Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Monica Pop, despre închiderea Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj: Tentativă de omucidere. Planul este să distrugă transplantul din România

Monica Pop, despre închiderea Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj: Tentativă de omucidere. Planul este să distrugă transplantul din România

Medicul Monica Pop a comentat la "Sinteza Zilei" situaţia în care se află Institutul de Urologie şi Transplant din Cluj care a rămas fără finanțare şi riscă să fie închis. Sute de pacienți sunt acum în pericol sau pe liste de așteptare pentru un transplant care poate salva vieţi.

de Claudia Popovici    |   

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 2000 de astfel de operaţii cu un volum actual de peste 130 de interventii anual.

Recent, unitatea medicală a rămas fără finanţare, iar medicii au protestat şi au cerut ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă soluții urgente pentru ca pacienţii să nu sufere sau să îşi aștepte rândul pentru un transplant care poate salva vieţi.

Întrebată ce părere are despre această situaţie medicul Monica Pop a subliniat că este o tentativă de omucidere.

„Să iasă toţi pacienţii şi să facă plângere penală pentru că asta urmează. Planul lui Voiculescu de a distruge transplantul din ţara asta merge înainte. Iar dacă doamna ministru vrea să demonstreze că este doar o păpușă în mâna cuiva pentru care nu am cuvinte să spun ce consider ce este şi care vrea să ducă mai departe planul acesta distructiv.

Oamenii să nu se lase, nici pacienţii şi nici medicii. Îmi pare rău pentru colegii medici, dar atitudinea ministrului Sănătăţii asta dă de înțeles că vor să distrugă transplantul din România", a spus revoltată medicul Monica Pop la Sinteza Zilei.

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM