Antena 3 CNN Actualitate Rata de incidență a cazurilor COVID-19 din București a ajuns la 13,6 la mia de locuitori

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 din București a ajuns la 13,6 la mia de locuitori

Incidența cazurilor de COVID 19 a ajuns duminică în București la 13,6 la mia de locuitori, după ce sâmbătă a fost de 12,65.

de Andreea Ştefan    |    Rafaelo Varga    |   

În acest context, prefectul Capitalei avertizează că absolut toate locurile aglomerate din București vor fi împânzite de jandarmi și polițiști.

Aceștia se vor asigura că măsurile anti-COVID-19 sunt respectate.

În Piața Obor, polițiștii și jandarmii au început deja să patruleze printre oameni.

Prefectul Capitalei anunță noi măsuri luate de urgență de CMBSU: ”Vor patrula jandarmi”

Prefectul Capitalei, Georgiana Văcaru, a dat declarații cu privire la măsurile de urgență luate în contextul creșterii ratei de incidență la 12,65 la mia de locuitori. Aceasta a anunțat că jandarmi și polițiști vor patrula pe străzile Bucureștiului.

”Am convocat asta Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, în contextul în care a fost adoptată noua Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.

(...) De la STB am aflat că vor fi și am și dispus să fie suplimentat numărul de mașini în perioada următoare. Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar, pentru că a existat o modificare în HG în privința activității operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24.00 ora maximă.

De asemenea, după cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri.

Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la piața Drumul Taberei, Piața Berceni Sudului, Târgul Vitan, complexul alimentar Piața Delfinului și Piața Obor. Sunt centre importante de activitate și clar că, fiind weekend, erau spații cu potențial de aglomerare”, a declarat prefectul Capitalei.

Subiecte în articol: rata de incidenţă București
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor