Antena 3 CNN Life Kataif cu mozzarella. Un desert spectaculos, gata în doar cinci minute

Kataif cu mozzarella. Un desert spectaculos, gata în doar cinci minute

I.D.
1 minut de citit Publicat la 12:30 22 Apr 2025 Modificat la 12:30 22 Apr 2025
Kataif cu mozzarella. Un desert spectaculos, gata în doar cinci minute Kataiful este surprinzător de simplu. FOTO: Getty Images.com

Un desert spectaculos, gata în doar cinci minute? Da, ai citit bine! Inspirat din dulciurile tradiționale ale Orientului Mijlociu, kataiful cu mozzarella devine rapid alegerea perfectă pentru momentele în care vrei să surprinzi cu ceva aparte – fie că ai invitați la masă, fie că vrei pur și simplu să încerci ceva nou.

„Nu este greu deloc de făcut. Este foarte ușor. Cam în cât timp crezi că îl facem? Aproape 5 minute maxim”, spune cu zâmbetul pe buze Georgiana, una dintre cele care au testat rețeta alături de Chef Mohanad.

Deși poate părea un preparat sofisticat, kataiful este surprinzător de simplu. Baza este făcută din fidea foarte subțire – diferită de cea obișnuită în bucătăria românească – care se găsește în magazinele cu produse internaționale sau arabe.

„Punem un pic de unt – sau untură, dacă aveți – pentru a obține textura crocantă la exterior. Trebuie să fie un pic rece, nu la temperatura camerei”, explică Chef Mohanad, arătând cum se unge tava cu grijă.

În mijloc, vine surpriza: un strat generos de mozzarella, dar nu dusă până la margine. Secretul? „Putem folosi o combinație de brânzeturi – 70% mozzarella și 30% telemea de vacă. Asta îi dă elasticitate și mai mult gust”, adaugă chef-ul.

După ce se adaugă și un ultim strat de fidea deasupra, preparatul merge la prăjit. „Dacă nu aveți aragaz special, se poate face și în cuptor, la maximum 170 de grade, pentru cel mult 10 minute”, ne sfătuiește acesta.

Când crusta devine aurie și crocantă, desertul e aproape gata. Tot ce mai lipsește e un sirop de zahăr aromat, turnat peste desert cât e fierbinte. „Este super, super bună și trebuie mâncată așa, fierbinte”, afirmă entuziasmată Raluca Hulubei, și ea pasionată de gastronomie.

Pentru un plus de rafinament, se poate servi alături de înghețată de lapte sau un strop de apă de trandafiri. „Cine vrea să folosească și înghețată, se poate pune o cupă după siropul de zahăr. Este și mai bună!”, spune Chef Mohanad.

Un desert aromat, crocant și surprinzător, gata în câteva minute – kataiful cu mozzarella este alternativa perfectă atunci când vrei să aduci un strop de Orient în bucătăria ta. Fie că-l încerci pentru tine sau pentru musafiri, gustul și textura acestui preparat nu vor trece neobservate.

Etichete: kataif desert
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole