Antena 3 CNN Politică Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susținut de UDMR la Ministerul Tineretului și Sportului

Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susținut de UDMR la Ministerul Tineretului și Sportului

UDMR a anunțat, luni seară, că l-a propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe fostul ciclist paralimpic Eduárd Novák, în prezent președinte al Federației Române de Ciclism.

de Gabriel Dano    |   

Eduárd Novák s-a născut la Miercurea Ciuc, este ciclist paralimpic, campion mondial și european. Și-a început cariera sportivă ca patinator de viteză, sport în care a câștigat mai multe competiții internaționale, dar în 1996 a suferit un accident rutier. Așa a ajuns să se reorienteze spre ciclism.

A participat pentru România la patru Jocuri Paralimpice la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro. La Beijing a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 s-a întors de la Londra cu două medalii, una de aur și una de argint, devenind astfel primul campion paralimpic din România.

Eduárd Novák a participat și la Rio de Janeiro în trei curse, ocupând locurile cinci, șase și nouă. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism, sport pe care a reușit să îl revitalizeze și să îl readucă în prim planul sportivilor români.

În 2017 a întemeiat o academie de ciclism, Novák Cycling Academy, singura de acest gen din Europa de Est.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Eduard Novak UDMR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile