Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiţă a ajuns la spital cu o căpuşă uriaşă pe cap, după ce s-a jucat într-un parc din Suceava

O fetiţă a ajuns la spital cu o căpuşă uriaşă pe cap, după ce s-a jucat într-un parc din Suceava

O fetiţă din Suceava a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan cel Nou”, după ce părinţii acesteia au observat că avea o căpuşă mare prinsă de scalp.

de Andreea Cigolea    |   

Medicii au îndepărtat căpuşa şi i-au prescris copilei un tratament cu antibiotic. După trei săptămâni va trebui să facă nişte analize medicale.  

Părinţii cred că fetiţa a luat căpuşa din parcul de lângă blocul „Bebeluşul”, din zona Mărăşeşti. Ei spun că doar acolo s-a jucat în iarbă.  

Primăria municipiului Suceava nu a făcut până acum nicio dezinsecție a spațiilor publice din localitate. 

Totodată, cele mai multe dintre spațiile verzi din localitate nu sunt întreținute și nu a fost până acum cosite, asta deși vegetația a crescut deja foarte mult.

Când ne îmbolnăvesc mușcăturile de căpușă

Se recomandă aplicarea anumitor repelente sau se pot folosi soluții cu aplicare la nivel cutanat. Ideal este să le surprindem din timp și să le extragem înaintea unei infecții.

Putem extrage o căpușă acasă, cu ajutorul unei pensete cu un vârf subțire. Ele trebuiesc prinse de la bază și extrase de deasupra. Nu se recomandă tratarea cu soluții alcoolice pentru că favorizează infecția. 

Nu toate mușcăturile de căpușă sunt asociate cu transmiterea bolii Lyme 

Riscul de a contracta boala lyme depinde de procentul de căpușe infectate. Se estimează undeva între 10-20 la sută.

Subiecte în articol: capusa spital
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște