Antena 3 CNN Coronavirus Gabriela Firea: „Bucureştenii să ne sesizeze prezenţa celor care dorm pe stradă”

Gabriela Firea: „Bucureştenii să ne sesizeze prezenţa celor care dorm pe stradă”

Peste 900 de locuri de cazare pentru persoanele fără adăpost sunt în București, anunță Gabriela Firea.

de S.T.    |   

„Peste 900 de locuri de cazare pentru toate persoanele fara adapost de pe raza municipiului Bucuresti! In aceasta perioada dificila avem datoria legala si morala de a-i ajuta si pe acesti oameni.

Astfel, centrele sociale ale Primariei Capitalei, cu o capacitate totala de 367 de locuri, vor oferi cazare permanenta persoanelor fara adapost de pe raza municipiului Bucuresti si, pentru suplimentarea acestora, DGASMB a inchiriat 4 spatii de cazare cu un numar total de 412 locuri si a infiintat un nou centru special dedicat femeilor, cu o capacitate de 23 de locuri. Alte 180 de locuri sunt la nivelul sectoarelor.

În centrele de cazare permanentă se oferă trei mese pe zi, produse de igienă personală, ceai și cafea, supraveghere de către personalul DGASMB, precum si consiliere psiho-socială.

Fac un apel catre toti bucurestenii sa ne sesizeze prezenta persoanelor fara adapost, pe care le observa pe strada, la numărul scurt 021.9524 sau online, prin intermediul aplicatiei Social Alert, disponibilă pentru Android si Ios.

Apel catre companii pentru asigurarea celor necesare centrelor sociale

In aceste centre se organizeaza sesiuni de instruire pentru personal și beneficiari despre măsurile de preventie, se monitorizeaza temperatura celor cazati si se distribuie substante dezinfectante si produse de igienă personala.

Reamintim ca firmele, fundatiile sau ONG-urile care doresc sa ajute in derularea acestor activitati de cazare permanenta ca pot trimite obiecte de igiena personala, articole de imbracaminte precum si alimente de baza.

Potrivit reprezentantilor DGASMB, care administreaza aceste centre, este nevoie de articole precum sapun, sampon, gel de dus, aparate de ras, deodorant, spuma de ras, pijamale, papuci de casa, treninguri, sosete/lenjerie intima, haine de schimb noi, ceai, zahar, cafea, sucuri si pahare, precum si ziare, reviste, jocuri”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Subiecte în articol: locuri de cazare Gabriela Firea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania