Antena 3 CNN International News Compania fondată de Bill Gates a anunțat tranzacția mileniului. Pentru ce plătește aproape 69 de miliarde de dolari

Compania fondată de Bill Gates a anunțat tranzacția mileniului. Pentru ce plătește aproape 69 de miliarde de dolari

Compania Microsoft achiziționează Activision Blizzard pentru o sumă record: 68,7 miliarde de dolari, relatează CNN.

de Adrian Iclozan    |   

Achiziția va fi integral cash, notează sursa citată.

Tranzacția va deschide companiei fondate de Bill Gates accesul la jocuri de mare succes, precum "Call of Duty", "Warcraft" și "Overwatch".

Pe lângă sporirea portofoliului de jocuri cu titlurile Activision Blizzard, Microsoft câștigă și aproape 400 de milioane de jucători activi lunar.

Potrivit Microsoft, compania achizitoare va deveni, astfel, a treia cea mai mare producătoare de jocuri, după venit, după Tencent și Sony.

Anunțul făcut marți vine într-o perioadă în care Activision Blizzard se confruntă cu acuzații de proastă administrare și plăți inechitabile.

Directorul executiv al Activision, Bobby Kotick, își va păstra funcția și, împreună cu echipa sa, se va concentra în continuare pe accelerarea creșterii businessului.

Achiziția așteaptă acum evaluarea autorității de reglementare și aprobarea acționarilor Activision.

Operațiunea urmează să se încheie în 2023.

Înainte de deschiderea pieței, acțiunile Activision au crescut cu peste 30$ în vreme ce titlurile Microsoft s-au depreciat cu 1,5%.

Subiecte în articol: Bill Gates microsoft
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are