Antena 3 CNN Politică Omul lui Macovei se chinuie să redeschidă dosarul OUG 13

Omul lui Macovei se chinuie să redeschidă dosarul OUG 13

de M.Z.    |   

Mihai Polițeanu, fost consilier al Monicăi Macovei și reclamant în dosarul OUG 13, încearcă să redeschidă acest dosar, după ce Parchetul General a decis luni să claseze dosarul celebrei Ordonanțe de Urgență nr. 13, referitoare la modificarea Codurilor penale.

”Recitesc comunicatul Parchetului privind clasarea cauzei OUG 13 și rezumatul sună cam așa: "Prevederile legislației penale nu se mai aplică miniștrilor pentru faptele comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru că așa a vrut Curtea Constituțională. E liber la furat, băieți!" De altfel, clasarea a intervenit cu aplicarea art. 16 alin. lit. b, adică "b fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege". Cred că domnii Nicolicea, Nicolae și Iordache crapă de invidie și admirație atunci când se gândesc la dl Morar. Aștept să-mi vină acasă ordonanța de clasare, o să mă sfătuiesc cu prieteni avocați și o să iau o decizie ce fac mai departe”, a scris Mihai Polițeanu, reclamant în dosarul OUG 13, pe Facebook.

Augustin Lazăr a declarat, înainte de a intra la şedinţa CSM, că Parchetul General a clasat dosarul Ordonanţei 13 pentru a nu încălca decizia CCR, care scotea ancheta din limitele de constituţionalitate. 

Procurorul General susţine nu există vreo legătură între faptul că dosarul a fost închis în aceeaşi zi în care a fost desemnat un nou premier. 

Informațiile au fost prezentate marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen