Antena 3 CNN Externe O felie din tortul de nuntă al prințesei Diana a fost scoasă la licitație. A fost vândută cu 2.800 de euro

O felie din tortul de nuntă al prințesei Diana a fost scoasă la licitație. A fost vândută cu 2.800 de euro

O felie de tort de la nunta prinţului Charles cu Diana a fost vândută la licitaţie cu suma de 2.800 de euro, la peste 40 de ani de la momentul căsătoriei

de Alexandra Ionescu    |   

Felia cu glazură şi bază din marţipan cântăreşte în jur de 800 de grame şi a fost tăiată din unul dintre cele 23 de torturi oficiale de la nuntă, include blazonul regal, realizat din zahăr colorat în auriu, roşu, albastru şi argintiu.

Felia de tort a fost oferită unei membre a personalului de la reşedinţa regală Clarence House, Moya Smith, care a conservat topping-ul în folie alimentară.

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate în folie de plastic alimentară, într-o cutie decorativă din metal cu mesajul „Foloseşte cu grijă”.

A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La licitație, felia de tort a fost estimată la o valoare de 300-500 de lire sterline și a ajuns să fie vândută cu 1850 de lire, adică 2200 de lire sterline cu tot cu taxe.

Felia de tort a fost cumpărată de Gerry Layton din Leeds, care a licitat online, potrivit BBC.

Smith şi-a început cariera în bucătăria de la Clarence House, înainte de a primi alte îndatoriri în cadrul reşedinţei.

Prinţul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer în Catedrala Sf. Paul la 29 iulie 1981. Cuplul s-a despărţit 11 ani mai târziu, în 1992, iar divorţul a fost pronunţat în 1996.

Diana a decedat la Paris în urma unui accident de maşină, la 31 august 1997, la un an după divorţ, când fiii lor, William şi Harry aveau 15, respectiv 12 ani.


 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare