Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, realizare uriașă la Departamentul pentru Situații de Urgență: Ambulanțe noi, achiziționate din fonduri UE

Raed Arafat, realizare uriașă la Departamentul pentru Situații de Urgență: Ambulanțe noi, achiziționate din fonduri UE

Raed Arafat a anunțat că au fost distribuite către serviciile de ambulanță din țară 120 de ambulanțe de tip A2, achiziționate din fonduri UE de IGSU. 

Arafat a mai spus că se vor mai da 20 astfel de ambulanțe la Serviciul de Ambulanță Buc-IF.

Ambulanța tip A2 este ambulanța destinată transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienți pe targă și/sau scaune, fiind dotată cu echipamentele și materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Echipajul poate fi format dintr-un singur membru (ambulantier) sau din doi membrii (doi ambulantieri sau un ambulantier si un asistent).

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a semnat în anul 2018, în calitate de lider de proiect, 7 contracte de finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/389/8/2, prin care sunt achiziționate ambulanțe și alte echipamente specifice intervenției la urgențele medicale în regiunile de dezvoltare Centru, Sud, Vest, Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Vest și Nord-Est.

În baza Contractului subsecvent de furnizare nr.1- Ambulanță tip A2- Unitate mobilă de transport pentru mai mulți pacienți, în valoare totală de 27.192.438, 67 lei cu TVA, vor fi repartizate Serviciilor de Ambulanță Județene, în contextul eficientizării misiunilor de salvare a populației.

Radu Tudor a comentat pe acest subiect. ”Una din multele si importantele realizari ale lui Raed Arafat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: ambulante noi, moderne, care sa intervina in sute de mii de misiuni anuale pentru salvarea vietii romanilor. Iar politrucii odihniti incearca sa-l impiedice, sa-l inlature.
#Raed”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Subiecte în articol: Raed Arafat ambulante radu tudor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea