Antena 3 CNN Sport Bătaie cu sticle şi scaune între suporterii Universităţii Cluj şi cei ai echipei Steaua, în centrul oraşului Cluj-Napoca

Bătaie cu sticle şi scaune între suporterii Universităţii Cluj şi cei ai echipei Steaua, în centrul oraşului Cluj-Napoca

Suporterii Universităţii Cluj și cei ai echipei Steaua s-au luat la bătaie seara trecută, în Piața Unirii, incidentul fiind aplanat de forțele de ordine.

de Georgiana Adam    |   

Mascaţii au intervenit în forţă şi au despărţit cele două tabere. Mai mulţi oameni au fost răniţi. Incidentele au continuat şi în timpul meciului.

Scutierii au intrat peste ultraşii Stelişti, care au devastat tribunele şi au aruncat cu scaune pe pista de atletism.

Suporterii celor două echipe s-au întâlnit în Piața Muzeului, dirijaţi chiar de jandarmi, scrie presa locală.

Cum i-au văzut pe rivali, suporterii Stelei au început să arunce cu sticle.

O fată aflată lângă galeria Universităţii Cluj a fost lovită în zona capului şi a căzut pe asfalt

 Din acel moment, lucrurile au scăpat de sub control.

Zeci de sticle au început să zboare prin aer, iar scandalagii din ambele tabere au luat scaunele teraselor din apropiere şi le-au transformat în proiectile.

Jandarmii au intervenit în forţă şi reuşit să îi împrăştie. Scandalul a continuat însă în tribune, acolo unde susţinătorii CSA Steaua București au făcut prăpăd.

Suporterii implicați în scandaluri vor fi cercetați penal pentru ultraj și distrugere.

Precizările făcute de Jandarmeria Cluj

"Altercația a avut loc între trei membri ai galeriei gazdă și doi membri ai galeriei oaspete, fiind imediat aplanată de forțele de ordine. Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional. 

Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii”, se precizează în informarea Jandarmeriei, care anunță că a aplicat, până în acest moment, 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.

Până în acest moment nu există informaţii cu privire la vătămarea corporală a vreunui suporter, mai transmite Jandarmeria, confirmând că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi, potrivit jurnaliştilor de la actualdecluj.ro

"U" Cluj a învins-o pe CSA Steaua cu 1-0, în derby-ul etapei a treia din play-off-ul ligii secunde.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept