Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:16

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Sprijinirea autorităţilor locale în vederea dezvoltării infrastructurii pe care o au în administrare, dar şi a micilor afaceri, a tinerilor întreprinzători şi a agriculturii reprezintă principalele priorităţi pe care le au candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice din Satu Mare şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Romeo Nicoară - candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Votul colegilor, pe care l-am primit în organizaţia PNL Satu Mare, a vizat experienţa în administraţia centrală şi sprijinul pe care l-am acordat mereu administraţiei locale din Satu Mare în legăturile cu Bucureştiul. La nivel intern, colegii au apreciat, probabil, şi faptul că am reuşit în doi ani de zile să refacem din temelii, cu succes, organizaţia PNL Satu Mare, reconectând-o cu oamenii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. Prioritatea naţională şi a mea, ca parlamentar, este recâştigarea încrederii românilor în Parlament şi politică. Este nevoie de o reformă totală a Parlamentului, concomitent cu alt comportament din partea tuturor membrilor săi, mai responsabil. În plan guvernamental, este nevoie de un sprijin al investiţiilor în educaţie şi sănătate - ca servicii ale statului, precum şi în autostrăzi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. Cred că pune mai bine în evidenţă proiectul de echipă şi munca în echipă (votul pe liste -n.r.). Sunt favorizate în acest fel viziunile coerente, de partid, naţionale, deasupra intereselor particulare ale unor candidaţi. În plus, aşa cum s-a întâmplat la PNL, sistemul permite o reformă internă, o schimbare rapidă din mers a celor trimişi să candideze, având în vedere că orice candidatură trebuie validată naţional. În acest mod, PNL a promovat 100 de candidaţi noi pe locuri eligibile, reuşind să completeze schimbarea începută cu Klaus Iohannis şi apoi cu alegerile locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Andrei Paşca - candidat PNR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Selecţia internă a candidaţilor Partidului Noua Românie, pentru Camera Deputaţilor şi Senat, din fiecare judeţ, s-a realizat printr-un interviu. Comisiile Naţionale de selecţie au luat în calcul patru criterii: studiile, activitatea din cadrul PNR, capacitatea de a enunţa şi prezenta una sau două propuneri legislative care să aibă un impact benefic asupra populaţiei României şi capacitatea de a vorbi liber, fluent şi argumentat. Toţi candidaţii PNR care se regăsesc pe listele noastre au promovat acest examen-interviu şi au demonstrat că sunt pregătiţi oricând pentru a face parte din Parlamentul României şi pentru a reprezenta cetăţenii din judeţele lor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. Programul de guvernare PNR a fost conceput pornind de la premisa omul înaintea statului. Pentru că totul pleacă de la legislaţie, ne axăm pe schimbarea şi simplificarea legilor în toate domeniile socio-economice. Cu prioritate, programul PNR are la bază zece piloni: TRANSPARENŢĂ, DREPTATE, COPII, MUNCĂ, MEDIU, SĂNĂTATE, CULTURĂ, APĂRARE, ECONOMIE şi INFRASTRUCTRĂ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Personal, printre cele mai importante măsuri consider reducerea numărului de senatori şi deputaţi la 215 parlamentari, la care se adaugă mandatele de deputaţi pentru minorităţile naţionale. Această măsură va reduce cu 60% cheltuielile anuale de funcţionare a Parlamentului României şi va eficientiza activitatea legislativului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Tot prioritar pentru mine, ca deputat, va fi începerea lungului proces de transparentizare a activităţii instituţiilor publice. Acestea vor fi obligate să afişeze lunar, pe site-ul oficial, cheltuielile efectuate şi contractele încheiate. Aceeaşi regulă se va aplica şi ONG-urilor şi companiilor care derulează programe şi activităţi cu bani publici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Nu în cele din urmă şi la fel de prioritar, este pentru mine domeniul educaţiei. Noua Românie propune un sistem educaţional modern, în care materiile vocaţionale, dezvoltarea personală şi sportul să aibă o importanţă mai mare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. Consider că actualul sistem nu este corect faţă de alegători, deoarece ei, acum, pot stabili doar numărul de locuri pe care le va obţine fiecare partid, nu şi persoanele care le vor ocupa. Din cauza acestui sistem, cele mai multe mandate sunt câştigate înaintea alegerilor, în spatele uşilor închise şi pe sume mari de bani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Cristian But - candidat PNR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Selecţia s-a făcut, în primul rând, pe baza unor principii de etică, s-au luat în calcul studiile şi experienţa profesională în domeniul de activitate a fiecărui candidat, propunerea a unuia sau mai multe proiecte legislative şi consecinţele de orice fel pe care le-ar avea asupra beneficiarilor direcţi sau indirecţi a acestor propuneri sau modificări.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. În primul rând, să fiu prezent la toate şedinţele, scuzaţi ironia, să nu fiu un robot care votează în neştire. Mă prezint în faţa alegătorilor cu două propuneri legislative:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE - Modificarea legii telecomunicaţiilor electronice/ mobile şi impunerea prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) ca tarifele pentru cartele PrePay să aibă cursul de referinţă al BNR, nu un curs valutar intern. Abuzul pe care-l fac operatorii de telefonie mobilă este prin micul artificiu al schimbului valutar intern pe care-l aplică, dar care este, de fapt, un artificiu camuflat într-un serviciu şi este un abuz împotriva consumatorului de rând. Cetăţenii români care vor beneficia de această lege/modificare sunt acea clasă socială neplătitoare de TVA, care sunt majoritari în România, deţinători ai unei cartele PrePay. Mă bazez pe un precedent care a avut loc în Italia, câştigat în instanţă prin Avocatul poporului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE - Platforma Cinematografiei Române prin atragerea producţiilor cinematografice pe teritoriul României, dându-le posibilitatea de a recupera TVA-ul (ex. Ungaria şi Bulgaria). O producţie cinematografică are un impact imediat asupra zonei unde are loc filmarea, cel puţin jumătate din bugetul filmului rămâne pe plan local. Niciun producător cinematografic nu îşi va aduce din ţara de origine figuraţie, tâmplari, croitori, meşteşugari etc. - indispensabili pentru o producţie cinematografică - devenind o altă piaţă de desfacere pentru IMM-urile locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. S-a constatat că votul uninominal a dus la mărirea numărului de parlamentari, ceea ce e în contradicţie cu referendumul din 2009 şi cu programul Partidului Noua Românie, prin care dorim reducerea numărului de senatori şi deputaţi. Prin votul pe listă se pune în evidenţă programul de guvernare al partidelor şi nu interesele personale sau carisma "candidatului".

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Ioana Bran, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Au fost luate în considerare mai multe criterii atunci când s-a stabilit componenţa listei de candidaţi. S-a ţinut cont şi de strategia partidului de a avea mai mulţi tineri pe listă, dar, în final, a contat şi implicarea mea în activitatea politică şi administrativă şi rezultatele pe care le-am avut în mediul privat, unde mi-am adus contribuţia la crearea unui brand naţional puternic. Faptul că am primit susţinerea colegilor mei şi ocup poziţia 1 pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor mă onorează, dar simt în acelaşi timp şi o mare responsabilitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. Îmi propun să susţin, prin pârghiile pe care le are un parlamentar, proiectele de dezvoltare locală, a tuturor comunităţilor din judeţul Satu Mare, indiferent de culoarea politică a primarilor. O atenţie specială o voi acorda modificării cadrului legislativ, astfel încât să promovăm produsele româneşti şi să le oferim producătorilor şansa de a face faţă competiţiei cu producătorii străini. Este important să regăsim în marile magazine din zona noastră carne, lapte şi legume produse în judeţul nostru sau în împrejurimi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Voi mai milita şi pentru modificarea cadrului legislativ astfel încât să permită accesarea mai uşoară a fondurilor europene pentru înfiinţarea de noi afaceri, în special de către tineri, cu scopul de a crea locuri de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. Consider că odată ales, ca deputat, trebuie să fii reprezentantul tuturor locuitorilor din judeţ. Fie că te-au votat, fie că nu ori nu au mers la vot. Eu aşa voi face dacă voi fi aleasă deputat. Voi fi reprezentantul tuturor sătmărenilor în Camera Deputaţilor, indiferent de opţiunea politică ori de naţionalitate. Votul uninominal avea avantajul că alegătorii ştiau cu precizie pe cine votează, ca persoană. În schimb, în cazul alegerilor pe liste, cum e cazul acum, ai o responsabilitate ceva mai mare. Reprezinţi întreg judeţul, nu doar o anumită zonă cum se întâmpla în cazul colegiilor uninominale. Şi, chiar dacă se votează o listă, contează în ochii alegătorilor cine e pe prima poziţie, ori pe a doua. Totodată, ai o mai mare legitimitate dată de numărul mai ridicat de voturi pe care trebuie să le obţii

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Gabriel Leş - candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 1. Consider că m-a recomandat în primul rând experienţa pe care am acumulat-o în cei 15 ani de administraţie şi politică, în care am fost viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director al APIA Satu Mare şi secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, de anul trecut până la începutul acestei campaniei electorale. A mai contat şi aplecarea mea spre problemele judeţului Satu Mare şi a oamenilor de aici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 2. Priorităţi sunt toate proiectele care ţin de creşterea nivelului de trai şi de dezvoltarea infrastructurii. În mod special, este nevoie de finanţarea corectă a administraţiilor locale, care trebuie să aibă mai mulţi bani la dispoziţie pentru o dezvoltare echilibrată. Este necesară o debirocratizare şi o lege a salarizării unice pentru a profesionaliza serviciile pe care statul le oferă cetăţenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE De asemenea, îmi doresc un sprijin mai mare pentru tinerii care vor să investească în agricultură şi pentru agricultori în general.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE Nu în ultimul rând, este necesară continuarea proiectelor pentru sprijinirea industriei naţionale de apărare, private şi de stat, cu atât mai mult cu cât ţara noastră şi-a asumat să aloce anual 2% din PIB pentru înzestrarea armatei române, iar o mare parte din aceşti bani ar trebui să rămână în România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE 3. Prin votul pe listă nu există posibilitatea supradimensionării Parlamentului, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri. Pe de altă parte, partidele pot tria listele de candidaţi prin criteriile de integritate pe care le aplică şi pot promova oameni pe care îi consideră pregătiţi să facă faţă activităţii din Parlament. Dezavantajele ar fi că persoanele neînscrise într-un partid politic pot accede greu în Parlament.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close