Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet O româncă scrie istorie în baschetul din Statele Unite. Sabrina Ionescu este nominalizată pentru două titluri importante la baschet

O româncă scrie istorie în baschetul din Statele Unite. Sabrina Ionescu este nominalizată pentru două titluri importante la baschet

Românca Sabrina Ionescu (foto dreapta), născută în Statele Unite, se numără printre sportivele nominalizate pentru Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award. Primul este trofeul acordat celei mai bune jucătoare a sezonului, iar al 2-lea recompensează cel mai bun conducător de joc din baschetul universitar feminin în fiecare sezon. Este vorba despre eșalonul principal al ligii universitare feminine.

Ionescu a obținut deja un trofeu individual în sezonul 2017/18. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare în Conferința Pac-12. Câștigătoarele Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award vor fi anunțate la Final Four-ul NCAA, informează seattletimes.com. De asemenea, Sabrina – aflată la cel de-al 2-lea sezon în NCAA – este jucătoarea cu cele mai multe triple-double-uri din istoria ligii universitare de baschet feminin. 

Fata a fost campioană mondială U17 alături de echipa națională a Statelor Unite ale Americii în anul 2014. Ea a fost convocată și a jucat pentru echipa U23 a SUA în vara anului 2017.

Subiecte în articol: SUA nominalizare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște