Antena 3 CNN Externe Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, orașul devastat de război

Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, orașul devastat de război

Ministrul de externe al Greciei a anunțat că intenționează să conducă o misiune de ajutor umanitar în orașul-port Mariupol, aflat sub asediu. În orașul distrus de ruși este o mare comunitate greacă.

de Claudia Popovici    |   

Ministrul Nikos Dendias a declarat marți că va escorta personal misiunea umanitară în orașul din sudul Ucrainei, în coordonare cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

El a declarat că a trimis o cerere oficială către Rusia pentru a permite intrarea de provizii în orașul care are o numeroasă comunitate greacă.

Ministrul de externe, care a făcut acest anunț după o întâlnire cu consulul general al Greciei la Mariupol, nu a oferit detalii despre data livrării și nu a spus în ce va consta ajutorul umanitar.

Orașul Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, se confruntă din 24 februarie cu bombardamente neîncetate din partea rușilor, care înconjoară portul de la Marea Neagră.

Orașul este o regiune-cheie pentru forțele Kremlinului. Cucerirea orașului ar permite Moscovei să formeze un coridor terestru între regiunile estice Donețk și Luhansk și Crimeea, care se află deja sub controlul Rusiei.

Subiecte în articol: Mariupol Ucraina ministru grec Grecia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România