Antena 3 CNN Actualitate Metroul spre Otopeni: Primele 6 stații vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia

Metroul spre Otopeni: Primele 6 stații vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia

Primele 6 stații ale magistralei M6 de metrou spre Otopeni, între stația 1 Mai și stația Tokyo, vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia, care a câștigat licitația pentru pentru proiectare şi execuţie.

de Andreea Ştefan    |   

Metrorex a desemnat firma din Turcia Alsim Alarko câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia primelor şase staţii ale Magistralei M6.

Licitația a început din martie 2019.

Firma se va ocupa de proiectarea şi execuţiea structurii de rezistenţă pentru staţii şi tuneluri, pentru o galerie la staţia 1 Mai existentă, dar și galeria și tunelul 1 Mai – Tokyo.

De asemenea, Alsim Alarko va construi și primele 6 stații de metrou ale magistralei M6: Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo.

Valoarea estimată a contractului este de 1,2 miliarde de lei, iar termenul de execuţie este de 4 ani.

Dacă nu vor fi contestații, cei de la Alsim Alarko se vor ocupa de proiectarea și realizarea structurii tunelurilor și a stațiilor menționate, potrivit economedia.ro.

Comisia Europeană a acceptat finanțarea doar pentru prima secțiune, motivând că Aeroportul Otopeni are deja transport feroviar.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că prioritară este continuarea magistralei M5 între Eroilor – Universitate şi Pantelimon.

Drulă consideră că metroul spre Otopeni nu are sens din punct de vedere economic, mai ales că nu ține cont nici de planurile de dezvoltare ale aeroportului.

Subiecte în articol: metrou otopeni
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noua fabrică din România care se deschide după Paște