Antena 3 CNN Actualitate PENSII 2020. Cine poate adera la Pilonul 4 de pensii

PENSII 2020. Cine poate adera la Pilonul 4 de pensii

PENSII 2020. Legea 1/2020 privind pensiile ocupaţionale stabileşte elementele necesare înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, fiind cel de-al patrulea pilon de pensii existent în România.

PENSII 2020.  Legea pensiilor ocupaţionale intră în vigoare la data de 7 februarie, la mai mult de un an de la termenul impus de Uniunea Europeană   Una dintre principalele diferenţe între Pilonul 3 şi Pilonul 4 este că, în timp ce la P3 poate adera, în nume propriu, doar angajatul (chiar dacă plăţile la fondurile de pensii sunt făcute prin contract de către angajator), la Pilonul 4 angajatorul va stabili o schemă de pensii şi va plăti pentru angajat contribuţia.   

PENSII 2020.  Contribuţiile vor fi colectate şi plătite de angajator, acestea putând fi împărţite între angajator şi angajat. Concret, legea 1/2020 prevede că angajatorul va propune angajatului o schemă de pensii ocupaţionale, în cazul în care vrea să acorde astfel de bonusuri salariaţilor fiind nevoit să menţioneze acest lucru în contractul de muncă.

PENSII 2020.  Continuarea pe adevarul.ro.

Subiecte în articol: PENSII 2020.
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște