Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:11

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Realizarea autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi, construcţia spitalului regional, problemele pensionarilor şi alte sistemelor de educaţie şi sănătate sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere candidaţii de pe primele poziţii ale listelor depuse de partidele politice din judeţul Iaşi şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa aceasta prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi ca sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Varujan Vosganian, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Iaşiul are nevoie de reprezentanţi care să aibă, în acelaşi timp, o carieră profesională, să fie oameni de cultură şi să aibă o voce respectată în capitala ţării. În plus, pentru deschiderea listei ALDE Iaşi, filială care s-a format abia acum un an şi nu era îndeajuns cunoscută opiniei pubice, s-a optat pentru un om politic cu notorietate. Iar sondajele, inclusiv cele ale adversarilor mei politici, arată că procentul de notorietate pozitivă de care mă bucur în rândul alegătorilor ieşeni este favorabil unui scor electoral peste cel obţinut la alegerile locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. În primul rând, eu propun seriozitate şi onoare în politică. Promisiunile nu te fac serios, ci îndeplinirea promisiunilor. Când am avut prilejul să guvernez, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, mi-am îndeplinit promisiunile făcute românilor, atât în ce priveşte locurile de muncă şi investiţiile, cât şi în ce priveşte salariile şi pensiile, şi asta fără a îndatora ţara. Sunt coordonatorul Programului de Guvernare ALDE, program ce va fi negociat cu posibilii noştri parteneri de guvernare. În programul ALDE un rol predominant îl au investiţiile, susţinerea iniţiativei private. Popunem o construcţie instituţională, 'Programul celor o sută de milioane de euro', menită să impulsioneze industria şi agricultura, implicarea tinerilor, reducerea decalajelor dintre regiuni şi stimularea repatrierii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI În ce priveşte judeţul Iaşi, unde candidez, şi regiunea Moldovei, propunem un Program pentru Dezvoltarea Economică şi Socială a Moldovei, care are ca obiective ieşirea Moldovei din izolare economică, amelioarea infrastructurilor, emancipare rurală şi acces sporit la educaţie şi sănătate. În acest program, asumăm câte trei proiecte pentru fiecare dintre cele opt judeţe ale Moldovei pe care să le îndeplinim în mandatul de patru ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Votul pe listă oferă, în primul rând, o mai bună reprezentativitate candidaţilor. Cei care conduc cele două liste judeţene pentru Senat şi Camera Deputaţilor, sunt, îndeobşte, lideri ai filialelor sau personalităţi cu notorietate, identificaţi cu partidul respectiv. Asta reduce, pe viitor, riscul migraţiei politice, fenomen pe care votul uninominal l-a agravat. În al doilea rând, votul pe listă oferă o mai bună şansă pentru alegători de a fi reprezentaţi. Să luăm un exemplu. Dacă un partid obţine un mandat de deputat, acel deputat va reprezenta în Parlament pe toţi votanţii partidului. Dacă votul ar fi fost uninominal, atunci numai votanţii partidului dintr-un singur colegiu s-ar fi simţit reprezentaţi. Acelaşi lucru e valabil pentru toţi locuitorii, nu doar pentru votanţii de partid. Dacă la putere e partidul X şi în colegiu e un deputat din partidul Y, de opoziţie, colegiul ar putea fi ignorat în deciziile guvernamentale. Prin votul pe listă, însă, câtă vreme judeţul e reprezentat de mai multe partide, cu siguranţă unii parlamentari vor face parte din majoritatea parlamentară. Votul uninominal va fi posibil atunci când marile discrepanţe dintre mediul urban şi cel rural se vor fi redus.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Vasile Şalaru, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Am fost selectat de către colegii din partid pentru a candida pe prima poziţie pe listele ALDE Iaşi pentru Senatul României ţinându-se cont de experienţa de peste 30 ani pe care o am în domeniul educaţiei, ca profesor, metodist, inspector general adjunct şi secretar de stat. De asemenea, a fost luată în calcul şi experienţa mea politică, la nivel local. Am fost două mandate consilier judeţean. Nici experienţa din mediul privat nu a fost trecută cu vederea: am fost director de dezvoltare şi investiţii la Retrom Paşcani şi vicepreşedinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). S-a ţinut cont şi de faptul că nu am mai candidat pentru Parlament, nu am avut probleme cu legea şi nu în ultimul rând că m-am născut şi am trăit în Iaşi şi cunosc bine problemele judeţului şi municipiului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Principalul proiect pe care îl propun şi îl voi susţine în mandatul meu este în domeniul educaţiei, care trebuie să devină cu adevărat prioritatea zero în viitorul apropiat. Mă bucură faptul că în Strategia de Apărare a ţării pentru anii 2015 - 2019, asumată de CSAT şi de Administraţia Prezidenţială, reforma învăţământului Românesc este trecută ca prioritate zero, iar eu voi veni cu o metodologie concretă de aplicare prin care voi urmări redarea demnităţii cadrelor didactice, care trebuie să devină pilonul central în cadrul acestei noi reforme. În acest sens, voi propune o Lege specială pentru cadrele didactice, similară Legii magistraţilor, promulgată în 2006, prin care personalul din educaţie să redevină o categorie socială specială, cu facilităţi şi salarii decente. De asemenea, am în vedere sprijinirea capitalului autohton. Mai exact, voi propune ca societăţile comerciale care au peste 10 ani de activitate să beneficieze de o reducere a taxelor, astfel încât să prelungim durata de viaţă a acestora peste durata medie înregistrată în prezent, care este de circa 9-10 ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Votul pe listă, precum şi noua Lege electorală blochează accesul în Parlament a celor care vor să facă politică bazându-se pe notorietate, doar în folos propriu şi nu în interesul cetăţeanului de rând. Noua formă de vot asigură o primă selecţie care se face în interiorul partidelor politice, unde se impun o serie de filtre ţinându-se cont de competenţele fiecărui candidat. Consider că acest tip de vot este superior celui vechi, în care de cele mai multe ori criteriul fianciar era predominant, dar neelocvent. Rezultatele sistemului de vot anterior se văd, în numărul mare de dosare DNA, ANI şi nu are nevoie de prea multe comentarii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Ionel Cristinel Deaconescu, candidat PER pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Criteriile de selecţie, nu doar în cazul meu, ci şi al colegilor a fost profesionalismul şi integritatea. De asemena, Partidul Ecologist Român merge în această competiţie electorală cu oameni care au înţeles să facă politica într-un mod responsabil şi care sunt convinşi de faptul că România se poate dezvolta în baza unui parteneriat durabil între om şi natură.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Crezul nostru, al ecologiştilor, este să-i protejăm pe români şi să protejăm şi natura în acelaşi timp. Programul nostru se bazează pe cele două resurse principale pe care le are ţara: resursa umană şi mediul înconjurător. De asemenea, avem un proiect de ţară 'România - Grânarul Europei' care nu înseamnă doar sprijin pentru agricultori, ci şi o administraţie eficientă, dezvoltarea infrastructurii, a turismului, sisteme de sănătate şi educaţie eficiente. Asta înseamnă să Protejăm România!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Dacă vorbim de avantaje putem să-i întrebăm doar pe cei de la partidele mari. De fapt, toată reforma electorală se face după interesele acestor formaţiuni. Votul pe listă vine să acopere eşecul care s-a înregistrat cu votul uninominal, formula care a funcţionat pentru alţii, dar pe care politicul din România a compromis-o.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Mircea Manolache, candidat PMP Iaşi pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. De 18 ani lupt pentru problemele legate de transport, iar de 16 ani reprezint transportatorii din postura de Preşedinte al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, filiala Iaşi - Regiunea 1 Nord-Est (COTAR). PMP a hotărât să propună specialişti pentru fiecare domeniu de activitate, în consecinţă pentru domeniul transporturilor a căutat o persoană care să poată reprezenta cât mai bine această latură. După ce au observat activitatea desfăşurată de COTAR: atât lupta pentru legea RCA cât şi cea pentru 'Autostrada Moldovei', Partidul Mişcarea Populară mi-a propus să candidez la funcţia de Senator în Parlamentul României de pe listele lor. După ce am văzut o reacţie pozitivă şi de susţinere din partea ieşenilor am acceptat să particip la o noua luptă dintr-o postură ce îmi va oferi mai multe 'arme' pentru a putea câştiga bătăliile începute.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Lupt pentru 'Autostrada Moldovei', modificarea legii RCA şi scăderea abandonului şcolar. Suntem patru milioane de români care avem nevoie de 'Autostrada Moldovei'. Această investiţie atrage după sine numeroase avantaje precum: creşterea veniturilor celor din zonă, dezvoltarea turismului, dezvoltarea economiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Legea RCA a fost făcută după bunul lor plac. Vrem o lege care să nu discrimineze tinerii, obligându-i să plătească mai mult chiar dacă nu au produs vreun accident. Propun ca metoda de calcul a tarifului RCA să fie în funcţie de prima de risc a persoanei. Cine greşeşte, plăteşte: doar dacă o persoană a produs un accident rutier din vina sa, la următoarea poliţa să fie taxat suplimentar. Totodată asigurările trebuie să poată fi încheiate pentru o perioadă de la o lună la 12 luni iar plata daunelor trebuie făcută în maxim 30 de zile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Zona noastră se confruntă cu o scădere a forţei de muncă. Statul trebuie să intervină şi să ofere sprijin elevilor pentru finalizarea studiilor. Alocaţiile pentru copii trebuie mărite la 450 lei/luna iar familiile cu mai mult de trei copii trebuie şă primească sprijin financiar pentru construcţia, modernizarea sau extinderea locuinţei. Totodată trebuie stabilite parteneriate cu firmele din zona care să asigure angajarea elevilor după absolvire. Economia ţării va avea de câştigat din două direcţii: Pe de o parte se vor face economii la plata ajutorului de şomaj şi totodată statul va obţine un profit de 127% ( pentru fiecare salariu net de 1.435 lei se va încasa la bugetul de stat suma de 1.025 lei lunar).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Votul pe listă prezintă avantaje, dar şi dezavantaje. Mă bucură faptul că lista alături de noua lege electorală a făcut să nu conteze puterea financiară a candidaţilor, ci doar proiectele acestora. Actuala formă oferă posibilitatea promovării candidaţilor competenţi, iar prin dispariţia acelor campanii grandioase şi foarte scumpe, îi obligă pe aceştia să interacţioneze cu cetăţenii. Din păcate, pe lista unor partide s-au strecurat pe locurile eligibile persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu Iaşul sau Moldova, forţând astfel mâna alegătorilor. Partidul pe care îl reprezint este unul din puţinele care are pe listă doar ieşeni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Petru Movilă, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Prima poziţie la Camera Deputaţilor o ocup astăzi datorită experienţei pe care am acumulat-o de-a lungul timpului. Sunt unul dintre cei mai activi parlamentari, iar acest lucru este de necontestat. Iniţiativele legislative care-mi poartă semnătura, interpelările, întrebările, declaraţiile politice şi munca din teritoriu sunt dovezile clare ale acestui lucru. Nominalizarea mea din partea Partidului Mişcarea Populară pe prima pozţtie la Camera Deputaţilor este echivalentul continuităţii proiectelor începute în Parlament. Cel mai important atu pentru mine la acest moment este tocmai această experienţă care se adaugă la seriozitatea şi consecvenţa de care am dat dovadă în activitatea de parlamentar dar şi în susţinerea proiectelor Iaşiului. Nu cred că există parlamentar de Iaşi care să cunoască mai bine decât mine comunele din judeţ şi necesităţile comunităţilor locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. O reformă în sănătate este absolut obligatorie şi este pentru mine cel mai important proiect pentru mandatul următor. Actuala legislaţie este depăşită de cerinţele actuale atât din partea sistemul medical cât şi din partea pacienţilor. Sunt peste 1.000 de amendamente făcute deja, fapt care arătă foarte clar că actuala lege trebuie modificată. PMP a depus deja în Parlament un proiect de lege, de aceea consider că un nou mandat înseamnă certitudinea că acest proiect va fi dezbătut şi discutat corect de viitorul Parlament. Totodată, pe lângă acest proiect personal, noi, PMP, avem ca proiect de ţară unirea Republicii Moldova cu România dar şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. La experienţa mea consider că am capacitatea de a face faţă oricărui tip de vot, fie că vorbim de uninominal, fie de vot pe lista. Eu îşi asum deciziile şi activitatea pe care o am în Parlament şi pot răspunde fiecărui alegător pentru ce am făcut. Cred că cel mai important pentru români este să voteze oamenii de pe liste şi proiectele propuse de aceştia şi nu simple sigle.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Marius Bodea, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Pentru că membrii filialei PNL Iaşi mi-au acordat încrederea de a deschide lista. Apoi, PNL are, la nivel naţional, o politică de înnoire a corpului de parlamentari. O stă de oameni noi sunt pe locuri eligibile pe listele PNL în toată ţara. Eu fac parte dintre aceştia. Cred că rezultatele mele profesionale şi administrative mă recomandă să îi reprezint pe ieşeni în Parlament. Am coordonat întreg proiectul de modernizare al Aeroportului, cel mai mare proiect public din istoria Iaşului, şi acolo am demonstrat că pot face ca lucrurile mari să se întâmple.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Autostrada Moldova - Transilvania. Este impropriu spus 'proiectul meu'. Este proiectul întregii comunităţi regionale. Cred foarte mult că trebuie să existe o coagulare regională pentru ca acest proiect să prindă viaţă. Trebuie să depăşim faza de individualism local şi să concentrăm energiile întregii regiuni pentru ca Autostrada Unirii să devină realitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Apoi, cred că tema de fond este cum generăm creştere economică pentru întreaga ţara şi cum sprijinim economia să genereze locuri de muncă şi investiţii. Aici există câteva măsuri punctuale pe care le voi susţine în Parlament: eliminarea impozitării tuturor pensiilor, reducerea contribuţiei pentru angajat şi angajator la 16% şi reducerea cotei TVA la 16%, precum şi înfiinţarea unui Fondului de Dezvoltare urban-rural,fond de investiţii, pentru a finanţa proiecte în jur de 11 miliarde de euro în următorii 4 patru ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Votul uninominal, în forma în care a fost la noi, a fost un dezastru. Avantajul unui sistem de vot uninominal este că alegi omul, nu lista. Însă legea electorală a fost foarte prost croită, a fost acel efect pervers al legii care a făcut ca Parlamentul să crească. Nu s-a pus accent pe calitatea candidaţilor, ci pe potenţa financiară de a-şi finanţa campania în colegiu. Calitatea oamenilor propuşi pentru Parlament de partide pe liste creşte în măsura în care conducerile partidelor vor pune pe listă oameni de calitate, aleşi după competenţă şi profesionalism. Noi am introdus toate criteriile în Codul de Integritate, iar PNL are candidaţi oneşti, cu CV-uri profesionale solide şi fără probleme în justiţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Dan Lungu, candidat al Partidului Pentru Iaşi pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Expertiza mea în domeniul culturii, în calitate de director al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi, de manager al unuia dintre cele mai importante festivaluri literare europene, Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere - FILIT, de cadru universitar preocupat de cercetări în sociologia culturii şi nu în ultimul rând de scriitor, a contribuit, alături de reuşitele proiectelor mele şi de notorietate, la selectarea mea pentru această onorantă poziţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Proiectul meu de candidatură se focalizează pe zona culturală. Premisa mea este că pe lângă faptul că sunt puţini, banii din cultură sunt cheltuiţi prost, adică netransparent, neprofesionist şi fără evaluarea impactului. Nu există strategii culturale coerente la nivel de judeţ şi de municipiu. Vitalitatea culturală a Iaşului este mult sub potenţialul său, mediul rural ieşean este neglijat total sub aspect cultural. Soluţiile? Obligativitatea elaborării de strategii culturale de sine stătătoare la nivel de municipiu şi de judeţ, votate şi bugetate. Revitalizarea căminelor culturale săteşti, a bibliotecilor şi a muzeelor locale trebuie să fie un element esenţial în strategia culturală judeţeană. Adoptarea de mecanisme de finanţare şi evaluare a proiectelor culturale în mod transparent şi profesionist, după modele funcţionale deja în alte părţi (apel public, jurii independente, etc). Bani alocaţi transparent către proiecte care servesc unor obiective clare, cu măsurarea impactului. Realizarea unui fond de mobilitate pentru artişti şi operele lor. Existenţa unei agenţii a Fondului Cultural Local care să funcţioneze după modelul AFCN şi să gestioneze alocarea banilor locali spre proiecte ce servesc strategiei culturale, să asigure transparenţa fondurilor şi să evalueze impactul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Votul pe listă are avantajul de a propune o echipă şi dezavantajul unei imprecizii a votantului când vrea să aleagă o anumită persoană, la care se adaugă dezavantajul unor criterii interne neclare de selecţie în partid ori impunerea autoritară de la Bucureşti. Votul uninominal este mai precis, dar favorizează notorietatea în dauna proiectelor şi a echipei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Cosette Chichirău, candidat al Partidului Pentru Iaşi pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Partidul Pentru Iaşi, ca şi Uniunea Salvaţi România, selectează oameni cinstiţi, competenţi şi care au interesele României la inimă, şi nu interesele personale. În plus, avem nevoie de oameni care nu se lasă intimidaţi de campanii de calomnie sau de corupţia extinsă a sistemului de administraţie publică, oameni care vor lupta pentru menţinerea statului de drept şi a justiţiei, pentru transparenţa în achiziţiile publice, pentru investiţii în educaţie, industrie şi infrastructură, pentru reforma sistemului de sănătate. Sunt onorată că colegii mei de partid au considerat că îndeplinesc aceste criterii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Pe plan naţional, mă interesează în special legea electorală şi legea bugetului. Legea electorală actuală este nedemocratică şi a fost dată ca să se poată baricada partidele vechi în Parlament şi să câştige imunitate. Trebuie să reintroducem alegerile din două tururi de scrutin pentru primării, să scădem numărul de semnături necesar pentru a avea candidaţi şi să scădem pragurile electorale pentru partide şi pentru alianţe. Fără legătură cu legea electorală, dar pe un subiect similar, trebuie să eliminăm pensiile speciale şi votul secret în Parlament. Oamenii trebuie să ştie cum au votat parlamentarii lor. Legea bugetului se dă în fiecare an în grabă şi fără prea multă analiză, fără investiţii garantate în infrastructură, educaţie, sănătate şi servicii pentru antreprenoriat, care creează locuri de muncă. Bugetul se face pe baze istorice (cât s-a cheltuit anul trecut) şi nu pe programe sau pe rezultate. Se perpetuează cheltuieli ineficiente. Eu vreau să schimb această practică şi să mă asigur că facem investiţiile atât de necesare dezvoltării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Pe plan local şi regional (Iaşi şi Moldova), voi face presiuni pentru autostrada Iaşi - Tg Mureş. Priorităţile mele sunt educaţia ştiinţifică şi dezvoltarea industriilor moderne, de viitor. Vreau să facem un muzeu de ştiinţă interactiv la Iaşi şi să realizăm nişte laboratoare relativ mici şi mobile, care să poată fi duse prin toate comunele astfel încât toţi copiii să poată fi fascinaţi de ştiinţă. Vreau de asemenea să organizăm conferinţe şi evenimente pe ştiinţele datelor pentru că Iaşul are un potenţial enorm de a deveni un lider mondial pe acest domeniu. şi mai vreau să punem bazele unui incubator de afaceri funcţional, cu investitori şi clienţi, nu doar clădiri de lucru la comun, de anvergură naţională şi poate chiar internaţională.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Să luăm exemplul judeţului Iaşi, care va alege 12 deputaţi. În sistem uninominal, se alege un deputat pe colegiu, deci fiecare cetăţean poate acorda un singur vot, pe colegiul lui. Avantajul este că alegerea nu se face la pachet, cetăţeanul ştie exact ce alege. Dezavantajul este că e vot majoritar, nu proporţional, şi cei care au pierdut nu sunt reprezentaţi în colegiul respectiv.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI În sistem pe liste, se alege pe tot judeţul; alegătorul are un cuvânt mai mare de spus, pentru că votează pentru toţi cei 12 deputaţi (şi votul e proporţional, nu câştigătorul-ia-tot), dar este restricţionat la un singur partid. Astfel, partidele pot să-şi bage penali la pachet cu ceilalţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Cred că un sistem mixt e cel mai bun: unul în care alegătorul are un cuvânt de spus pe tot judeţul, în care poate alege numai candidaţii de valoare din fiecare partid şi poate vota cu oameni din mai multe partide. Astfel, partidele nu mai pot să-şi bage penali la pachet cu ceilalţi şi sunt forţate să propună oameni mai buni. În acest sistem, partidele propun o listă de candidaţi, dar ştampila se pune pe candidat, nu pe partid. Fiecare alegător ar aplica 12 ştampile şi ar avea posibilitatea să aleagă ce e mai bun din fiecare partid.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Camelia Gavrilă, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Camelia Gavrilă: Fiecare partid de anvergură, care vrea să transmită electoratului un mesaj important, specific şi credibil, are propriile criterii de selectare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare. Cred că în cazul meu au contat mai multe aspecte - profesionale, politice şi sociologice. Am o carieră profesională de succes, sunt un profesor foarte cunoscut în Iaşi prin competenţa ştiinţifică, vocaţia pedagogică şi umanistă, dar şi pasiunea dovedită în anii de activitate la catedra unui prestigios liceu de elită - Colegiul' C. Negruzzi', ca director eficient şi creativ sau inspector şcolar general timp de trei mandate. De altfel judeţul Iaşi are o reţea şcolară complexă şi de calitate autentică, după cum oraşul Iaşi numără unele din cele mai bune şcoli din ţară, desfăşoară proiecte europene şi educaţionale numeroase, consemnează anual rezultate notabile la examene naţionale şi la concursuri şi olimpiade care ne plasează pe locurile de top la nivel naţional. Astfel, am coordonat demersuri manageriale de succes, am creat echipe competente, am generat evenimente educaţionale ample, evaluate şi apreciate din perspective obiective, externe.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Aparţin aşadar acestei comunităţi minunate a dascălilor, a liderilor educaţionali a căror menire este să construiască modele, dar şi să fie modele pentru cei din jur! Atrag atenţia că standardele mele au fost întotdeauna ridicate, dar cred că expertiza acumulată legitimează implicarea mea în proiecte legislative de nivel naţional care să asigure coerenta şi eficienţa sistemului educaţional ca parte esenţiala şi relevantă a societăţii. Societatea românească are nevoie de modele, la fel şi clasa politică actuală care se impune a fi recredibilizată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Înainte de toate, vreau să subliniez că puterea unui deputat (ca şi a unui senator), este destul de limitată. Nu Parlamentul pune în practică marile programe de infrastructură pe care le aşteptăm mai ales noi ieşenii, ci Guvernul. Totuşi, o lege bună poate avea efecte valoroase şi poate duce, în timp, la schimbarea în bine a României. Iar o echipă unită de parlamentari poate genera idei şi proiecte naţionale care să aducă acea plus-valoare de care are atâta nevoie societatea românească.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Evident, prioritatea mea în viitorul mandat va fi Educaţia, mai precis continuarea unor demersuri relevante de reformare, modernizare si compatiibilizare europeana în domeniul Educaţiei, cu accent pe acele elemente dinamice, interactive şi integratoare ale ei. Ne vom concentra pe generarea unor programe de susţinere a învăţământului rural care să aibă aceleaşi şanse şi acces la tehnologii moderne, profesori de calitate, participare la proiecte europene interesante. În aceeaşi măsură vom aborda mult mai eficient şi coerent legislaţia necesară legată de învăţământul tehnologic şi profesional, cu alternativă extrem de ofertantă a învaţământului dual, în sensul unei formări profesionale prin experienţe practice , al unor reale parteneriate cu agenţii economici. Sub o cupolă generoasă - Educaţie, Cultură, Devenire, proiectul meu adună măsurile necesare pentru o educaţie consistentă a copiilor şi a tinerilor, pentru formarea lor profesională şi umană în vederea integrării în societatea cunoaşterii, dar şi pentru acea firească împletire între studiu, experienţe de învăţare alături de ceilalţi şi dorinţa de cultură şi devenire sub semnul valorilor culturale, interculturale şi educationale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI În aceeaşi măsură voi susţine proiectul autostrăzii est-vest, cât şi pe cel al Spitalului Regional de Urgenţe, promiţând ieşenilor că viitorul Guvern va avea în mine un parlamentar atent, implicat şi vigilent, care va atrage atenţia guvernanţilor ori de câte ori promisiunile făcute Iaşului vor fi încălcate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3 Votul uninominal a dezamăgit şi m-a dezamăgit. Speranţa unora dintre noi că, începând cu anul 2008, la alegerile parlamentare, va fi ales omul şi nu partidul, proiectul şi nu o ideologie care nu prea mai înseamnă nimic pentru alegătorul grăbit şi dispus mai puţin spre teoretizare doctrinară, s-a năruit în doar opt ani de zile. În proporţie zdrobitoare, românii au votat tot politic, aşa că votul uninominal, mai ales după experimentul electoral nereuşit din 2012, care a supradimensionat inutil Parlamentul, a devenit caduc. Poate vom reveni la el când vom fi mai înţelepţi într-o formulă care să împletească un vot politic pe listă şi opţiunea pentru anumite persoane considerate competente şi reprezentative. În acest moment, votul pe liste răspunde mai bine aşteptărilor populaţiei, fiind mai clar, mai simplu şi mai puţin costisitor. Este o opţiune orientată spre partid, dar care va şi deconta la un anume moment prin parlamentarii ce nu conştientizează responsabilitatea faţă de un program şi faţă de cuvantul rostit în campanie. În final, moralitatea şi competenţa celor aleşi vor fi analizate pe cântarul fin şi necruţător al electoratului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Doru Adrian Pănescu, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Cu toate că, de-a lungul carierei mele profesionale, am deţinut anumite funcţii de conducere, politică nu am făcut. Până acum! Am acceptat propunerea PSD Iaşi de a candida la Senat, pentru că simt că acest partid doreşte să se înnoiască, să se reformeze şi să devină cu adevărat un partid european. Consider că PSD a văzut în mine un profesionist, un viitor politician responsabil, un ieşean onest, dar şi un om 'de stânga', capabil să-i ajute ce cei care chiar au nevoie de ajutor. Aşa cum am mai declarat-o, eu cred că stânga are o putere de progres mai mare decât dreapta, întrucât democraţia însăşi este de stânga! Criticăm prea des stânga politică, fără să înţelegem că, în mod tradiţional, partidele de stânga, cele social-democrate în cazul de faţă, sunt cele care schimbă, cele care înnoiesc o societate! Iar societatea românească are o teribilă nevoie să fie primenită!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Sunt profesor, iar specializarea mea este în domeniile IT şi Automaticii. Astfel, ştiu foarte bine că întreaga lume este interconectată, iar azi mai mult ca oricând, dacă un element din reţea este foarte slab, nedezvoltat, întreaga structură poate intra în colaps. Din păcate, Iaşul are o mulţime de probleme sociale şi economice, iar unele sunt doar ale lui, dar altele, cele mai multe, provin şi din faptul că nu a primit şi nu primeşte atenţia cuvenită din partea Bucureştiului. Iar pentru mine o Românie puternică fără un Iaşi puternic este de neconceput!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Prin urmare, ne-am stabilit atât un set clar de proiecte de îndeplinit în următorii patru ani, cât şi o nouă strategie de abordare a relaţiei Iaşului cu Executivul. În acest moment, problemele de infrastructură sunt cele care aduc cele mai mari prejudicii Iaşului, ceea ce înseamnă că de aici trebuie să începem. Nu voi neglija însă Învăţământul, dar în acest caz, o viziune modernă, adică o rezolvare pe plan naţional, poate conduce destul de uşor şi la rezolvarea celor mai multe probleme de la nivel local. Principiile din programul PSD pentru următorii patru ani conturează o strategie naţională corectă pentru educaţie: accesul mai larg la învăţământ, sporirea finanţării pentru învăţământ şi cercetare, conducând la diminuarea exodului tinerilor. A investi în educaţie şi în tineri este unul din mecanismele sigure pentru progresul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Nu sunt un specialist în astfel de chestiuni. Dacă s-a revenit la votul pe liste, atunci înseamnă că votul uninominal nu a fost atât de benefic pe cât ne-am fi aşteptat. Dar indiferent de formula de vot, important este ca alesul să fie în permanent contact cu alegătorii, să fie la dispoziţia comunităţii. Dezavantajul ambelor sisteme este că, deşi au existat de-a lungul timpului, în toate partidele, destui parlamentari care nu au ţinut legătura cu cei care i-au votat, aceştia au continuat să fie aleşi fără vreun fel de emoţii în Parlament, din patru în patru ani. Cât priveşte avantajele votului pe listă, cred că acesta impune în viaţa politică o ordine, o ierarhie şi o disciplină, absolut necesare în perioada care urmează.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Gheorghe Nichita, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Decizia de a candida le aparţine pe jumătate oamenilor care mi-au spus să fac în continuare politică. Pentru că cealaltă jumătate aparţine conducerii Partidului România Unită, a cărei dorinţă expresă a fost ca eu să preiau filiala ieşeană şi să mă implic în alegerile parlamentare. Cred că a contat şi faptul că am fost primarul Iaşului timp de 12 ani şi am lăsat în urmă un oraş modernizat. Sunt un patriot, ataşat valorilor naţionale şi credinţei strămoşeşti, esenţa doctrinară a acestui partid tânăr. Iată de ce am acceptat să fiu preşedintele organizaţiei judeţene Iaşi a Partidului România Unită şi să deschid lista de candidaţi la Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Am constatat că la Iaşi, în ultimele luni, nu se mai face niciun proiect nou, de anvergură. Am observat că partidele mari defilează cu candidaţi mici ca notorietate sau ca rezultate pentru comunitate. Nu avem un ambasador la Bucureşti care să lupte cu adevărat pentru noi, ieşenii, şi pentru noi, moldovenii. Suntem singura provincie istorică a României în care nu s-a construit niciun metru de autostradă. Întâmpinăm centenarul Marii Uniri cu provinciile istorice ale ţării dezbinate. Iaşul a cedat capitala Bucureştiului, acum Capitala are datoria de a pune autostrada Est-Vest în capul listei priorităţilor naţionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Eu vreau ca în paralel cu autostrada să facem şosele de centură pentru fiecare oraş important din Moldova. Iar apoi să legăm aceste şosele de centură cu autostrada prin drumuri rapide. Astfel, la autostrada Est-Vest ar trebui să fie cuplate şi Rădăuţi şi Suceava şi Fălticeni şi Botoşani şi Dorohoi şi Bârlad şi Vaslui şi Roman şi Piatra Neamţ şi Bacău şi tot aşa. Acesta este un prim mare proiect. Apoi, Spitalul Regional de Urgenţe trebuie să devină inima medicală a Moldovei. O investiţie extinsă pentru ieşeni şi moldoveni: cartier rezidenţial pentru personalul medical, creşă, grădiniţă, şcoală generală, sală de sport, supermarket, agenţii bancare, restaurante, pensiuni, hotel. Adică, o investiţie de 200 milioane euro care va genera minim 3.000 locuri de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Iar în al treilea rând, pentru că educaţia este brandul Iaşului, voi lupta pentru construirea unui nou campus universitar, proiect de măcar 50 milioane euro. Acesta ar trebui dezvoltat pe o suprafaţă de 15 hectare, cu 20 noi cămine studenţeşti. Campusului propriu-zis i se adaugă investiţii publice şi private care să deservească viaţa studenţească în toate aspectele sale, de la pregătire şi consiliere, la divertisment şi petrecerea timpului liber. Ar putea fi numit oraşul tinereţii fără de bătrâneţe. Nu în ultimul rând, lângă toate centrele urbane din judeţ trebuie construite parcuri agroindustriale. În acest fel, stimulăm relansarea economică a municipiului Paşcani şi a oraşelor Tg. Frumos şi Hârlău. Fiecare parc va costa 5 milioane euro şi trebuie să găsim o schemă de finanţare care să cuprindă fondurile europene, cele guvernamentale şi locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Revenirea la votul pe listă mi se pare o decizie corectă. În primul rând, s-a eliminat anomalia prin care s-a ajuns la un număr de peste 500 de parlamentari. Apoi, nu vom mai întâlni aberaţia prin care câştigătorul unui colegiu pierdea mandatul şi se califica cel de pe locul doi sau trei. Votul pe listă determină atât partidul cât şi candidaţii să se responsabilizeze, scrutinul se caracterizează prin simplitate şi fără complicaţii algoritmice în ceea ce priveşte rezultatele. Mai adaug faptul că se asigură o mai bună stabilitate parlamentară şi, în consecinţă, guvernamentală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Andrei Piticaş, candidat PRU pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Trebuie să precizez de la bun început că partidul pe lista căruia candidez la Senat pentru judeţul Iaşi, PRU, este un partid format din naţionalişti tineri, mulţi dintre noi aflându-ne la prima candidatură la parlamentare, cum este şi cazul meu.
Pe lângă lipsa unui trecut politic ce poate isca pe alocuri suspiciuni de traseism sau duplicitate, consider că felul meu de a fi şi tot ce am reuşit să fac până în acest moment cu viaţa mea se află în perfectă compatibilitate cu doctrina şi statutul partidului.
Astfel, în linii mari, vă mărturisesc cu deplină sinceritate că sunt o persoană dinamică şi curajoasă, şi îmi place să mă implic în proiecte îndrăzneţe în care cred cu tărie că pot aduce un aport şi mai ales, că mă reprezintă ca persoană.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Apreciez onestitatea pe care o aplic în primul rând în fiecare decizie a vieţii mele. Aşa se face că, deşi am terminat o facultate de medicină, am preferat să fiu onest faţă de mine şi viitorii mei pacienţi, şi am înţeles la timp că nu aş fi putut să exercit această nobilă profesie la adevărata mea capacitate. Să ne înţelegem, nu am regretat nicio secundă alegerea făcută, sau investiţiile personale pe care nu am apucat să le fructific, pentru că sunt o persoană asumată care vrea să ofere maximul din ce are şi preţuiesc cu precădere învăţămintele vieţii. Dacă astăzi pilotez avioane şi sunt responsabil de sute de vieţi pe care le transport la mii de metri altitudine este pentru că nu pot funcţiona altfel decât în slujba oamenilor. Exuberanţa care mă caracterizează, codul moral şi disciplina riguroasă după care îmi călăuzesc viaţa, dar mai cu seamă educaţia de care mă fac direct răspunzător în viaţa fiilor mei, m-au adus astăzi într-un partid alături de care sunt gata de sacrificiul de sine pentru binele ţării în care am ales să trăiesc cu bune şi cu rele, şi mai ales în viitorul căreia cred cu tărie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Proiectul PRU pe care sunt onorat să îl prezint în judeţul Iasi şi cetăţenilor săi, pentru interesul cărora vreau să mă lupt în Parlamentul României, este unul de suflet. Mi-e dragă toată România cu locurile sale absolut unice, dar moldovenii şi Iaşul poartă mirajul copilăriei mele, a locurilor bătute la pas cu părinţii mei, a preoţilor care m-au învăţat să mă închin, a lecţiilor despre vitejie pe care le învăţam cu mândrie la şcoală sau a poeziilor eminesciene cu care încercam să ajung la inima fetei iubite. Mi-am propus să fiu un senator aşa cum mi-ar fi plăcut mie să văd unul. Vreau şi am să fiu, în măsura în care oamenii mă vor consideră demn de a-i reprezenta, un parlamentar accesibil lor, un ieşean de-al lor. Pentru acest lucru voi organiza întâlniri dese în teritoriu cu specialişti şi reprezentanţi din toate domeniile societăţii ieşene, şi le voi sta deschis tuturor oamenilor din judeţul Iaşi la discuţii, sesizări şi mai ales propuneri, astfel încât nevoile şi ideile lor să fie vocale în parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI De asemenea, un alt punct al proiectului meu şi al PRU este sprijinirea familiei şi cu precădere a copiilor, care în acest colţ al ţării trăiesc o adevărată drama a exodului. În acest sens, vom accesa fonduri europene pentru reclaificarea forţei de muncă, astfel încât să răspundă nevoilor actuale ale societăţii, oferindu-le cetăţenilor şansa de a avea un loc de muncă decent şi bine plătit la ei în ţară. Totodată, vom crea grădiniţe noi, cu program prelungit, care să vină în sprijinul părinţilor şi ca un confort psihic că statul are grijă de cei mici în timpul în care cei mari au grijă de familia lor şi ţara în care trăiesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Ne-am propus să ţinem românii la ei acasă, şi pentru asta vom fi alături de tinerii absolvenţi ai universităţilor ieşene de renume, vom impune firmelor plata unui salariu minim de 2000 RON, vom acorda ajutoare doar companiilor româneşti, şi vom construi spitale dotate cu tehnică de ultimă generaţie astfel încât ieşenii să primească îngrijire medicală rapidă şi profesionistă la ei în judeţ şi nu te miri prin ce părţi ale ţării, cum se întâmplă astăzi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Iulia Laura Scântei, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 1. Nu a fost o selecţie cât mai degrabă o deschidere a uşilor PNL, care a înţeles că după tragedia de la Colectiv nu doar trebuie să audă cerinţele electoratului său, ci şi să le asculte. Societatea civilă a cerut oameni noi, integri , profesionişti în viaţa de zi cu zi, antreprenori, cu potenţial de a munci nu doar pentru sine cât şi pentru comunitatea de unde provin.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Ca profesionist, am simţit că trebuie să fac un pas în faţă. Azi, şi nu mai târziu, să am curaj să mă implic în politică pentru a continua proiectele premierului Dacian Cioloş. Cei 100 de oameni noi, eligibili, sunt nişte valori individuale, iar împreună în Parlament pot fi o forţă, un motor de schimbare şi de refacere a încrederii în parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Am acceptat fiind un profesionist în Drept, care poate scrie legi noi, bune şi drepte pentru că toate iniţiativele şi proiectele noastre electorale vor lua forma legilor scrise de cei care se pricep să le redacteze şi să le susţină. În calitate de notar public, am şi vocaţia comunităţii având capacitatea de a empatiza cu cei din jurul meu şi de a identifica soluţiile legale corecte şi juste la problemele lor de viaţă sau profesionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 2. Ca Senator voi activa în Comisia juridică a Senatului României. Pregătirea mea profesională şi expertiza acumulată în Ministerul Justiţiei ca Secretar general mă recomandă. "La legi noi, oameni noi", spunea Kogălniceanu. Nu mai putem avea un Parlament slab, cu politicieni care nu cunosc, nu înţeleg, dar votează legi pentru această ţară, urmărind interese proprii sau de grup, din sfera ilicitului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Voi urmări în procesul legislativ: simplificarea legislativă pentru a da coerenţă şi sprijin real dezvoltării antreprenorilor, iniţierea codificării pe domenii a multitudinii de legi contradictorii; susţinerea profesiilor liberale, cărora le aparţin ca profesionist; voi susţine din comisia Juridică proiectele de dezvoltare a Iaşului şi a regiunii Moldovei: autostrada Târgu Mureş- Iaşi - Ungheni şi edificarea spitalului regional la Iaşi; voi face diplomaţie economică pentru Iaşi, ca un veritabil"ministru de externe": azi Iaşul are doar 3% investiţii directe străine. La Iaşi voi iniţia deschiderea unor reprezentanţe ale camerelor de comerţ străine pentru a aduce aproape investitorii străini şi oportunităţile de afaceri pentru antreprenorii locali, voi aduce la Iaşi misiuni economice ale ambasadelor străine la Bucureşti. Voi susţine orice proiect care va da Filarmonicii Moldova Iaşi o sală de spectacole proprie, iar tinerii studenţi ieşeni să se bucure de un bazin de înot, o sală polivalentă, realizată în parteneriat public - privat. Cum să dezvolţi oraşul dacă tinerii lui nu au sănătatea prin sport şi nu au unde să-l asculte pe Mozart sau pe Enescu?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI 3. Sistemul uninominal din 2012 a dus la un număr foarte mare de parlamentari şi slab pregătiţi, cu probleme penale. Un experiment nereuşit de democraţie, am crezut că votul pentru un nume şi nu pentru o listă va duce la promovarea valorilor. Efectul a fost dezastruos.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI Votul pe listă va duce la scăderea numărului de parlamentari, la 466 de senatori şi deputaţi faţă de 588 câţi au fost aleşi în 2012. PNL a înţeles să impună şi să respecte în alegerea candidaţilor un set riguros de reguli de integritate şi a eliminat acei candidaţi, care deşi politicieni cu vechime, nu au mai corespuns cerinţelor din Codul de Integritate adoptat de PNL. Celelalte partide au propus candidaţi compromişi, cu probleme penale sau de integritate, care nu au promovat niciun proiect de lege. În decembrie 2016 electoratul va avea discernământul, buna credinţă şi votul în mână şi trebuie să fie responsabil când va vota o listă de nume. Noi, liberalii, ne diferenţiem de celelalte partide, ca oameni oneşti, integri, ca valori umane. Va fi uşor pentru electori să ne recunoască şi să ne voteze.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close