Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ginerele lui Ceaușescu, detalii neștiute despre trădarea Securității. Momentul în care dictatorul a descoperit microfoane în reședința sa

Ginerele lui Ceaușescu, detalii neștiute despre trădarea Securității. Momentul în care dictatorul a descoperit microfoane în reședința sa

Profesorul Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, a povestit luni la Sinteza zilei, detalii mai puțin cunoscute din viața dictatorului care a condus România timp de 24 de ani. Potrivit lui Mircea Oprean Ceaușescu era la rândul său monitorizat atent de Securitate.

de Gabriel Dano    |   

"Socrul meu a descoperit că Securitatea a montat microfoane în reședință. Deci, în reședința lui din Primăverii nr. 50, au montat microfoane ca să-l asculte pe el. În clipa aia a turbat și a dat jos tot ce se putea. Cred că s-a întâmplat imediat după cutremur, înainte să plece Pacepa. Că era mâna lui Pacepa", a spus Mircea Oprean.

Întrebat ce credea Ceaușescu despre Ion Mihai Pacepa, ginerele lui Ceaușescu a răspuns:

"Nu vreau să-l apăr pe socrul meu și nici pe altcineva, dar acest om nu l-a trădat pe socrul meu, ci a trădat întreaga țară. De ce: știți foarte bine că nu există țară din lume care să nu aibă agenți infiltrați în toate locurile. Nenorocirile pe care le-a făcut acest individ este că a deconspirat toți agenții români încât foarte mulți au murit.

Deci, nu faptul că a trădat el și a fugit, ci faptul că a distrus un sistem de securitate. Și dacă Occidentul l-a avut pe Gorbaciov, ce să mai facă cu Ceaușescu. Nimic! Nu mai aveau nevoie de el, aveau legătura principală și atunci el a fost executat", a mai spus Mircea Oprean. 

Ion Mihai Pacepa, spionul care l-a trădat pe Nicolae Ceaușescu, a murit în Statele Unite, în februarie. Ion Mihai Pacepa avea 92 de ani și ar fi fost infectat cu SARS-CoV-2. Fostul șef adjunct al Departamentului de Informații Externe a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu l-a trădat pe dictator în 1978 și a cerut apoi politic în SUA.

Subiecte în articol: mircea oprean Nicolae Ceauşescu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea