funcţii de conducere, atât la nivel local, cât şi la nivel central, fiind aleasă vicepreşedinte al organizaţiei Tineretului Naţional Liberal; conducerea centrală a PNL şi-a asumat schimbarea clasei politice actuale, prin promovarea tinerilor şi femeilor, care corespund criteriilor de integritate, şi anume: nu mi-am schimbat apartenenţa, nu am fost angajată în funcţii în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus tatăl, mama, rude sau afini de gradul 1, nu am fost implicată în afaceri sau contracte cu instituţii ale statului, nu mă aflu sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese, nu am avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii, nu înregistrez datorii la bugetul local, nu am obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat, nu am fost condamnată definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă, nu am fost condamnată definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie, nu am săvârşit fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă, nu am fost trimisă în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie; deşi sunt tânără, am o bogată experienţă politică, am un mandat de consilier local, iar în prezent sunt consilier parlamentar, cunoscând procedurile şi etapele elaborării şi adoptării unei iniţiative legislative; sunt de profesie economist, specializată în economia agroalimentară şi a mediului şi proiectul meu politic principal este elaborarea unui cod comercial modern care să ofere un cadru legislativ coerent desfăşurării activităţilor economice a tuturor firmelor din România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Proiectul meu politic pe care-l propun alegătorilor se referă la iniţierea procedurilor pentru elaborarea şi adoptarea unui cod comercial modern, viabil, bazat pe realităţile concrete şi cu aplicabilitate pe termen mediu şi lung, prin implementarea căruia să se asigure o dezvoltare a IMM-urilor care, în accepţiunea mea, sunt baza dezvoltării economice a României. Legat de acest subiect, consider că este necesară simplificarea hăţişului legislativ care reglementează în prezent activitatea firmelor, reducerea birocraţiei, îmbunătăţirea relaţiei stat-contribuabil şi, de ce nu, emiterea unui card care să asigure toate informaţiile despre activitatea unei firme. Cardul va reprezenta un mijloc modern prin care se va uşura atât activitatea economică propriu-zisă, cât şi activitatea de control a instituţiilor statului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Votul pe listă are ca principal avantaj faptul că un partid politic propune o listă de candidaţi în funcţie de programul de guvernare propus, de resursele umane pe domenii de activitate, de componenţa comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, astfel încât prin nominalizarea pe liste, partidul propune o echipă care, în final, are efect asupra componenţei Parlamentului. Votul uninominal nu este cea mai fericită variantă, deoarece pune în prim-plan omul politic şi în secundar partidul politic din care face parte, ceea ce creează, de cele mai multe ori, disfuncţionalităţi în cadrul partidelor politice, atât în implementarea programelor politice, cât şi în disciplina de partid, fără de care nu poate exista o organizaţie politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Gică Agrigoroaie, candidatul Partidului România Unită (PRU) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Orice partid caută oameni serioşi, consecvenţi, disciplinaţi şi competenţi. Eu am fost din 1993 liderul Partidului România Mare (PRM) în judeţul Covasna şi fondator, alături de alţii, al "Vetrei Româneşti", mereu m-am aflat în prima linie a luptei pentru dăinuirea neamului românesc pe aceste meleaguri (...) La nivel local, PRM a fuzionat cu PRU la alegerile locale, iar pentru alegerile parlamentare am avut libertate de la centru să întocmim listele cu candidaţi (...) Eu sunt pe primul loc pentru Camera Deputaţilor pentru că am seriozitate, disciplină, consecvenţă şi competenţă şi sunt bine cunoscut în judeţ ca apărător al românismului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Printre priorităţile mele se numără protejarea comunităţii româneşti din judeţul Covasna care este vitregită. Vreau să apăr interesele românilor din această zonă, educaţia, cultura, învăţământul şi biserica, instituţiile fundamentale ale neamului românesc, vreau ca românii de aici să nu mai fie văduviţi de drepturile care li se cuvin tuturor cetăţenilor acestei ţări. Cei care au fost până acum la guvernare şi în Parlamentul României nu şi-au îndeplinit îndatoririle ce li se cuveneau. Eu nu o să fac ce au făcut ei, adică cei care au fost interesaţi doar să se pricopsească (...) Voi pune comunitatea pe primul loc. Vreau ca această zonă să nu mai fie cea mai săracă, iar românii să nu mai plece să îşi caute locuri de muncă şi rostul în alte părţi din ţară.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. S-a făcut o mare greşeală că nu s-a continuat cu votul pe listă. Este cea mai bună opţiune pentru cetăţenii României şi a fost o mare greşeală că nu s-a continuat cu această metodă din cauza unor interese meschine (...) Fostul preşedinte Traian Băsescu şi alţii au vrut ca unele partide, precum PRM, să dispară din viaţa politică (...) În România e nevoie de un partid naţionalist precum PRU, care luptă pentru păstrarea identităţii naţionale, şi e nevoie ca la guvernare să ajungă un partid care să apere naţiunea şi interesele acesteia în faţa globalizării şi mondializării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Ionela Prodan, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Sunt membru PSD de 20 de ani, cu o vastă activitate profesională în Ministerul Culturii, unde m-am implicat în multe proiecte culturale pe care le-am finalizat cu succes. Principalul motiv pentru care ocup această primă poziţie este tocmai experienţa în promovarea culturii tradiţionale româneşti de care românii din Covasna au atâta nevoie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. În această perioadă scurtă m-am pus la curent cu toate problemele judeţului Covasna şi mai ales cu cele ale comunităţii româneşti. Principalele priorităţi ca senator vor fi promovarea frumuseţilor acestui judeţ care se bucură de o bogăţie etnografică ce merită preţuită şi conservată şi, desigur, a Bisericii Ortodoxe. Un lucru care m-a impresionat este faptul că am întâlnit mulţi tineri talentaţi care îşi poată cu mândrie portul popular şi duc mai departe identitatea noastră tradiţională prin folclor. Mi-am dedicat întreaga carieră valorilor tradiţionale, fapt care mă va determina să sprijin orice iniţiativă a tinerei generaţii de a se implica în păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale româneşti.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Din punctul meu de vedere, votul pe liste este un avantaj pentru candidaţii cu competenţe profesionale deosebite, dar lipsiţi de notorietate pe plan local. Un posibil dezavantaj este faptul că lista poate ascunde persoane nepotrivite care vor să intre în Parlament, doar pentru că au avut norocul de a fi pe un loc eligibil. În ceea ce priveşte votul uninominal, consider că acesta nu a fost eficient pentru nevoile României şi a generat, aşa cum bine ştim, un număr de parlamentari cu mult peste norma de reprezentare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Horia Grama, candidatul PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Principalele motive pentru care ocup prima poziţie pe lista Partidului Social Democrat Covasna la alegerile generale din 11 decembrie, pentru Camera Deputaţilor, sunt încrederea acordată de către colegii mei, cei 10 ani de experienţă profesională ca director general al unor societăţi comerciale, 4 ani în administraţie ca prefect al judeţului Covasna, 8 ani în Parlamentul României ca deputat şi, desigur, cei 23 de ani de activitate politică ca membru al Partidului Social Democrat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Partidul Social Democrat este singurul partid care în această campanie a venit în faţa alegătorilor cu un program de guvernare ce cuprinde măsuri concrete şi realizabile, iar principala mea prioritate va fi aplicarea în totalitate a acestuia. Pe plan local voi susţine menţinerea prefectului şi a subprefectului români cu misiunea de a asigura respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, precum şi a legilor Statului Român în administraţia locală. Voi sprijini în continuare dezvoltarea comunităţii româneşti pe toate planurile şi voi milita ca toţi locuitorii judeţului, indiferent de etnie, să trăiască în armonie, pace socială, înţelegere şi bunăstare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Consider că votul pe liste aduce un plus de democraţie. Acest sistem de vot generează o competiţie reală între partide, aducând în prim-plan programe de guvernare concrete, spre deosebire de cel uninominal care pune doctrinele şi programele în plan secund şi transformă procesul electoral într-un concurs de popularitate între candidaţi. Totodată, votul pe liste responsabilizează partidele în a promova candidaţi de valoare, competenţi şi serioşi, deoarece prin acest sistem electoral se face un transfer de răspundere în faţa alegătorilor de la persoanele votate uninominal către partide. Pe de altă parte, dacă analizez strict judeţul Covasna, ne-ar fi avantajat mai degrabă votul uninominal. La noi în judeţ populaţia majoritară este de etnie maghiară, românii fiind într-un procent de aproximativ 24%. Pe vechiul sistem exista un colegiu uninominal unde populaţia românească era majoritară, fapt ce a determinat ca şi românii din judeţ să poată fi reprezentaţi în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA László-Ődőn Fejér, candidatul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Personal, eu sper că am avut o activitate bună atât în Parlament, cât şi în circumscripţia electorală în care am fost ales (deputat în legislatura trecută n.r.) şi acceptat de conducerea Uniunii şi de către locuitorii din zona respectivă. Venind din mediul economic, ca întreprinzător, am încercat să înţeleg dorinţele oamenilor şi să îi ajut să pună în practică acele facilităţi pe care legislaţia în vigoare le permite, ca să aibă o viaţă mai bună. Eu cred că trebuie să dăm sprijin şi îndrumare oamenilor să poată lua soarta în mâinile lor, să caute posibilităţi de a trăi mai bine în loc să aştepte ajutorul de la stat. Acest lucru vreau sa îl continui şi cred că şi pentru acest lucru am fost nominalizat, ca să reprezint mediul economic din zonă şi nu numai.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Doresc să continui ceea ce am început, să ajut, să îndrum micii producători să se asocieze şi să îşi ia propria soartă în mâinile lor. În zona noastră, jumătate din populaţie trăieşte din agricultură şi, după cum ştim încă din anii precedenţi, din cauza liberalizării preţului laptelui foarte mulţi fermieri au avut de suferit, au ajuns aproape de faliment. Cum bine ştim, s-au votat în Parlament mai multe legi prin care am reuşit să ajutăm în acest sens. De pildă, facilităţi fiscale pentru cei care se asociază în cooperative, legea "hypermarketului", favorizarea producţiei autohtone, cât şi legea care obligă să fie bine definit ce înseamnă "produse lactate". Explicând avantajele acestei legi, am reuşit să înfiinţăm o cooperativă, Kezdi Lacto Coop Cooperativa Agricolă (...) Acest pas este un succes al fermierilor din această zonă şi deja avem semnale că şi producătorii de cartofi şi alţi producători agricoli doresc ca în viitor să se asocieze în cooperative pentru a beneficia de avantajele stipulate de legea cooperativelor. Acest succes, realizat împreună cu fermierii, mă îndeamnă să ajut şi pe alţii care se gândesc să facă acest pas. Legea cooperativelor şi legea hypermarketului au început să dea semnale pozitive, agricultorii şi fermierii încep să beneficieze de aceste legi. Noi, parlamentarii, avem responsabilitatea să facem tot posibilul ca aceste legi să rămână în vigoare. Acestea ar fi motivele principale şi aceasta ar fi şi este prioritatea numărul unu şi în sesiunea viitoare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Eu cred că fiecare lege are avantajul ei, iar din acest considerent trebuia să adoptăm o lege mixtă din acest sens, un sistem proporţional. Prin legea cu vot uninominal am avut avantajul primordial că alesul era mai aproape de oamenii din circumscripţia în care a fost ales. Astfel, obligativitatea de a-i reprezenta era mult mai puternică. În acelaşi timp, alegerea pe listă ajută la o mai bună reprezentare corectă în Parlament a opţiunilor politice ale electoratului. Raportul de forţe dintre partide, majorităţile şi minorităţile parlamentare au o legătură directă cu votul cetăţeanului, cu numărul de voturi pe care le strânge fiecare partid (sau alianţă). În concluzie, dacă am fi acceptat un sistem proporţional, tip german, era mai bine atât pentru cetăţeni, pentru partid, cât şi pentru ţară.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Erika Benkő, candidatul UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. Sunt politolog şi de 10 ani consilier politic şi consilier de politică externă, conduc Serviciul de Asistenţă Juridică "Mikó Imre", de asemenea sunt şi vicepreşedintele executiv pentru relaţii externe a Organizaţiei de Femei a UDMR. Poate sunt mai puţin cunoscută publicului larg, dar cu toate acestea mă consider foarte activă în viaţa cotidiană şi sunt convinsă că am devenit prima pe lista UDMR pentru Camera Deputaţilor în judeţul Covasna datorită criteriilor profesionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. Cred că în ultimii 10 ani am câştigat experienţă în principal în două domenii, pe care aş putea-o fructifica în echipa UDMR: domeniul drepturilor lingvistice şi al discriminării pe criterii etnice, precum şi în domeniul educaţiei. Ca o mamă de etnie maghiară în Transilvania, consider că este deosebit de important ca în viitor copiii noştri să aibă şansa să înveţe limba română printr-un mod mai adecvat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Datorită alegerilor pe listă, o echipă foarte bună de experţi are posibilitatea reală de a intra în Parlament, acest lucru fiind deosebit de important deoarece Parlamentul trebuie să-şi recapete credibilitatea în ochii oamenilor, iar acest lucru este posibil numai în cazul în care reprezentanţii lor sunt pregătiţi din punct de vedere profesional. Mai mult, astfel nu se pierde niciun vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA Mark Eduard Miklos, candidatul Uniunii Salvaţi România (USR) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 1. USR are un set foarte bine definit de principii după care şi-a selecţionat membrii şi, mai ales, după care a alcătuit listele de candidaţi. Pentru Uniune a fost foarte important să propună oameni care au un cazier curat, care până în acest moment nu au făcut parte din alte formaţiuni politice şi care pot crea plusvaloare prin competenţele lor profesionale. Sunt economist, cu studii masterale în politici şi strategii de dezvoltare în turism. De aproape 5 ani lucrez în domeniu. Pentru judeţul Covasna turismul ar trebui să fie unul dintre principalii factori de dezvoltare pe termen mediu şi lung. În afara acestor principii de bază, la nivelul judeţului Covasna s-a luat în calcul şi problema etniei. Într-un mod foarte curajos, USR a luat decizia de a selecta un candidat de etnie maghiară, subliniind încă o dată faptul că doar uniţi putem aduce schimbarea atât de mult dorită în ţară - unit însemnând şi la nivelul etniilor care convieţuiesc în această ţară. În momentul în care şi celelalte partide mari vor înţelege că doctrinele politice nu au valenţe etnice se vor crea premisele dispariţiei naturale a acelor partide care rezistă de 27 de ani aproape exclusiv din considerente etnice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 2. USR îşi propune, înainte de toate, un anumit mod de lucru: transparenţă şi profesionalism în toate acţiunile cuprinse. Nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că fiecare parlamentar, practic, trebuie să reflecte interesele întregii comunităţi pe care o reprezintă. Trebuie să fim atenţi în permanenţă la nevoile alegătorilor chiar dacă acestea diferă de programul nostru iniţial. Pentru mine, cuvintele cheie pentru următorii patru ani sunt: descentralizare/abordare regională - structurile administrative şi politicile economice trebuie gândite şi adaptate pe regiuni organice şi nu pe judeţe. Dezvoltare durabilă - cu investiţii masive în resursa umană şi o folosire atentă a resurselor naturale, îmbunătăţirea infrastructurii de transport - finalizare de autostrăzi, drumuri de legatură între judeţul Covasna şi autostrăzile finalizate, aeroporturi. La nivelul judeţului Covasna, şi chiar la nivelul regiunii mai extinse, turismul ar trebui să devină principalul motor al dezvoltării durabile. Şi pentru a vă da şi câteva exemple concrete: sunt un mare susţinător al proiectului finalizării aeroportului de la Braşov, care ar aduce beneficii inestimabile şi judeţelor vecine, în speţă Covasna şi Harghita. Proiectul aeroportului şi proiectul comun de a lega acest aeroport printr-un drum expres cu judeţele Covasna şi Harghita trebuie să fie susţinute puternic şi de la nivel central.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA 3. Până la urmă nu cred că există diferenţe majore în ceea ce priveşte rezultatul final al alegerilor. Partidele cunosc suficient de bine algoritmul astfel încât să numească candidaţii în aşa fel încât într-o foarte mare proporţie oamenii doriţi de ei să ajungă în Parlament. Sistemul actual cu liste pe circumscripţii oferă atât transparenţă suficientă alegătorilor, cât şi un control destul de bun partidelor pentru a forma echipe de lucru eficiente în viitorul Parlament.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close