Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră

Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră

Câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului, ci şi cel care ne poate semnala existenţa anumitor boli. Zeus, un ciobănesc german de doar 10 luni, i-a arătat stăpânului său că are o problemă gravă de sănătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

 Zeus, un ciobănesc german de doar 10 luni, i-a salvat viața unchiului stăpânului său, simțind că acesta se confruntă cu o problemă serioasă de sănătate.

Timp de șapte zile, Zeus l-a mirosit pe bărbat și l-a tras de un deget, acesta hotărând, în final, să meargă la un consult.

La spital, bărbatul a aflat că are o tumoră la deget, însă, datorită lui Zeus, boala a fost depistată la timp.

"Câinele îi tot arăta, în felul lui, că are o problemă, până când l-a tras de deget și, astfel, unchiul meu a hotărât să meargă să facă un control.

Citește și: Un câine şi o pisică, supravieţuitori împreună. Şi-au ţinut de cald unul altuia în ruinele din Turcia

A descoperit că avea o problemă destul de gravă și a fost necesar să-i amputeze degetul", a spus stăpânul lui Zeus.

Potrivit studiilor internaţionale, patrupedele pot detecta mai multe forme de cancer prin probe de sânge, cu o acurateţe de peste 90%.

Câinii au un simț al mirosului chiar de 10.000 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor, de aceea pot avea abilitatea de a detecta semnele unor afecțiuni grave.

Cu toate acestea, chiar dacă animalele ne pot indica semnele anumitor afecţiuni, medicii ne recomandă să ţinem cont de diagnosticul stabilit de un specialist.

Subiecte în articol: ciobănesc german
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator