Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce prăjituri să alegi ca să ai o petrecere rafinată şi elegantă

Ce prăjituri să alegi ca să ai o petrecere rafinată şi elegantă

2023 se anunță un an plin de petreceri, proprietarii restaurantelor declarând deja că rezervările au fost făcute pentru sezonul de primăvară - vară și chiar toamnă.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Departe de credincioșii ciocolatei și vaniliei, aromele se schimbă rapid în terenul prăjiturilor. Ele pot semnala, printre altele, răsfăț, sănătate și rafinament.

"Torturile de nuntă sunt anul acesta mult mai fresh, dacă vorbim de compoziție, cererea este pe cât mai aerat. Dacă până acum predominantă era ciocolata și fructele de pădure, acum mult mai aerat ca și textură, ca și gusturi – mouse-ul de iaurt. Și torturile care sunt fără lactoză, fără gluten, pentru că și pe acestea le facem acum, chiar dacă nu sunt probleme de sănătate, e un trend.", a spus Oancea Aurelia, administrator laborator de cofetărie.

Sunt în trend și torturile fără zahăr?

"Da, sunt, pentru că folosesc xilitol. Xilitol este unul dintre cei mai naturali îndulcitori din categoria îndulcitorilor.", mai spune Oancea Aurelia.

Design-ul torturilor rămâne în aceeași notă ... simplu, dar actual; minimalist, dar elegant.

"După cum vedeți, tot ce ne încoajoară aici este pe tematica diafan, culorile sunt alb ivor, cu o ușoară tendință spre auriu și cât mai minalist, dar minimalismul acesta dus spre eleganță. Mai mult anul acesta și în ultimii ani, s-a dus ideea spre torturi de tip machetă și monoporții. Nu am mai făcut și nu am mai avut cerere de torturi mari, de 7 etaje, făceam 1 metru și ceva de tort ... nu, nu.", mai adaugă Aurelia.

Și în zona de candy bar ... românii și-au mai schimbat gusturile.

"Noi am schimbat puțin ideea de candy bar, să nu rămână foarte clasic. Noi venim cu fântâna cu ciocolată import din Belgia. Pregătim acolo, pe loc, clătite și eclere, live. Venim cu niște produse – sushi brownies. Făcut din clătite și brownies și i-am lăsat pe clienți să decidă câtă ciocolată vor. Ridicăm așa și punem direct pe fântână de ciocolata caldă și prăjitura rece și îți dă combinație bună la gust.", a mai precizat Aurelia.

Nici pentru petrecerile de botez, povestea nu arată foarte diferit.

"Vorbim tot de nuanțe foarte pale, cu glitter, bineînțeles. Diafan, îngerași, culorile astea pale, pastel. Când vin la discuția pentru eveniment, pentru a stabili toate detaliile, bineînțeles că prima întrebare este – ce aveți? Băiețel sau fetiță? Și spun direct ... dacă e băitețel, nu vreau albastru – vernil, orice. Majoritatea merg pe culorile astea cât mai pale.", a mai spus aceasta.

În privința torturilor aniversare, nu a fost stabilită nicio regulă. În general, trendul este dictat de stilul sărbătoritului sau de tematica petrecerii. "Candy cakes sunt cele mai căutate chiar și pentru adolescenți, adică existndem ideea de la copilași până la adolescenți. Animăluțe, jungle am văzut în ultima perioadă, dar nu cu culorile alea tari.", a mai spus aceasta.

Subiecte în articol: Numai de bine
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept