Antena 3 CNN Externe Victorie uriașă pentru comunitatea LGBT! India nu va mai pedepsi relațiile homosexuale

Victorie uriașă pentru comunitatea LGBT! India nu va mai pedepsi relațiile homosexuale

Într-un verdict istoric, Curtea Supremă din India a hotărât că relațiile sexuale homosexuale nu mai sunt o infracțiune penală. Decizia anulează o hotărâre din 2013, cunoscută sub numele de secțiunea 377, potrivit căreia întâlnirile homosexuale sunt clasificate drept o "infracțiune împotriva naturii umane” care trebuie pedepsită.

Legea din India împotriva relațiilor homosexuale a fost una dintre cele mai vechi și stricte din lume. "Criminalizarea actului sexual carnal este irațional, arbitrar și neconstituțional", a declarat judecătorul-șef Dipak Misra, în timp ce își citea hotărârea.

Un alt judecător indian, Indu Malhotra, a spus că  statul "datorează scuze" persoanelor LGBT+ care au fost afectate de legea dură de până acum. 

Chiar dacă opinia publică din marile orașe din India a fost în favoarea eliminării legii care pedepsea relațiile homosexuale, există o puternică opoziție din partea grupurilor religioase și a comunității rurale conservatoare. În ciuda opoziției, această decizie rămâne finală și nu mai poate fi contestată, reprezentând  o victorie uriașă pentru comunitatea LGBT+ din India.

Sursă: BBC 

Subiecte în articol: gay
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi