Antena 3 CNN Coronavirus Bomboane folosite ca test COVID: Ce spun cercetătorii americani despre noul indicator de gust și miros

Bomboane folosite ca test COVID: Ce spun cercetătorii americani despre noul indicator de gust și miros

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Ohio au pornit un studiu cu scopul de afla daca bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului. Studiul include bomboane cu opt arome, precum mar, piersica si ciresi. Iar timp de trei luni dulciurile vor fi gustate si mirosite zilnic de 2800 de participanti.

de Mia Lungu    |   

Oamenii de știință au propus că utilizarea unui produs ieftin și simplu - bomboane tari - pentru a depista pierderea gustului și mirosului la populațiile cu risc de expunere la COVID-19 poate ajuta la detectarea cazurilor pozitive probabile la persoanele altfel asimptomatice.

Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație. Dacă persoană respectivă are o pierdere subită a acestor simțuri va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit 305.000 de dolari odaă cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord