Antena 3 CNN Be EU Ajutor în valoare de 1,9 milioane de euro pentru România | Compensare Tarom pentru prejudiciile suferite din cauza pandemiei COVID

Ajutor în valoare de 1,9 milioane de euro pentru România | Compensare Tarom pentru prejudiciile suferite din cauza pandemiei COVID

Comisia Europeană a constatat că o măsură de ajutor de 1,9 milioane de euro ecordată României, pentru sprijinirea Tarom este în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

de Alexandra Ionescu    |   

Această măsură are ca scop compensarea companiei aeriene pentru daunele suferite pe 14 rute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse de România și alte țări pentru limitarea răspândirii virusului.

Această compensare urmează unei alte măsuri pe care Comisia a aprobat-o la 2 octombrie 2020, care vizează compensarea companiei aeriene pentru prejudiciul suferit între 16 martie și 30 iunie 2020.

Din cauza restricțiilor în vigoare, TAROM a cunoscut o scădere abruptă a traficului și rentabilitatea pe perioada menționată. În conformitate cu măsura, ajutorul va lua forma unei injecții de capital. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!